Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Tyśka) napisał:

agat21? Czy szukałaś na FB?

Agat21 nie pytałam, bo ona chyba nie mieszka na Ursynowie. Na fb też nie, wolałabym kogoś zaufanego a nie przypadkowego.

Posted
2 godziny temu, ala123 napisał:

Agat21 nie pytałam, bo ona chyba nie mieszka na Ursynowie. Na fb też nie, wolałabym kogoś zaufanego a nie przypadkowego.

Agat21 będzie robić wizytę na Ursynowie dla Fabio, może zgodzi się też zrobić dla Midi.

• Like 1
Posted

Maluchy mają już imiona, żeby można je było rozróżnić. Inspiracją są postacie z Kubusia Puchatka:)

Kubuś (bo największy z czwórki)

sc.jpg

sc1.jpg

Tygrysek (bo najbardziej żywy i śmiały, wszędzie go pełno!)

sc2.jpg

sc3.jpg

• Like 1
Posted
2 minuty temu, ala123 napisał:

Agat21 przeprowadzi tę wizytę  na Ursynowie :)

Ewa Marta ma ciężko chorą suczkę, tym razem nie jest w stanie pomóc.

Ewa Marta właśnie swoją sunię pożegnała:( 

Trzymam kciuki za wizytę.

Posted
58 minut temu, Tyśka) napisał:

Dzięki wielkie, super, że dopisałaś imiona na zdjęciach. Chciałam tak właśnie zrobić, ale wczoraj już było późno i nie dałam rady:)

Tylko zmień, że mama waży 5,5 kg (nie 8), także pieski na pewno będą nieduże (dużo ludzi pyta o to).

Posted
18 minut temu, Murka napisał:

Dzięki wielkie, super, że dopisałaś imiona na zdjęciach. Chciałam tak właśnie zrobić, ale wczoraj już było późno i nie dałam rady:)

Tylko zmień, że mama waży 5,5 kg (nie 8), także pieski na pewno będą nieduże (dużo ludzi pyta o to).

Nie ma za co:)

Ok, pomyliłam sunie.

Mam obawę  czy gwarancja wielkości to dobry pomysł, bo jednak dziedziczenie nie jest takie proste, a pochodzenie piesków nieznane. Zawsze podaje przykład swojego psa, jest po mamie chihuahua, która waży z 4kg, a on waży 17, jest małym sredniakiem (dodam że jako szczeniak był dość drobny). Oczywiście, ogłoszenie poprawiam.

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Nie ma za co:)

Ok, pomyliłam sunie.

Mam obawę  czy gwarancja wielkości to dobry pomysł, bo jednak dziedziczenie nie jest takie proste, a pochodzenie piesków nieznane. Zawsze podaje przykład swojego psa, jest po mamie chihuahua, która waży z 4kg, a on waży 17, jest małym sredniakiem (dodam że jako szczeniak był dość drobny). Oczywiście, ogłoszenie poprawiam.

Rozumiem, ja ludziom powtarzam, że nie znamy ojca/ojców i maluchy mogą urosnąć większe niż mama, ale wiadomo, że takie jak ON raczej nie będą. Chyba, że ktoś mi się nie podoba przez telefon to mówię, że nie wiemy jakie będą;) 

Tak jak napisałaś jest ok:)

Miałam Ci napisać, żebyś dodała info, gdzie psiaki przebywają, ale widzę, że ludzie po prostu nie czytają, bo info jest w ogłoszeniu! Co telefon to każdy pyta, masakra.

Maluchy Mini są większe i już ważą po 1,5 kg (mama 4,5 kg).

Puchatka zdjęcia są już wcześniej, a teraz Krzyś:

sc11.jpg

sc12.jpg

• Like 1
Posted

Puchatek jest wstępnie zarezerwowany (bardzo dobrze brzmiący domek w Lublinie).

Dziś też wśród różnych telefonów i SMSów pojawił się sensownie brzmiący domek w Warszawie dla Kubusia, przesłałam kontakt ali123.

Posted

Ludzie faktycznie nie czytają ogłoszeń, miałam całą falę zapytań na olx! Gdzie są, w jakim wieku, kiedy odbiór i docelowa waga (faktycznie napisałam, że zapowiadają się na małe/średnie, ale to niewiadoma) - a wszystko jest w ogłoszeniu!

Skoro Puchatkowi szykuje się domek to wstawię Krzysia do ogłoszenia młodszego kuzynostwa. :) Chyba, że mam nie zapeszać i ogłosić oddzielnie Puchatka i Krzysia :)

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Ludzie faktycznie nie czytają ogłoszeń, miałam całą falę zapytań na olx! Gdzie są, w jakim wieku, kiedy odbiór i docelowa waga (faktycznie napisałam, że zapowiadają się na małe/średnie, ale to niewiadoma) - a wszystko jest w ogłoszeniu!

Skoro Puchatkowi szykuje się domek to wstawię Krzysia do ogłoszenia młodszego kuzynostwa. :) Chyba, że mam nie zapeszać i ogłosić oddzielnie Puchatka i Krzysia :)

Myślę, że możesz Puchatka i Krzysia dołożyć do ogłoszenia pozostałych szczeniaków. U Puchatka jeszcze nie było wizyty, więc jeszcze nie wiemy na 100% czy ma domek.

Telefonów dużo, ale na razie konkretnie zainteresowane domki to ten dla Puchatka i dziś się zgłosił też dla Osiołka. 

Posted
16 godzin temu, Murka napisał:

Myślę, że możesz Puchatka i Krzysia dołożyć do ogłoszenia pozostałych szczeniaków. U Puchatka jeszcze nie było wizyty, więc jeszcze nie wiemy na 100% czy ma domek.

W takim razie dodałam ich do ogłoszenia warszawskiego.
Tylko Kraków zrobiłam osobny: https://www.olx.pl/d/oferta/sliczne-szczeniaczki-do-adopcji-bohaterowie-z-kubusia-puchatka-CID103-IDJvTxm.html

Dużo cierpliwości w odbieraniu telefonów. Mnie głupie zapytania wykańczają :p

Posted

Mam już wizytatorki do przeprowadzenie wizyt dla Mini ( okolice Nałęczowa, wizyta dzisiaj), Midi (Warszawa, agat21), Puchatka i Tygryska (Lublin, w ciągu najbliższych dni).

Szukam natomiast wizytatorki w Białymstoku dla Osiołka. Ktoś coś podpowie?

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Mam już wizytatorki do przeprowadzenie wizyt dla Mini ( okolice Nałęczowa, wizyta dzisiaj), Midi (Warszawa, agat21), Puchatka i Tygryska (Lublin, w ciągu najbliższych dni).

Szukam natomiast wizytatorki w Białymstoku dla Osiołka. Ktoś coś podpowie?

Z okolic Białego jest Moli@ i WiosnaA, zapytaj bo może znają kogoś do wizyty. 

Posted
16 godzin temu, Tyśka) napisał:

Z okolic Białego jest Moli@ i WiosnaA, zapytaj bo może znają kogoś do wizyty. 

16 godzin temu, bakusiowa napisał:

Ala, napisz na fb do Ireny Jankowskiej czyli naszej pipi.. Ludzie z fundacji  Jedno Serce są z Białegostoku.

Dzięki za podpowiedzi. Jaki nick ma Irena Jankowska? pipi? Nie kojarzę.