jankamałpa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 12 minut temu, ala123 napisał: Napiszę, tylko gdzie mam znaleźć ten wpis? Nie wiem do kogo. na wątku Ouatro Isiak zamieściła ten wpis - może jej zapytać gdzie na FB to znalazała? https://www.dogomania.com/forum/topic/353043-chcę-opuścić-zimny-betonowy-boksquatro-błaga-o-pomoc-i-wsparcie/page/10/ Quote
bakusiowa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 17 minut temu, ala123 napisał: Napiszę, tylko gdzie mam znaleźć ten wpis? Nie wiem do kogo. Z pewnych względów Fabio nie ogłaszamy na FB. Quote
jankamałpa Posted February 6, 2021 Posted February 6, 2021 Moje ogłoszenie dla Toudiego jest na Częstoochowe, dziś wyróżnialam. Quote
ala123 Posted February 10, 2021 Posted February 10, 2021 Dnia 6.02.2021 o 13:42, jankamałpa napisał: Moje ogłoszenie dla Toudiego jest na Częstoochowe, dziś wyróżnialam. Dziękuję :) Ja przerzuciłam z Poznania na Kraków. Quote
Tyśka) Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 Z Radomia przeniosłam ogłoszenie do Bydgoszczy: https://www.olx.pl/oferta/sznaucerowate-psie-cudo-przytul-do-serca-kochanego-toudiego-CID103-IDG1yg8.html Quote
ala123 Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Dnia 14.02.2021 o 08:20, jankamałpa napisał: Nadal żadnych zapytań? Nadal. Nikt nie dzwoni. Na żadne ogłoszenie. Quote
Murka Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Cygan zimowy; Na pierwszym zdjęciu skarży się, bo za bramą jest suczka z cieczką, a jego nie chcą tam wpuścić;) 1 Quote
Tyśka) Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Dnia 22.01.2021 o 18:04, ala123 napisał: Mam jeszcze kilka kotów do adopcji, z tym, że tylko jednego na razie można ogłosić, pozostałe w trakcie leczenia. Jeżeli nie wykorzystasz tego ogłoszenia, to mogłabym podesłać zdjęcia z opisem białego Leona. Przepraszam, Alu - przeoczyłam wiadomość. Mam wolne wyróżnienie po kotce Lucynce - mogę podmienić na jakiegoś kotka. Promowanie trwa do 21.02 - krótko, ale zawsze coś. Quote
ala123 Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 O, dzięki za pamięć :) Mam kilka kotów do adopcji: dwa dwupaki i jednego singla - Figaro. Może jego ogłoś, bo jest to dość specyficzny kocur, tzn. ma swój charakterek. Do dzieci nie nadaje się, bo zdarza mu się drapnąć, jeżeli w nie odpowiednim momencie chce się go, np. pogłaskać. Jest dość ładnie umaszczony, chociaż na zdjęciach tego nie widać : ma biało - grafitowe futerko. Błąkał się ponad miesiąc na jednym z osiedli w Zamościu, przychodził pod szkołę i dreptał za ludźmi, aż któregoś dnia trafił na moją koleżankę i znalazł się u niej w dt. Został wykastrowany, testy nie wykazały chorób wirusowych. Jest tylko problem z transportem: kocurek wyjątkowo źle znosi zamknięcie w klatce, skacze, tłucze się razem z tą klatką, rozpacza. Dlatego ogłaszam go na pobliskie miasta, żeby ewentualna podróż do domu trwała niezbyt długo. Jeżeli możesz, to ogłoś go na Lublin lub Rzeszów. Wstawiam tekst mojego ogłoszenia, ale Ty oczywiście zmień go i napisz po swojemu. A, jeszcze jedno: on bardzo tęskni za wychodzeniem na zewnątrz i nie miałby nic przeciwko temu, aby trafić do domu wychodzącego. Oczywiście bezpiecznego, pod nadzorem człowieka. Przyjazny, ok. dwuletni Figaro poleca się do adopcji. Kocurek zaznał ulicznej poniewierki, gdyż pozbyto się go przed świętami i kilka tygodni spędził w osiedlowym śmietniku. Obecnie jest już bezpieczny w domu tymczasowym, został wykastrowany i czeka na swój nowy dom, który nigdy już go nie skrzywdzi. Figaro w domu zachowuje czystość, ładnie korzysta z kuwety. Jest spokojnym kocurem, widać, że czasy młodzieńczych szaleństw ma już za sobą. Może być kocim jedynakiem, nie przeszkadza mu jednak, tak kocie jak i psie towarzystwo. Najlepiej odnajdzie się w domu bez bardzo małych dzieci i dużych psów, gdyż ma swoje zdanie i np. sam decyduje, że nadszedł czas na przytulanie lub wskoczenie na kolana :) Mimo, że ma swój koci ,,charakterek", to potrafi okazać wdzięczność łaszeniem się i mruczeniem za to co ma -ciepło, pełną miseczkę i przyjemny dotyk ręki człowieka. Wykonane testy wykluczyły choroby wirusowe. Do tymczasowy czeka na telefony w sprawie adopcji Figara, na jego miejsce czekają inne koty potrzebujące pomocy. Quote
ala123 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Na fb otrzymałam informację, że w Wojtyszkach przebywają dwa psy podobne do Zorki. Nie mogę się tam dodzwonić, cały czas próbuję, a tymczasem wstawiam ich zdjęcia: Suczka przywieziona 14 lutego, jest na kwarantannie. Pies, od dłuższego czasu w schronisku, z opisu charakter bardzo podobny do Zorki, z wyglądu też - nawet ogon taki sam. Oprócz ułożenia uszu. Tylko ta płeć. Chcę się dodzwonić i poprosić o sprawdzenie, o ile to będzie tam możliwe... A tutaj Zorka: Quote
elficzkowa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Faktycznie, bardzo podobne. Trzymam kciuki. Quote
ala123 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 7 minut temu, elficzkowa napisał: Faktycznie, bardzo podobne. Trzymam kciuki. Dodzwoniłam się do schroniska, pani poinformowała mnie, że nie może być pomyłki, jeżeli w opisie jest samiec, to tak jest... A już miałam nadzieję. Quote
bakusiowa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Wojtyszki są od zaginięcia Zorki przepatrzone przeze mnie po kilka razy. Faktycznie ten drugi jest podobny ale nie do końca. Quote
ala123 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 35 minut temu, bakusiowa napisał: Wojtyszki są od zaginięcia Zorki przepatrzone przeze mnie po kilka razy. Faktycznie ten drugi jest podobny ale nie do końca. Nie do końca, bo jest jakby ciemniejszy i te uszy inaczej ma ułożone. Ale pies przecież może się zmieniać, tym bardziej, jak znalazł się w tak niekomfortowej sytuacji. Nawet uszy mogą opaść :( Quote
bakusiowa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 20 minut temu, ala123 napisał: Nie do końca, bo jest jakby ciemniejszy i te uszy inaczej ma ułożone. Ale pies przecież może się zmieniać, tym bardziej, jak znalazł się w tak niekomfortowej sytuacji. Nawet uszy mogą opaść :( Nie ma koziej bródki. Zorka ma uszy klapnięte na każdym zdjęciu. Natomiast ogon bardzo podobny. Quote
Olena84 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 1 godzinę temu, ala123 napisał: Ale podobny! W płeć bym nie wierzyła jak to wojtyszki Quote
ala123 Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 21 minut temu, bakusiowa napisał: Nie ma koziej bródki. Zorka ma uszy klapnięte na każdym zdjęciu. Natomiast ogon bardzo podobny. Na jednym zdjęciu ma kozią bródkę, ale co z tego skoro to podobno samiec 20 minut temu, Olena84 napisał: Ale podobny! W płeć bym nie wierzyła jak to wojtyszki Dlatego zadzwoniłam i poprosiłam o możliwość ponownego sprawdzenia płci, ale kobieta twierdzi, że nie może być pomyłki. Nie znam tam nikogo, kto mógłby pojechać na miejsce. Quote
bakusiowa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 5 godzin temu, ala123 napisał: Na jednym zdjęciu ma kozią bródkę, ale co z tego skoro to podobno samiec Dlatego zadzwoniłam i poprosiłam o możliwość ponownego sprawdzenia płci, ale kobieta twierdzi, że nie może być pomyłki. Nie znam tam nikogo, kto mógłby pojechać na miejsce. Ala, trzeba poprosić dziewczyny z fb które wyciągają psy z Wojtyszek. Quote
Tyśka) Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Figaro na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/jego-wysokosc-figaro-spokojny-grafitowy-kot-szuka-swojego-krolestwa-CID103-IDI0KHv.html - wyróżnienie do 21.02. Quote
ala123 Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Dnia 19.02.2021 o 20:36, bakusiowa napisał: Ala, trzeba poprosić dziewczyny z fb które wyciągają psy z Wojtyszek. Znasz kogoś takiego? Quote
bakusiowa Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 30 minut temu, ala123 napisał: Znasz kogoś takiego? Znam oczywiście wirtualnie. Napiszę w tej sprawie. Quote
Recommended Posts