konfirm31 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 13 minut temu, malagos napisał: Jutro mam pogadankę dla młodzieży o sterylizacji zwierząt, w szkole średniej (technikum rolnicze i jedna klasa liceum ogólnokształcącego) w mojej wsi. Przygotowuję prezentację ze zdjęciami i tekstem. Może "czym skorupka za młodu nasiąknie"... No, to nieś ten oświaty kaganek, w swoim i naszym imieniu :). Malagosku, jak będą nowe - domowe, trawniczkowe zdjęcia, to może ogłosić Sonka na ten Płock? To podobna odległość, jak do Warszawy, a chyba konkurencja mniejsza ;) Quote
malagos Posted April 10, 2016 Author Posted April 10, 2016 Tylko ze muszę go zabrać do domu, nie wiem, jak zareaguje na dom, na kota... Gdyby chciał w tym naszym ojcu zostać i nie uciekać, to zapewnię mu 3 spacerki, michę, bez dojeżdżania codziennego... Quote
malagos Posted April 11, 2016 Author Posted April 11, 2016 Uff, nagadałam się w tej szkole - młodzież siedziała w kucki na korytarzu, było też 7 nauczycieli i dyrektor. Pokazałam dużo zdjęć biedaków ze schronisk, z interwencji, powiedziałam o samej operacji sterylizacji, o finansowaniu jej przez naszą gminę. Jak choć jeden młody człowiek powie "ojciec, te szczeniaki można uśpić za darmo, nie zakupuj ich" to juz będzie ok. 1 Quote
konfirm31 Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 2 godziny temu, malagos napisał: Uff, nagadałam się w tej szkole - młodzież siedziała w kucki na korytarzu, było też 7 nauczycieli i dyrektor. Pokazałam dużo zdjęć biedaków ze schronisk, z interwencji, powiedziałam o samej operacji sterylizacji, o finansowaniu jej przez naszą gminę. Jak choć jeden młody człowiek powie "ojciec, te szczeniaki można uśpić za darmo, nie zakupuj ich" to juz będzie ok. A jeśli jeszcze któryś/która? powie, że warto wysterylizować, żeby nie usypiać, to już będzie jak w Europie :). Gratulacje - malagosku :) Dzielnie ten kaganek niesiesz. Quote
Aldrumka Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 a jakaś reakcja była ? młodzież o coś pytała ? Quote
malagos Posted April 12, 2016 Author Posted April 12, 2016 O 11.04.2016o14:42, konfirm31 napisał: A jeśli jeszcze któryś/która? powie, że warto wysterylizować, żeby nie usypiać, to już będzie jak w Europie :). Gratulacje - malagosku :) Dzielnie ten kaganek niesiesz. Dziękuję za uznanie :) 21 godzin temu, Aldrumka napisał: a jakaś reakcja była ? młodzież o coś pytała ? Nie, jak tylko powiedziałam "Dziękuje za uwagę" zaczęli bić brawo, a pan dyrektor podziękował i toarzystwo się rozeszło. Quote
Aldrumka Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 28 minut temu, malagos napisał: Aha, mam nowego tymczasa. ????? i nic nie piszesz jaki i skąd ? a może to Sonek Quote
malagos Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 O 10.04.2016o16:15, malagos napisał: Jutro mam pogadankę dla młodzieży o sterylizacji zwierząt, w szkole średniej (technikum rolnicze i jedna klasa liceum ogólnokształcącego) w mojej wsi. Przygotowuję prezentację ze zdjęciami i tekstem. Może "czym skorupka za młodu nasiąknie"... 2 Quote
Nutusia Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Ech, liczyłam na dobre wieści po tak długiej przerwie, a tu... kolejny tymczas :( Ale nadziei nie tracę, bo ona przecież umiera ostatnia. Aha, i bardzo się cieszę, że... stchórzyłaś, Małgoś ;) Quote
malagos Posted April 14, 2016 Author Posted April 14, 2016 No nie całkiem. Wczoraj zawieźliśmy Sonka do znajomych gospodarzy - z opcją, ze jak coś nie tak, wracamy z psem. I ze jak już zostanie, to w każdej chwili może być zwrot, zawsze go odbierzemy. Ale nie - kojec, duże podwórko, obiecane spacery z córką gospodarzy z pierwszej kl. liceum. Zostawiłam na wszelki wypadek smycz i porcję gotowanego jedzenia z miską, by podali psu wieczorem, jak odjedziemy. Dziś rozmawiałam z panią - Sonek nawet szczekał, jak pies u sąsiada szczekał (i o to chodziło, by słychać było psa w obejściu), rano zjadł chrupki. Na razie wstrzymuję oddech, nie cieszę się, ale i nie płaczę... Quote
konfirm31 Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Życząc wszystkiego najlepszego Sonkowi, wspólnie z Tobą wstrzymujemy oddech :). Quote
Poker Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 Oddycham pomalutku, spokojniutko mając nadzieję ,że to TEN dom. Sonek , daj sobie i malagosskom szansę. Quote
mari23 Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 3 godziny temu, konfirm31 napisał: Życząc wszystkiego najlepszego Sonkowi, wspólnie z Tobą wstrzymujemy oddech :). i ja wstrzymuję oddech, a żołądek mam prawie w gardle.... Quote
malagos Posted April 14, 2016 Author Posted April 14, 2016 Teraz też był telefon w sprawie Sonka - czy aktualne. No, raczej nie. Trzeba by zabrać się za ogłaszanie Rudzika - Niuńka. Quote
Kejciu Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 i ja trzymam kciuki.... czekając na rozwój wydarzeń... a u nas jakoś dziwnie - nie mamy na razie żadnego psa oprócz Pepsi na DT - i jakoś tak człowiekowi nieswojo.... Quote
malagos Posted April 15, 2016 Author Posted April 15, 2016 To chcesz ode mnie pieska z rynku? Kopia Rudzika, śpi pod sklepem od 2 miesiecy... Quote
Kejciu Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Godzinę temu, malagos napisał: To chcesz ode mnie pieska z rynku? Kopia Rudzika, śpi pod sklepem od 2 miesiecy... a wymienimy się Ty nam dasz Rudzika a my Tobie nasz dług ??? :):):):) na razie szukamy domu tej Akicie co nas poproszono o pomoc i od telefonów nie możemy się opędzić ale większość oszołomy jak się patrzy..... Quote
Ziutka Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Trzymam kciuki za Sonka, będzie dobrze Gosiu - no nie ma innej opcji :) Już lece zobaczyć nowego tymczasa, Kejciu mi mówi, że Sonek ma dom a ja oczywiście nie mam go subskrypcjach a jeszcze 2 tygodnie temu miałam, bo cosik tu pisałam...wrrr kochanego dogo! Quote
mari23 Posted April 16, 2016 Posted April 16, 2016 nie na złych wieści.... czyli.... no dobra, nie zapeszam, jeszcze nie piszę, że Sonek ma domek ;) Quote
malagos Posted April 17, 2016 Author Posted April 17, 2016 Wieści na razie dobre - wiec powoli wypuszczam powietrze... Quote
Poker Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 42 minut temu, malagos napisał: Wieści na razie dobre - wiec powoli wypuszczam powietrze... To ja też. Quote
Recommended Posts