Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='AgaG']kudlataja wpłacę to, co przyszło na cisteczka z mojego bazarku już w poniedziałek. Zaraz sprawdzę, ile to będzie ale 60 zl na pewno. Może w sumie wystarczy na transport?[/QUOTE]

Fajnie, dziękuję. Jednak jeszcze trochę będzie brakowało. Moje auto dużo pali, tak jak liczyłam na paliwo potrzeba 350zł, ale jakoś uzbieram.
Znajomi chcieliby jechać w sobotę, czwartek im nie pasuje, więc nie wiem czy coś z ich dorzutki do paliwa wyjdzie. Jeśli Pani Kai będzie pasowało przełożę wyjazd na sobotę, miałabym
drugiego kierowcę wtedy i byłoby raźniej.

Czarnulek dziś pojechał do domku do Telatyna, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, bo to polecany dom jak napisałam wcześniej. Zapowiedziałm tez wizytę jeśli będę w okolicy.
Zdjęcia z dzisiejszego poranka. Chłopcy nie odstępują od siebie nawqet na chwilę..
[IMG]http://i60.tinypic.com/2rmnpms.jpg[/IMG]
[IMG]http://i60.tinypic.com/2j5j6nt.jpg[/IMG]
[IMG]http://i61.tinypic.com/2z4eof6.jpg[/IMG]
i jeszcze piękny dziki Karolek
[IMG]http://i60.tinypic.com/sw6zgo.jpg[/IMG]

Posted

Jak duże są to psiaki? wielkości wilczurów?

Posted (edited)

Jeszcze taki zbiorczy bilans funduszy chłopaków od początku wpłat, żeby wszystko było w jednym miejscu.

13.06 Agata_S 30zł
16.06 Anna_S 20zł
16.06 Handzia 400zł
27.06 Iwona_G 20zł
30.06 Katarzyna_W 50zł
01.07 Elżbieta_J 20zł
06.07 Beata_J 40zł
08.07 Handzia 77zł
08.07 Barbarza_B 30zł
500zł Monika z fejsbuka

Z tego wychodzi 1187zł. Wydatki do tej pory wyniosły, jak już pisałam 150zł (karma, odrobaczanie, pchełki, trochę na paliwo itp.)
[B]Zostaje 1037zł

[/B]Z tego chciałabym przeznaczyć dla łatwego rachunku, na razie [B]137 zł na transport Miszy. [/B]
Jeśli szczeniak od Dory z nami pojedzie będzie dodatkowe 30zł plus bazarek ciasteczkowy od AgaG około 60zł, byłoby już 227zł.

Więc na[B] hotelowanie Karolka [/B]zostałoby[B] 900zł.

[/B]Trochę się martwię tym wyjazdem, mam nadzieję, że sobie poradzę. Miszę trzeba uśpić sedalinem by włożyć go do transportera,
myślę jak będzie zachowywał się później po wybudzeniu gdy zorientuje się w sytuacji. Niełatwe to wszystko będzie..

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='AgaG']Jak duże są to psiaki? wielkości wilczurów?[/QUOTE]

Misza ważył około 18 kg tuz po złapaniu, teraz na pewno trochę wiecej i sięga mi tak mniej więcej do kolan.

Karol ważył podczas pierwszej wizyty u weta 9kg, teraz już na pewno 15 jeśli nie więcej i już dorównuje Miszy wzrostem, więc finalnie będzie większy.
Są więc wielkości takich mniejszych wilczurów. Trudno mi tak na oko i na odległość dokładnie ich wymiary określić.

Posted

to ja już zaczynam trzymac kciki za podróż Miszy do DT:)
Przelałam 61,50 złotych na Twoje konto kudlataja z mojego bazarku ciasteczkowego, dziękuję azalia, elik oraz AMIGA :) za zakup ciach na potrzeby pięknych rudych dzikusków:)

Posted

Dziękuję:), zaraz wysyłam, będziemy jechać w środę, mam nadzieję, że się uda wszystko..

[quote name='fegelle']super wiadomości u psiaków :))
poproszę o nr konta to dorzucę grosik do transportu i trzymam kciuki za Karolka.[/QUOTE]

Posted (edited)

Te kciuki się przydadzą, to konkretna wyprawa..
Dziękuję bardzo za pieniądze i bazarek, szczeniaczek od Dory jedzie, potwierdziła, wiec jest już ponad 200zł.:multi:

Edytuje posta. Sprawdziłam konto.
Doszlo jeszcze
[B]20zl od sharka[/B] na transport
[B]61,50 zł. od AgaG [/B]z bazarku ciasteczkowego
[B]
Mam 248,50 zł. na transport Miszy[/B]

Zwierzaki na działce trochę rozrabiają, szczególnie suczki Mela i Suczi z Nielisza, robią podkopy i zwiewają, ale trzymają się terenu, dziś planujemy zatykanie dziur,
żeby psiaki nam nie poginęły, szczególnie lisek, bo z niego taki trochę dzikus jeszcze.

Co do szczeniaków, to rozmawiałam z właścicielem czarnego pieska przez telefon wczoraj i wydaje się że to dobry dom, aż mi wróciła trochę wiara w ludzi na wschodzie.
Myślałam, ze u nas znalezienie dobrego domu graniczy z cudem..ludzie pieskiem zachwyceni, pan powiedział że się zakochali w nim od razu i że już zaczyna rozrabiać, cały dzień chodził za nową właścicielką i
podgryzał ją w pięty. Z niego chyba niezłe ziółko wyrośnie:diabloti:.

[quote name='AgaG']to ja już zaczynam trzymac kciki za podróż Miszy do DT:)
Przelałam 61,50 złotych na Twoje konto kudlataja z mojego bazarku ciasteczkowego, dziękuję azalia, elik oraz AMIGA :) za zakup ciach na potrzeby pięknych rudych dzikusków:)[/QUOTE]

Edited by kudlataja
Posted

Dużo tego wszystkiego, w między czasie szukam pomocy dla takiego pieska z Michowa koło Lubartowa. Poproszono mnie o pomoc. [B]Może jest ktoś na dogomanii z tamtych okolic[/B]

Dziewczyna napisała:
"[FONT=arial]Szukamy stałego domu dla pieska,który obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest to młody dwu -letni bardzo przyjazny pies. Na naszej ulicy pojawił się dwa tygodnie temu, leżał smutny, wygłodzony, był tak słaby, że z trudnościa mógł utrzymać się na nogach. Po kilku dniach dokarmiania nabrał siły i został na naszej ulicy. Sąsiad mówi, że pojawił się z ogronym łańcuchem na szyji i ,że był ciągnięty za samochodem, skąd to wie zakładam ,że nigdy się nie dowiem. Mimo krzywdy jakiej doznał widać,że kontakt z człowiekiem sprawia mu ogromną radość. Uwielbia byc głaskany a także towarzystwo innych psów, gdyż bez żadnego problemu dogaduje się z nimi. Lecz dla niektórych sąsiadów zaczynał byc problemem,dlatego,że to spory pies i zaczęto sie go obawiać ,choć zupełnie bezpodstawnie bo pies do rany przyłóż. Mimo zapewnieniom zgłosili go do gminy a ci zawiadomili schronisko a wlaściwie punkt tzw. przetrzywywania zwierząt w Łukowie gdyż, tam właśnie zabierają z naszej gminy bezpańskie psy . O miejscu tym słyszałam i czytałam wiele,wiele złego .Dzięki pani Bas,i u której znalazł tymczasowe schronienie uniknął miejsca ,do którego Ci ludzie chcieli go zabrać,niestety nie może zostac na stałe ,obecnie przebywa niestety na łancuchu ponieważ posesja jest nie ogrodzona.[/FONT][FONT=arial]Jestem przekonana,że piesek ten uszczęśliwi swojego nowego właściciela.

i zdjecie psiaka wyslala
[IMG]http://i57.tinypic.com/zjjw4i.jpg[/IMG]

[/FONT]

Posted

[quote name='mtf zalesie']podniose chociaz - wziac nie moge bo mam juz 3-moge wykupic mu ogloszenia ,jak mozna mu pomoc..[/QUOTE]

Chyba tylko ogłoszeniami, na razie nic mi lepszego do głowy nie przychodzi. nie mam nanic czasu, a zwierząt potrzebujących zatrzęsienie. Ciągle ktoś prosi mnie o pomoc..
[B]
Bardzo proszę o dodaTKOWE ogłoszenia[/B]. ja zrobiłam na olx na kraków i wyróżniłam, bo jadę za chwilę w tamtym kierunku ( w czwartek dokładnie) zrobiłam też na lubelszczyznę na pineska pl, alegratka, gumetree..
Przeredagowałm trochę tekst tej dziewczyny, , zaraz wyślę na pw niestety zdjęcia takie średnie i sezon wakacyjny nie sprzyja adopcjom:(

Natomiast u moich psiaków na działce zamieszanie.

Suczka z Nielisza - Suczi ma ropomacicze, jutro operacja, choć sterylkę miała zaplanowaną na 22, trzeba było pilnie akcję przyspieszyć.

Ja natomiast przygotowuję się do czwartkowego wyjazdu z Miszą, na paliwo niemalże uzbierane, [B]dzięki życzliwości was wszystkich.[/B]
Trzymajcie mocno kciuki za naszą wyprawę!

[B]​Zapraszam na wątek!!![/B]

Posted

Wielkie kciuki za pomyślny transport.
A ten psiak z Michowa rzeczywiście przeuroczy.. Jak dobrze, że znalazła się normalna osoba, żeby go choć przetrzymać. Jak długo on może tam pozostać?

Posted

[quote name='agat21']Wielkie kciuki za pomyślny transport.
A ten psiak z Michowa rzeczywiście przeuroczy.. Jak dobrze, że znalazła się normalna osoba, żeby go choć przetrzymać. Jak długo on może tam pozostać?[/QUOTE]

Nie mam pojęcia ile mogą go przetrzymać, ale zapytam.

Transport w przygotowaniu, klatki już czekaja gotowe, ds szczeniaka z Krakowa potwierdził, Pani od dt Miszy też już nas oczekuje.

Posted

[quote name='kudlataja']Te kciuki się przydadzą, to konkretna wyprawa..
Dziękuję bardzo za pieniądze i bazarek, szczeniaczek od Dory jedzie, potwierdziła, wiec jest już ponad 200zł.:multi:

Edytuje posta. Sprawdziłam konto.
Doszlo jeszcze
[B]20zl od sharka[/B] na transport
[B]61,50 zł. od AgaG [/B]z bazarku ciasteczkowego
[/QUOTE]
kudlataja proszę potwierdź na bazarku wpłatę. :)

są dalsze zamówieniana cisteczka kruche mojej roboty , więc mam nadzieję będę miała co przelać niedługo na psiaki.

Przygotowałaś umowę pisemną z DT Miszy?

Posted

[quote name='danal1983']przeskoczylam kilka postow,nie doczytalam,czy obydwa psiaki i misza i karolek jada do dt???[/QUOTE]

Na razie tylko dla Miszy jest dt.:) Dla Karolka zbieramy pieniądze na dobry hotel, w którym by pracowano usilnie nad socjalizacją psa