Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Czyli pomyliłam z terierkowatą sunią. Suczka też mi chodzi po głowie, ehhh. Zwłaszcza że może być szczenna za niedługo... Ta ilość nieszczęść jest nie do ogarnięcia.

Biedne sunie, co przeżyły to tylko one wiedzą.

Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Mogę zasponsorować życie suni , która została u menela. Tylko dokąd ją zabrać?

Jak pojedzie do domu Ida to będę mogła ją wziąć, ale to dopiero za półtora tygodnia.

• Like 1
Posted
34 minuty temu, Murka napisał:

Jak pojedzie do domu Ida to będę mogła ją wziąć, ale to dopiero za półtora tygodnia.

Oby przetrwała tam i nie urodziła kolejnym bezdomniaków. Ale nie ma wyjścia, trzeba poczekać.

Posted
16 godzin temu, Tyśka) napisał:

Czyli pomyliłam z terierkowatą sunią. Suczka też mi chodzi po głowie, ehhh. Zwłaszcza że może być szczenna za niedługo... Ta ilość nieszczęść jest nie do ogarnięcia.

Biedne sunie, co przeżyły to tylko one wiedzą.

Oj, przeżyły, przeżyły :(

16 godzin temu, Poker napisał:

12 godzin temu, Murka napisał:

12 godzin temu, Poker napisał:

Oby przetrwała tam i nie urodziła kolejnym bezdomniaków. Ale nie ma wyjścia, trzeba poczekać.

Dzięki wielkie Poker :) Nie wychodzi mi z głowy ta sunia...

To, że jest w ciąży, to raczej pewne. Tak mi się wydaje, skoro te dwie już urodziły, to dlaczego ona miałaby być oszczędzona :( Chyba, że nie miała jeszcze cieczki, co też jest możliwe.

Dobrze, że jest szansa na miejsce u Murki, może zdążymy. A może wcześniej coś się zwolni?

Posted

Porobiłam zdjęcia Maxi, bo ją można już ogłaszać. Po weekendzie planuję ją sterylizować, więc nie ma na co czekać.

Sunia ma ok. 10 miesięcy, waży 5,80 kg. Jest bardzo łagodna i przymilna. Zachowuje czystość i już coraz sprawniej chodzi na smyczy. Jest przyjazna zarówno do psów jak i do kotów.

maxi.jpg

maxi1.jpg

maxi2.jpg

maxi3.jpg

maxi4.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 18.03.2021 o 19:56, Poker napisał:

Dnia 18.03.2021 o 23:37, Murka napisał:

Dnia 19.03.2021 o 00:12, Poker napisał:

Dzisiaj rano sunia przyjechała do mnie i tutaj zaczeka na miejsce u Murki. Ciężko było, ale TZ zgodził się wziąć ją na kilka dni. Mała jest wystraszona, boi się nagłych ruchów, podniesionego głosu :(

Jest inteligentna, szybko się uczy, nie wiedziała oczywiście co to smycz, ale już załapała w miarę o co chodzi. Nawet siku i kupę zrobiła na dworze.

Nie byłam z nią u weta, zaaplikowałam jej na razie flevox.  Dałam jej na imię Inka ( oczywiście można zmienić).

P1010001.JPG.c0d3545da5dc1f509fc0453f96eafb15.JPG

P1010004.JPG.a5f51101c8d67950e66ce8fdf6cb4620.JPG

• Like 1
Posted

Fajna sunia. Zrobię na nią bazarek.

Czy wybierasz się z nią do weta, żeby ocenił czy nie jest w ciąży? Może nie czekać tyko umawiać sterylkę?

Kiedy ma szansę na miejsce u Murki ?

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Fajna sunia. Zrobię na nią bazarek.

Czy wybierasz się z nią do weta, żeby ocenił czy nie jest w ciąży? Może nie czekać tyko umawiać sterylkę?

Kiedy ma szansę na miejsce u Murki ?

Murka pisała w czwartek, że za półtora tygodnia, tzn, że już za kilka dni.

Porozmawiam z nią, żeby umówiła zabieg u swojego weta.

Sunię czeka jeszcze odrobaczenie.