Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

Tyśko, twoje ogłoszenia są bardzo skuteczne, mogłabyś mi ogłosić te czarne kocurki? Siedzą już 4 miesiące, trafiły do mnie jak miały 4 - 5 tygodni... Na Kraków bardzo proszę, bo będzie transport pod koniec tygodnia. Ja oczywiście wyróżnię.

To jest link do mojego ogłoszenia, są tutaj podstawowe informacje o kotkach ( tekst do przeróbki):

https://www.olx.pl/oferta/kinio-i-czarli-dwa-kocurki-szukaja-domow-CID103-IDGaE4R.html

Posted
6 godzin temu, ala123 napisał:

Podeślę ci na maila , dziękuję :)

To ogłoszenie do wyróżnienia, czy zrobiłaś na tamtym poprzednim i jest wyróżnione?

Nie,tamte są wyróżnione

zrobiłam kolejne,na jednego kotka, i może trzeba wyróżnić

Posted
13 godzin temu, DORA1020 napisał:

Nie,tamte są wyróżnione

zrobiłam kolejne,na jednego kotka, i może trzeba wyróżnić

Ok, wyróżnię

12 godzin temu, Tyśka) napisał:

Ogłoszę, ale już jutro :)

Dzięki :)

Posted
8 minut temu, ala123 napisał:

Dziękuję bardzo ! Wyróżniłam. A może na wszelki wypadek zmienić im imiona? Żeby OLX nie usunął ogłoszeń.

Mogę zmienić - na jakie? :)

Posted

Wrzucam trochę fotek Toudiego pod opieką ali123. On ma ok. 13 lat obecnie, ale chcemy jeszcze spróbować poszukać mu domu. Ostatnio jest trochę cudów, może i Toudie się załapie... On bardzo lubi być w domu, ale niestety ja na razie nie mam dla niego miejsca.

68bf4599c9b76dbbgen.jpg

a9aa69f18f569fbagen.jpg

91e7dd05ea869c52gen.jpg

bf64a6eceb3be6a3gen.jpg

105bedede3510e80gen.jpg

Posted
Dnia 25.11.2020 o 18:51, Tyśka) napisał:

A ja myślałam, że Toudi ma dom. :(

No właśnie nie ma :( Przyznam szczerze, że w pewnym momencie straciłam nadzieję, chociaż ogłoszenie cały czas leci. Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, ja teraz wrzuciłam na Poznań. Czy mógłby ktoś zrobić na inne miasta? Tylko dobrze by było zmienić imię . Tyśko, plisss !!

Ja dałam taki tekst, trochę lakoniczny, ale na razie nic innego nie wymyślę:

Toudi jest psem średniej wielkości, waży 18kg, ma ok.10 lat, został wykastrowany, ma wszystkie szczepienia.
 Od kilku lat przebywa w hoteliku dla psów, gdzie czeka na dom. Niestety, nie ma szczęścia. Nie wiadomo dlaczego, bo jest psem towarzyskim i dość energicznym jak na swój wiek.
Toudi lubi  towarzystwo suczek oraz niektórych (mniejszych od siebie) psów. Lubi też przebywać w obecności ludzi, chociaż w stosunku do obcych jest początkowo nieufny. W domu jest bardzo spokojny, zachowuje się cichutko, nie wadzi nikomu, zachowuje czystość.
Mam nadzieję, że w końcu doczeka się wymarzonego  domu. Czas leci, Toudiemu lat przybywa, a tak chciałabym, aby chociaż na koniec życia miał swój bezpieczny kącik i swojego człowieka obok.

Posted

Toudie ma na jednym oku na powiece brodawkę, która podrażnia mu oko. Dziś oglądał to wet (był u nas i szczepił psiaki) i powiedział, że to wygląda na czerniaka. Cokolwiek by to nie było dobrze by było usunąć, bo oko jest zaczerwienione i łzawi. Jest to w takim miejscu, że on się nie podejmie usunięcia tego, trzeba by było zgłosić się do okulisty. Póki co radził stosować sztuczne łzy, aby nawilżać to oko.

Tutaj widać ten guzek, wydaje mi się, że ostatnio urósł trochę:( Po lewej stronie:

105bedede3510e80gen.jpg

Posted
21 godzin temu, ala123 napisał:

No właśnie nie ma :( Przyznam szczerze, że w pewnym momencie straciłam nadzieję, chociaż ogłoszenie cały czas leci. Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, ja teraz wrzuciłam na Poznań. Czy mógłby ktoś zrobić na inne miasta? Tylko dobrze by było zmienić imię . Tyśko, plisss !!

Zdjęcia już pozapisywałam, pomyślę nad opisem. Czy Toudi umie chodzić na smyczy? Choruje na coś? Bo zastanawiam się dlaczego nie ma domku :(

Zrobię mu na Wrocław.

Posted
9 godzin temu, Tyśka) napisał:

Zdjęcia już pozapisywałam, pomyślę nad opisem. Czy Toudi umie chodzić na smyczy? Choruje na coś? Bo zastanawiam się dlaczego nie ma domku :(

Zrobię mu na Wrocław.

Jak był młodszy to był bardzo nieufny wobec obcych, próbował też ucieczek, ogólnie był charakterny i bojowo nastawiony. 

Obecnie bardzo się wyciszył (kastracja i wiek), nie jest już agresywny wobec obcych, nawet ze strzyżeniem nie ma problemu. Przy ostatnim strzyżeniu nawet pozwolił sobie popracować przy pysku, bo do tej pory był z tym problem.

Jest bardzo czysty, na smyczy chodzi, jest spokojny. Lubi jeździć samochodem, sam wskakuje, nie ma choroby lokomocyjnej.

Zdrowotnie wszystko ok. Tylko ta brodawka na oku.