ala123 Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 21 godzin temu, bakusiowa napisał: Znam oczywiście wirtualnie. Napiszę w tej sprawie. Dziękuję :) Quote
ala123 Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 Dnia 19.02.2021 o 21:19, Tyśka) napisał: Figaro na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/jego-wysokosc-figaro-spokojny-grafitowy-kot-szuka-swojego-krolestwa-CID103-IDI0KHv.html - wyróżnienie do 21.02. Dziękuję Tyśko :) Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 1 godzinę temu, ala123 napisał: Dziękuję Tyśko :) Skończyło się wyróżnienie i dzisiaj promocja na wyróżnienie. Ale może ktoś wyróżni. Quote
bakusiowa Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 36 minut temu, Tyśka) napisał: Skończyło się wyróżnienie i dzisiaj promocja na wyróżnienie. Ale może ktoś wyróżni. Gdzie jest promocja? Widzę cenę taką jak zawsze. Quote
Tyśka) Posted February 22, 2021 Posted February 22, 2021 12 minut temu, bakusiowa napisał: Gdzie jest promocja? Widzę cenę taką jak zawsze. Ja miałam na swoim koncie przez 3 dni. Pisałam o tym na wątkach. Quote
ala123 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Dnia 22.02.2021 o 12:41, Tyśka) napisał: Skończyło się wyróżnienie i dzisiaj promocja na wyróżnienie. Ale może ktoś wyróżni. Dnia 22.02.2021 o 13:18, bakusiowa napisał: Gdzie jest promocja? Widzę cenę taką jak zawsze. Dnia 22.02.2021 o 13:30, Tyśka) napisał: Ja miałam na swoim koncie przez 3 dni. Pisałam o tym na wątkach. Dziewczyny, jeżeli nie wyróżniłyście jeszcze ogłoszenia Figaro, to bardzo dobrze, gdyż zostaje on na stałe w DT :) I dobrze i nie, bo jest to kolejny kot, który tam zostaje i nie będzie już miejsca dla tymczasów. Jeżeli zostało wyróżnione, to mogę podesłać dwie siostrzyczki-buraski na podmianę. Właściwie to wstawię od razu na wszelki wypadek: Dwie koteczki - Luna i Gabi szukają domu, najlepiej wspólnego, gdyż są ze sobą bardzo zżyte i rozłąkę mogłyby źle znieść. Kotki mają ok.8 miesięcy. Są bardzo miłe, otwarte i przyjacielskie, a na widok człowieka automatycznie włącza im się mruczenie :) :) Ogólnie cały czas są pozytywnie nastawione do wszystkiego, co okazują mruczeniem. Lubią też być noszone na rękach. Jednocześnie, jak wszystkie młode koty, są pełne energii : bawią się i biegają . Kotki są odrobaczone i wysterylizowane. Korzystają z kuwety. Quote
Murka Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Cygan wybył wczoraj do DT domowego z opcją dożywocia pod Poznaniem. Biedny był bardzo wystraszony podróżą i zmianami:( Podróż była długa i z przesiadką w Katowicach. Dotarł na miejsce w nocy. Quote
ala123 Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Jak on się czuje po takiej długiej podróży? Biedny, nie wie, co się dzieje :( Quote
ala123 Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Ogłoszenie dla burych kotek już nieaktualne, wczoraj pojechały do domu w Lublinie :) Tyśko, jeżeli możesz, to może Miłkę i Maniusia dodatkowo ogłosić? Tzn mam na myśli, na miejsce Figaro. Im będzie ciężej znaleźć dom, bo są nieśmiałe :( W nowym miejscu siedzą skulone z położonymi uszami i najchętniej zapadłyby się pod ziemię. A wiadomo, że ludzie wolą miłe kotki bez żadnych lęków. Quote
ala123 Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Kocie rodzeństwo: koteczka Miłka i kocurek Maniuś szukają domu. Mają ok.8 miesięcy, są odrobaczone, wysterylizowane oraz zaszczepione. Kotki są zadbane, mają mięciutkie, błyszczące futerka. Lubią głaskanie i wylegiwanie się w fotelu. W stosunku do obcych osób początkowo są nieufne i nieśmiałe, ale nie wykazują żadnej agresji, wtulają się w siebie i obserwują, co się dzieje wokół. W związku z tym, że są bardzo ze sobą zżyte, szukam dla nich wspólnego domu. Rozstanie przeżyłyby bardzo oboje, ale szczególnie koteczka, która ma w bracie oparcie. Maniuś waży 3,5kg, Miłka - 2,5kg. Kotki korzystają z kuwety. Quote
Murka Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 17 godzin temu, bakusiowa napisał: CYGAN I jak on tam sobie radzi? Quote
bakusiowa Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 4 godziny temu, Murka napisał: I jak on tam sobie radzi? Wieści z fb. Cyganek jest tak grzeczny, ze aż to jest niesamowite. Utrzymuje czystosc w domu..uwielbia byc na ogrodzie...zapoznal sie juz z 2 chlopakami i dziewczyną. Oby jak najdluzej cieszyl sie zdrowiem i wreszcie normalnym zyciem. Juz dostaje na stawy Aniflex i obowiązkowo galaretke z nóżek. Musialby troche schudnac. bo stawy biedne...ma krotkie łapki...Boi sie momentu przypiecia na smycz narazie ale tylko tak go mozna sprowadzac z ogrodu do domu, bo cieżki jest. Merda ogonkiem juz na widok nowej mamy...1-szej w zyciu i nawet juz dal calusa a oczka juz zupelnie inne..nie takie przerazone. 1 Quote
bakusiowa Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 Misiek syn Cyganka. Pozdrawia z Anglii. 2 Quote
Murka Posted February 27, 2021 Posted February 27, 2021 1 godzinę temu, bakusiowa napisał: Wieści z fb. Cyganek jest tak grzeczny, ze aż to jest niesamowite. Utrzymuje czystosc w domu..uwielbia byc na ogrodzie...zapoznal sie juz z 2 chlopakami i dziewczyną. Oby jak najdluzej cieszyl sie zdrowiem i wreszcie normalnym zyciem. Juz dostaje na stawy Aniflex i obowiązkowo galaretke z nóżek. Musialby troche schudnac. bo stawy biedne...ma krotkie łapki...Boi sie momentu przypiecia na smycz narazie ale tylko tak go mozna sprowadzac z ogrodu do domu, bo cieżki jest. Merda ogonkiem juz na widok nowej mamy...1-szej w zyciu i nawet juz dal calusa a oczka juz zupelnie inne..nie takie przerazone. Dzielny Cyganek:) Niedługo będzie zwiewał od zapięcia na smyczy i nie da się sprowadzać do domu. Już to przerabiałam;) A Misio jak książę na włościach:) 1 Quote
bakusiowa Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 10 godzin temu, Murka napisał: Dzielny Cyganek:) Niedługo będzie zwiewał od zapięcia na smyczy i nie da się sprowadzać do domu. Już to przerabiałam;) A Misio jak książę na włościach:) Jak będą jakieś ciekawe wieści to zamieszczę. Quote
Tyśka) Posted February 28, 2021 Posted February 28, 2021 Toudie u mnie jest teraz na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/sznaucerowate-psie-cudo-przytul-do-serca-kochanego-toudiego-CID103-IDG1yg8.html oraz Poznań: https://www.olx.pl/oferta/uroczy-rozczochraniec-starszy-kochany-mix-sznaucer-CID103-IDHE45t.html Nie jest wyróżniony. Quote
ala123 Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 17 godzin temu, Tyśka) napisał: Toudie u mnie jest teraz na Wrocław: https://www.olx.pl/oferta/sznaucerowate-psie-cudo-przytul-do-serca-kochanego-toudiego-CID103-IDG1yg8.html oraz Poznań: https://www.olx.pl/oferta/uroczy-rozczochraniec-starszy-kochany-mix-sznaucer-CID103-IDHE45t.html Nie jest wyróżniony. Wyróżniłam, dziękuję :) Quote
ala123 Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 Tyśko, a zrobiłabyś ogłoszenie dla tego kociego dwupaku? Na miejsce Figaro. Ja wyróżniłabym je. Na Kraków, jeżeli można... Quote
Murka Posted March 1, 2021 Posted March 1, 2021 Rozliczenie za luty: CYGAN Stan konta na 31 styczeń wynosił +82,66 zł +100 zł Renata D. +15 zł Joanna B. +20 zł Agata W. +50 zł Gosia G. +50 zł Sybilla N. -276 zł hotelowanie 1-23.02 -18 zł odrobaczenie + Fiprex Pozostałość po hotelowaniu wynosi +23,66 zł. TOUDIE Stan konta na 31 styczeń wynosił -1615,29 zł +25 zł ala123 (bazarek) +50 zł Lipsik +200 zł ala123 (bazarek) -280 zł hotelowanie 1-28.02 (zniżka ze względu na karmę) -15 zł odrobaczenie -12 zł Fiprex Stan konta na 28 luty wynosi -1649,29 zł. Quote
ala123 Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Wreszcie dzwonił ktoś w sprawie adopcji Toudiego ! Wczoraj kobieta z Krakowa rozmawiała z Murką, dzisiaj ja zadzwoniłam. Wszystko byłoby ok, dom wolnostojący, ludzie stateczni, spokojni, tylko, że mają malutkie wnuczki, starsza ma 2 lata. Pani mówi, że dzieci lgną do zwierząt, a my wiemy, że Toudie potrafi być arogancki i nie wiadomo, jak zareagowałby na dzieci. No i jest tam już jeden pies, bardzo spokojny, tak ,że jest szansa, że psiaki dogadały by się. I jeszcze jedna sprawa, w ogłoszeniu jest napisane, że Toudie waży 18kg, a tymczasem kawał z niego psa - waży 28kg. Tyśko, jeżeli możesz, to zmień tę wagę w ogłoszeniu. Quote
Tyśka) Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 W takim razie wielka szkoda :( Błąd poprawiłam, nie wiem skąd on się wziął - ale dobrze, że ktoś go zauważył (dlatego też zawsze proszę o zweryfikowanie ogłoszenia). Ogłoszenie po Figaro wykorzystałam dla nieśmiałego dwupaku, zgodnie z prośbą ala123: https://www.olx.pl/oferta/slodkie-kocie-cukiereczki-m-msy-do-wspolnej-adopcji-CID103-IDI0KHv.html Przepraszam, że dopiero teraz, ale brakuje mi doby. Quote
Recommended Posts