Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tilia

Szorstkie whippety, to juz byly - odeszly w zapomnienie, ale tak jeszcze ze 30 lat temu whippety mogly na miedzynarodowych wystawach otrzymywac dwa CACiB-y w obydwu odmianach wlosa. Niestety nigdy szorstkiego na zywo nie spotkalam, a ten gatunek wlosa byl wynikiem krwi terierow, ktore braly udzial w powstaniu tej rasy. Na zdjeciach wyglada to podobnie do wlosa szorstkowlosego galgo. :roll:

Posted

Ita- czytałam, że pojawiały sie szorstkie, ale je golono, bo uważano, że są wolniejsze niż gładkie. No i wyginęły. Chodzi mi o to, że teraz pracuje się nad dugowłosymi chartami średniej wielkości a nikt nie chce pomyśleć nad niewielkim szorstkim, brodatym chudzielcem :( Masz może fotki szorstkich whippetów?

Posted
chart wielkosci whippeta potrafi uwalic coope niczym "stary chlop" na srodku goscinnego oczywiscie

Piszesz oczywiście o charcie polskim, który jest w tej chwili wielkości whippeta?

Whippety robią śliczne małe kupki - sam mniód :lol: .

Natomiast greye - oooooooooo, jak stare chłopy, na dodatek nie robią tego w jednym miejscu, tylko kroczą w pozycji kangura i kitują - aż czasem się zastanawiam, ile tego "shita" w psie może się zmieścić :lol: :lol: :lol:

Posted

moje robią coope (bardzo mi się ten zapis podoba) często w krzakach, tak jakby chciały ukryć tę krępującą czynność. Oczywiście wówczas część zostaje im na portkach.

Posted

Rottiś jak ma krzaki to też wali w, a raczej na krzaki, byle wyżej :lol: A minę ma przy tym taką jakby się wstydził tej czynności. Nie patrzy na nikogo i nie życzy sobie patrzenia na niego. Jak biega luzem to już w ogóle idzie gdzies daleko, bo to przecież hrabia pieprzony jest :lol:

Borys nie ma takich skłonności. Jemu najlepiej robi sie siusiu i inne sprawy w kanał albo na jezdni tuż przy krawężniku. Nie wiem skąd mu sie to wzięło :lol: