ala123 Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Dnia 27.11.2020 o 13:28, Murka napisał: Toudie ma na jednym oku na powiece brodawkę, która podrażnia mu oko. Dziś oglądał to wet (był u nas i szczepił psiaki) i powiedział, że to wygląda na czerniaka. Cokolwiek by to nie było dobrze by było usunąć, bo oko jest zaczerwienione i łzawi. Jest to w takim miejscu, że on się nie podejmie usunięcia tego, trzeba by było zgłosić się do okulisty. Póki co radził stosować sztuczne łzy, aby nawilżać to oko. Tutaj widać ten guzek, wydaje mi się, że ostatnio urósł trochę:( Po lewej stronie: Trzeba by było umówić wizytę u dr Balickiego w Lublinie. Kasia, dasz radę ? Quote
ala123 Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 13 godzin temu, Tyśka) napisał: Zdjęcia już pozapisywałam, pomyślę nad opisem. Czy Toudi umie chodzić na smyczy? Choruje na coś? Bo zastanawiam się dlaczego nie ma domku :( Zrobię mu na Wrocław. Dziękuję z góry :) Quote
Murka Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 1 godzinę temu, ala123 napisał: Trzeba by było umówić wizytę u dr Balickiego w Lublinie. Kasia, dasz radę ? Ja nie dam?:) Zapytam się czy najpierw konsultacja czy od razu by mogli to usunąć. Najbardziej by mi pasowało, żeby szczeniaki wybyły, to miałabym dla niego miejsce w domu po operacji. Zobaczymy. Quote
ala123 Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 17 godzin temu, Murka napisał: Ja nie dam?:) Zapytam się czy najpierw konsultacja czy od razu by mogli to usunąć. Najbardziej by mi pasowało, żeby szczeniaki wybyły, to miałabym dla niego miejsce w domu po operacji. Zobaczymy. Oj tak, oj tak !!! Bardzo bym chciała, żeby zamieszkał w domu. Nie mówiąc już o Toudim, który pewnie o tym marzy :) Ile szczeniaków jeszcze zostało? Quote
ala123 Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Zapraszam na bazarek: https://www.dogomania.com/forum/topic/352769-bazarek-jesienno-zimowo-świąteczny-różne-gadżety-ubrania-buty-do-dn12122020-godz20/page/2/ Quote
Murka Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 1 godzinę temu, ala123 napisał: Oj tak, oj tak !!! Bardzo bym chciała, żeby zamieszkał w domu. Nie mówiąc już o Toudim, który pewnie o tym marzy :) Ile szczeniaków jeszcze zostało? Zostały trzy, w tym jeden ma już dom tylko czeka na transport (znów Kraków). Quote
Murka Posted December 1, 2020 Posted December 1, 2020 Tutaj jeszcze to oczko Toudiego, tak wygląda codziennie przed przemyciem. Jak Toudie był strzyżony to guzek był ze dwa razy mniejszy. Pytałam wtedy wetek, które go strzygły o to oko, ale one stwierdziły, że to nic takiego. Dlatego odpuściłam temat. Ale niestety widzę, że guzek rośnie:( Quote
ala123 Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Dnia 1.12.2020 o 23:58, Murka napisał: Tutaj jeszcze to oczko Toudiego, tak wygląda codziennie przed przemyciem. Jak Toudie był strzyżony to guzek był ze dwa razy mniejszy. Pytałam wtedy wetek, które go strzygły o to oko, ale one stwierdziły, że to nic takiego. Dlatego odpuściłam temat. Ale niestety widzę, że guzek rośnie:( No na pewno musi zobaczyć to okulista. Quote
ala123 Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Tyśko, zrobiłaś może ogłoszenie dla Toudiego ? Jeżeli tak to podeślij link, wyróżnię je. Z FB nie ma żadnego odzewu, z mojego OLX też nie ... Quote
Murka Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Rozliczenie za listopad: CYGAN Stan konta na 31 październik wynosił +40,10 zł +50 zł Gosia G. +100 zł Renata D. +15 zł Joanna B. +15 zł Agata W. +50 zł Gosia G. +50 zł Sybilla N. -360 zł hotelowanie 1-30.11 Stan konta na 30 listopad wynosi -39,90 zł. TOUDIE Stan konta na 31 październik wynosił -773,90 zł -360 zł hotelowanie 1-30.11 Stan konta na 30 listopad wynosi -1133,90 zł. Quote
bakusiowa Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 5 godzin temu, ala123 napisał: Tyśko, zrobiłaś może ogłoszenie dla Toudiego ? Jeżeli tak to podeślij link, wyróżnię je. Z FB nie ma żadnego odzewu, z mojego OLX też nie ... Ładny psiaczek. Może z Tyśki ogłoszenia znajdzie domek. Quote
ala123 Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 42 minuty temu, bakusiowa napisał: Ładny psiaczek. Może z Tyśki ogłoszenia znajdzie domek. Właśnie na to liczę ... Quote
Tyśka) Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 22 godziny temu, ala123 napisał: Tyśko, zrobiłaś może ogłoszenie dla Toudiego ? Jeżeli tak to podeślij link, wyróżnię je. Z FB nie ma żadnego odzewu, z mojego OLX też nie ... 16 godzin temu, bakusiowa napisał: Ładny psiaczek. Może z Tyśki ogłoszenia znajdzie domek. Przepraszam, ostatnio wzięłam na siebie zbyt dużo zobowiązań. Nie mogę się wygrzebać... Na ten moment zrobiłam jedno ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/poczciwina-miks-sznaucer-psiak-ktory-nigdy-nie-mial-domu-CID103-IDHE45t.html Ale jeszcze ogłoszę go na jedno miasto (tylko jakie?), z innym opisem. Quote
ala123 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Przepraszam, ostatnio wzięłam na siebie zbyt dużo zobowiązań. Nie mogę się wygrzebać... Na ten moment zrobiłam jedno ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/poczciwina-miks-sznaucer-psiak-ktory-nigdy-nie-mial-domu-CID103-IDHE45t.html Ale jeszcze ogłoszę go na jedno miasto (tylko jakie?), z innym opisem. Ja ostatnio zrobiłam na Poznań. Na Warszawę chyba też ktoś mi zrobił, ale jeżeli zmienisz imię, to przecież może być na każde miasto. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Przed chwilą, ala123 napisał: Ja ostatnio zrobiłam na Poznań. Na Warszawę chyba też ktoś mi zrobił, ale jeżeli zmienisz imię, to przecież może być na każde miasto. To spróbuję szczęscia może w Krakowie? Myślałam właśnie o Poznaniu, ale skoro tam ma.. :) Quote
ala123 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 2 minuty temu, Tyśka) napisał: To spróbuję szczęscia może w Krakowie? Myślałam właśnie o Poznaniu, ale skoro tam ma.. :) Dziękuję Ci bardzo :) Otworzyłam link, aby wyróżnić ogłoszenie, ale nie mam takiej opcji. Sprawdź może o co chodzi. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 3 minuty temu, ala123 napisał: Dziękuję Ci bardzo :) Otworzyłam link, aby wyróżnić ogłoszenie, ale nie mam takiej opcji. Sprawdź może o co chodzi. Ojej, to normalne ogłoszenie i jak kliknę w wyróżnienie to spokojnie się otwiera ta opcja. Może spróbuj jeszcze raz? Jak nie to podam Ci konto moje i mi najwyżej za wyróżnienie oddasz. Wyróżnienie Maxi kosztuje 12,72zł - Toudie jest w kategorii "Psy ze schronisk". Quote
ala123 Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Ojej, to normalne ogłoszenie i jak kliknę w wyróżnienie to spokojnie się otwiera ta opcja. Może spróbuj jeszcze raz? Jak nie to podam Ci konto moje i mi najwyżej za wyróżnienie oddasz. Wyróżnienie Maxi kosztuje 12,72zł - Toudie jest w kategorii "Psy ze schronisk". Ok, już wyróżniłam, nie wiem, dlaczego wcześniej nie widziałam tej opcji. Dzięki wielkie :) Quote
Murka Posted December 11, 2020 Posted December 11, 2020 Toudie był w środę u okulisty w Lublinie. Oczko będzie za tydzień operowane, tzn. guz usuwany. Przez ten czas dostaje krople do tego oka mające opanować stan zapalny. Prof. Balicki prosił też, żeby z racji wieku Toudiego zrobić mu przed zabiegiem badanie krwi (dziś był wet, więc pobraliśmy krew). Gdyby do poniedziałku ropa nie zmniejszyła się znacząco to zabieg trzeba będzie przełożyć i podać antybiotyk ogólny. Wizyta kosztowała 100 zł: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/07130a5b3d6221ea Tutaj recepta na krople i rozpiska do stosowania: https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/9d61d3407cace30a Krople kosztowały 47,80 zł (nie wykupywałam ostatnich kropli, ponieważ mam takie coś na stanie): Tutaj czekamy w poczekalni u prof. Balickiego w Lublinie: Quote
ala123 Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Biedny Toudie, nie dość,że nikt go nie chce, to jeszcze ten problem z okiem :( Ale wiadomo, wiek robi swoje, oby tylko zabiegł przebiegł pomyślnie. Na zdjęciu taki poczciwina z niego, tak ufnie spogląda. Quote
bakusiowa Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Toudi jest tak ładnym psiaczkiem że znajdzie dom. Tylko trzeba go intensywnie promować. Quote
Tyśka) Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Mam ogromną nadzieję że Toudi i czarni bracia znajdą domy. Quote
Murka Posted December 12, 2020 Posted December 12, 2020 Toudie ma niezbyt dobre wyniki krwi. Zapytam w poniedziałek prof. czy to nie będzie przeszkodą przy zabiegu. Quote
ala123 Posted December 14, 2020 Posted December 14, 2020 Dnia 12.12.2020 o 12:48, bakusiowa napisał: Toudi jest tak ładnym psiaczkiem że znajdzie dom. Tylko trzeba go intensywnie promować. Dnia 12.12.2020 o 13:23, Tyśka) napisał: Mam ogromną nadzieję że Toudi i czarni bracia znajdą domy. Dnia 12.12.2020 o 14:29, Murka napisał: Toudie ma niezbyt dobre wyniki krwi. Zapytam w poniedziałek prof. czy to nie będzie przeszkodą przy zabiegu. Oby znalazł dom, chociaż te wyniki nie rokują dobrze :( Zresztą nikt nie dzwonił w jego sprawie... A kociaczki też nadal czekają, miałam chyba tylko jeden telefon. Quote
Recommended Posts