qmu Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Pisze nowy post bo ciezko mi sie odnalesc w tych ktore juz sa... Moja suka od jakis 2-3 tygodni ma ciaze urojona, najpierw nabrzmaily jej cycki, pozniej pojawilo sie mleko. Poszlam do weta i najpierw przez 5 dni dostawala leki przeciw zapalne + steryd. Teraz jedziemy na bromergonie od 4 dni. Oczywiscie przed podaniem bromergonu dostaje wczesniej troche aviomarin zeby nie wymiotowala. Spacerujemy duzo mniej dostaje karmy robimy oklady na cycuchy itd. Problemow ze znoszeniem zabawek czy robieniem gniazda nie mamy, jednak suka zrobila sie strasznie pobudzona i agresywna. Obszczekuje ludzi w lesie, i co zupelnie nie w jej stylu ujada na wszystkie przechodzace w poblizu nas psy. Z natury jest karna i ogarnieta a teraz jak by cos w nia wstapilo. Takie zmiany zaobserwowalam jakies 3 dni temu i tak sobie dorobilam teorie z bromergonem ze to moze po tym. W zyciu nie mialam suki z ciaza urojona i niebardzo wiem czego mam sie spodziewac. To po lekach czy moze to raczej normalne zachowanie? Quote
gryf80 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 raczej normalne przy urojce."broni gniazda",jeśli nie jest sunia hodowlaną to pomyśl nad sterylizacją Quote
qmu Posted March 13, 2014 Author Posted March 13, 2014 miala byc sterylizowana to urojonej dostala :( ale jak broni gniazda na ulicy gdy idziemy ??? Quote
gryf80 Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 określiłam to tak "ogólnie".cóż,pozostaje z waszej strony uzbroic się w cierpliwośc.powodzenia Quote
Recommended Posts