Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Maxi miała być dziś sterylizowana, ale pochorowała się i zamiast na zabieg została u weta na kroplówcę. Wczoraj wieczorem pojawiły się śmierdzące wymioty. Sunia ogólnie od początku była taka trochę "za spokojna", nie chciała spacerować... myślałam, że to dlatego, że jest wystraszona w nowym miejscu, że nie może przyzwyczaić się do smyczy itd. Od poniedziałku nic prawie nie jadła:(

Wg weta to wirusowe zapalenie jelit i suńka powinna z tego wyjść bez problemu. Jutro też jedziemy na kroplówkę.

Natomiast szczeniaczki... to wszystko chłopaki zarówno u jednej suni, jak i u drugiej. Czyżby menel zrobił selekcję na wstępie?:(

Posted
9 godzin temu, Murka napisał:

Natomiast szczeniaczki... to wszystko chłopaki zarówno u jednej suni, jak i u drugiej. Czyżby menel zrobił selekcję na wstępie?:(

O ludzie...

Posted

Inka wreszcie na właściwym miejscu :)

Sunia jest bardzo inteligentna i bystra, w domu zachowuje czystość (do tej pory nie zdarzyła się jej żadna wpadka ); na smyczy chodzi już ładnie.  No i rozkręca się - od wczoraj moje koty mają przechlapane: śledzi każdy ich krok i pilnuje porządku w domu, skończyło się łażenie i sikanie po szafkach kuchennych, bo po prostu wolą  nie wchodzić do kuchni :)

Sunia jest wesoła i lgnie do ludzi, a właściwie tylko do kobiet , od mężczyzn ucieka z podkulonym ogonkiem :(

W poniedziałek została zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, wczoraj odrobaczona, za tydzień będzie szczepiona. Jeżeli chodzi o sterylkę, to nasza wetka sugeruje, żeby jeszcze trochę z tym zaczekać, bo sunia nie ma jeszcze wykształconych zewnętrznych narządów rodnych, cycuszki też jeszcze wklęśnięte.

P1010011.JPG.345723899d2f08f12cf58537ccbf01e5.JPG

P1010030.JPG.7057d5af8622faa54188ae714a3ae89c.JPG

P1010016.JPG.8a9c53f4a3b889547f2f5be60b42d9a0.JPG

P1010013.JPG.18f585630af7e84ea966a1bfdc6af56b.JPG

P1010008.JPG.b67a1ed5ea7973fb8321fce37ae30f36.JPG

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Inka jest prześliczna i ma wspaniałe imię :) Bardzo lubię terierkowate psiaki. 

Zmartwiłam się wieściami o Maxi :(

Tyśko, a mogłabyś zrobić ogłoszenie Ince na OLX? Na razie na Lublin, chciałabym, aby jak najbliżej  znalazła dom :) Sugeruję raczej dom wolnostojący z kawałkiem ogródka, Inkę rozpiera energia, musi się wybiegać. No i pewnie bez kotów oraz drobiu.

Posted

Maxi zdrowieje, mam nadzieję, że dziś już będzie przełom (wet mówił, żeby wieczorem spróbować dać jej jeść). W leczeniu niestety nie pomagają przejazdy do weta, bo sunia bardzo źle znosi jazdę samochodem (ma silną chorobę lokomocyjną) i wzmagają się wymioty. Dziś musiałam ją jeszcze zawieźć na kroplówkę, ale na jutro dostałam już tylko zastrzyk do podania.

maxii.jpg

Posted

Poniżej faktury za m.in. leczenie Maxi: 

- środa (leczenie + badanie krwi) 180 zł

- czwartek i piątek 147 zł

- sobota 85 zł

Dodatkowo odrobaczyłam dwa szczeniaczki Mini (koszt 9 zł).

wetfa.jpg

wetfa1.jpg

wetfa2.jpg

Posted

Maxi zjadła odrobinkę, także teraz powinno już być z górki:)

Jakiś pan dziś dzwonił późnym wieczorem, pytał zaspanym głosem o Maxi i czy mogę mu na telefon zdjęcia wysłać, bo on nie ma internetu (???).

Posted
16 godzin temu, Murka napisał:

Maxi zjadła odrobinkę, także teraz powinno już być z górki:)

Jakiś pan dziś dzwonił późnym wieczorem, pytał zaspanym głosem o Maxi i czy mogę mu na telefon zdjęcia wysłać, bo on nie ma internetu (???).

Niech je i zdrowieje, bo są już dwa konkretne domy w Lublinie, które czekają na wieści o jej zdrowiu .

4 godziny temu, Tyśka) napisał:

Ineczka bardzo mi się podoba i cieszę się, że tak się potoczyło dla niej. Myślałam o DT dla niej, ale u nas przeprowadzka przeciąga się w czasie. Dobrze jest jak jest:)

Lublin:  https://www.olx.pl/oferta/inka-cud-miod-dziewczynka-CID103-IDJblwv.html

Warszawa: https://www.olx.pl/oferta/ineczka-teriereczka-7msc-nieduza-dzielna-sunia-CID103-IDJbmCb.html

Dziękuję za ogłoszenia :) Oba do wyróżnienia?

Posted
17 godzin temu, ala123 napisał:

Niech je i zdrowieje, bo są już dwa konkretne domy w Lublinie, które czekają na wieści o jej zdrowiu .

Dziękuję za ogłoszenia :) Oba do wyróżnienia?

Trzymam kciuki za uroczą Maxi :)

Tak, żadne nie jest wyróżnione.

Posted

Wyróżniłam oba ogłoszenia

Po tych kilku dniach obserwacji Inki już wiem na pewno, że musi trafić do domu wolnostojącego, mieszkanie w bloku odpada. Czy mogłabyś Tyśko w ogłoszeniu na Warszawę dodać tę informację?

Posted

Rozliczenie za marzec:

TOUDIE

Stan konta na 28 luty wynosił -1649,29 zł

+1600 zł ala123

+60 zł ala123 (bazarek)

-310 zł hotelowanie 1-31.03 (zniżka ze względu na karmę)

-40,90 zł Esseliv Forte x 2 opak.

Stan konta na 31 marzec wynosi -340,19 zł.

MINI, MIDI, MAXI

+400 zł helli

+200 zł helli

-576 zł hotelowanie 16-31.03

-160 zł transport z Tomaszowa Lubelskiego do weta i do hotelu

-225 zł wizyta u weta: badanie, odrobaczenie, odpchlenie

-9 zł odrobaczenie 2 szczeniaków Mini

-180 zł badanie krwi i leczenie Maxi 24.03

-8 zł zawiezienie Maxi do weta 24.03

-6 zł odbiór od weta 24.03

-8 zł zawiezienie Maxi do weta 25.03

-16 zł odbiór od weta 25.03

-16 zł zawiezienie Maxi do weta 26.03

-8 zł odbiór od weta 26.03

-147 zł leczenie Maxi 25 i 26.03

-85 zł leczenie Maxi 27.03

-16 zł zawiezienie Maxi do weta 27.03

-8 zł odbiór od weta 27.03

Stan konta na 31 marzec wynosi -868 zł.

Posted
13 godzin temu, Poker napisał:

Dla Inki będę miała z bazarku ok. 130 zł

W związku z tym, że Inka przebywa u mnie, to ja będę pokrywać koszty, tzn. koszty odrobaczenia, zabezpieczenia przeciwko pchłom i kleszczom oraz leczenia - okazało się, że ma giargie.  Gdybyś przekazała te 130zł z bazarku na konto Murki na poczet długu za pozostałe pieski, to byłabym wdzięczna :)

14 godzin temu, Murka napisał:

Rozliczenie za marzec:

TOUDIE

Stan konta na 28 luty wynosił -1649,29 zł

+1600 zł ala123

+60 zł ala123 (bazarek)

-310 zł hotelowanie 1-31.03 (zniżka ze względu na karmę)

-40,90 zł Esseliv Forte x 2 opak.

Stan konta na 31 marzec wynosi -340,19 zł.

MINI, MIDI, MAXI

+400 zł helli

+200 zł helli

-576 zł hotelowanie 16-31.03

-160 zł transport z Tomaszowa Lubelskiego do weta i do hotelu

-225 zł wizyta u weta: badanie, odrobaczenie, odpchlenie

-9 zł odrobaczenie 2 szczeniaków Mini

-180 zł badanie krwi i leczenie Maxi 24.03

-8 zł zawiezienie Maxi do weta 24.03

-6 zł odbiór od weta 24.03

-8 zł zawiezienie Maxi do weta 25.03

-16 zł odbiór od weta 25.03

-16 zł zawiezienie Maxi do weta 26.03

-8 zł odbiór od weta 26.03

-147 zł leczenie Maxi 25 i 26.03

-85 zł leczenie Maxi 27.03

-16 zł zawiezienie Maxi do weta 27.03

-8 zł odbiór od weta 27.03

Stan konta na 31 marzec wynosi -868 zł.

Dziękuję bardzo helli za wsparcie piesków :)

Posted
Dnia 30.03.2021 o 19:29, Tyśka) napisał:

Oczywiście, edytuję. A czemu dom z ogrodem, a nie blok? Niszczy zostawiona sama? Płacze? Boi się chodzić na smyczy?

Inka jest bardzo żywiołowa, potrzebuje się wybiegać, lubi przebywać na dworze. No i niestety zostawiona w domu sama niszczy i płacze.  Poza tym jak to terier, wszędzie jej pełno i wszystko ją interesuje, każda rzecz nadaje się do zabawy :) Na smyczy chodzi bardzo ładnie i nie ma nic przeciwko temu :)