Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vera do Rtg była sama i nic złego nie stało się. Między innymi dlatego jestem tak zadowolona, bo Osioł, która nigdy nie zostaje sama i bardzo przezywa,jak nas nie ma, świetnie zniosła wszystko w Arce/mówilismy wetom o tym wczesniej/.
Ale zapytaj oczywiście. Mnie się wydaje,że czasem wlasciciel robi niepotrzebne zamieszanie;) Do Osła mieli dobre podejście mimo,iż to wielki pies i ja ostrzegałam,że moze rożnie się zachowac:evil_lol:
Rtg, to tylko badanie,więc nie martw się tak bardzo. Mnie zastanawia jedna sprawa-do rtg z reguły podaje się/zalezy jeszcze co przeswietlasz i jaki pies/ premedykację,a Sabra jest sercowcem... Jak do tej pory robiłas takie badania?
A co do tej nieszczęsnej kastracji, to na Boga, kto ją robił? Chyba byłabym strasznie wściekła,gdyby okazało się,że w sumie niepotrzebnie sterylizowałam sukę:angryy: Tylko skąd wiesz,że ma jajniki-było usg?

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ver']Vera do Rtg była sama i nic złego nie stało się. Między innymi dlatego jestem tak zadowolona, bo Osioł, która nigdy nie zostaje sama i bardzo przezywa,jak nas nie ma, świetnie zniosła wszystko w Arce/mówilismy wetom o tym wczesniej/.
Ale zapytaj oczywiście. Mnie się wydaje,że czasem wlasciciel robi niepotrzebne zamieszanie;) Do Osła mieli dobre podejście mimo,iż to wielki pies i ja ostrzegałam,że moze rożnie się zachowac:evil_lol:
Rtg, to tylko badanie,więc nie martw się tak bardzo. Mnie zastanawia jedna sprawa-do rtg z reguły podaje się/zalezy jeszcze co przeswietlasz i jaki pies/ premedykację,a Sabra jest sercowcem... Jak do tej pory robiłas takie badania?
A co do tej nieszczęsnej kastracji, to na Boga, kto ją robił? Chyba byłabym strasznie wściekła,gdyby okazało się,że w sumie niepotrzebnie sterylizowałam sukę:angryy: Tylko skąd wiesz,że ma jajniki-było usg?[/quote]

Ja jestem zawsze przy Sabrze.
Byłam przy podawaniu narkozy i przy wybudzaniu. Sterylka była robiona jeszcze wtedy gdy nie była chora- ale już wtedy miała problemy zatrzymała się oddechowo na chwile....
Byłam przy USG EKG również przy RTG.
Nigdy nie robiłam zamieszania.
Nie zostawię jej bo nie mam zaufania.....
Przy RTG serca i płuc oraz RTG bioder miała podana sedację miała sinice i lekkie drgawki.
USG i ECHO miała robione bez żadnych problemów ładnie współpracowała.

Tak miała robione USG w którym wyszło że kikut macicy jest bez zmian i jajniki są...
USG miała robione w Warszawie u specjalisty.......

Kto ją kastrował bym chętnie napisała na forum ale zrobić tego nie mogę regulamin:mad:.
mogę Ci napisać na priv.

Posted

No to trzymam kciuki,aby ten rtg był bez komplikacji!
Biedna Sabrunia:shake:
Proszę o priv koniecznie.
Beata, sprawdź dokładnie to cos koło sutków...po naszych doświadczeniach, jak słyszę,że coś koło sutków, to mi włos na głowie się jeży. Trzeba się cieszyc,ze to tylko zwłoknienia,ale dmuchać na zimne.

• 3 weeks later...
Posted

Jesteśmy umówione na sterylkę na jutro, na 16.30 Zostawiamy sucz i umówiliśmy się że około 19.00 po nią przyjedziemy.
Zabieg wg info wetki trwa 1.5 godziny, później przebudzanie i możemy ją zabrać.
Jak do tej pory podchodziłam do tego na luzie tak już dziś zaczynam się bać.:roll:
Trzymajcie za nas kciuki!

edit:

Już po.. wczoraj po 19 ją odebraliśmy.. boszsz, jak ona wyglądała.. teraz w sumie tez nie lepiej :|

W nocy miałą juzna tyle sił żeby wstać i około 2.30 poszła na siusiu na podwórko.
Rano siusiu i kupa...
Ale wymioty do tej pory ma :| I robi koopsko rzadziuchne jak cholera. W sumie lepiej bo przy koopaniu się nie męczy, ale czy tak ma być?
No i siuśki popuszcza :| A do tego jeść mi nie chce :( tylko pije.. i wymiotuje...

• 4 years later...