Marysia R. Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 O 10.03.2016o21:58, konfirm31 napisał: Piękny chłopak :) Zgadzam się, przepiękny. Nie mogę się na niego napatrzeć :) Quote
malagos Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Savana zrobiła ogłoszenie Sonkowi na Morusku, ja też, oraz na OLX, Gumtree z wyróżnieniem. Na jednym jest jako Landseer, na drugim Munsterlander :) http://www.morusek.pl/ogloszenie/303435/sliczny-mlody-pies-w-typie-Minsterladera/#.VuM3mUDpx0A Ogłoszenia Sonka gdzie jest porównany do rasy, ma 3 razy więcej wejść. Tai chwycik marketingowy :) Quote
konfirm31 Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Zawsze tak było, że "w typie rasy", ma większe branie :). Sonek, powodzenia piesku - najlepszego domku dla ciebie :) Quote
malagos Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 gifs upload photo hosting sites screenshot program image free hosting Quote
konfirm31 Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Cudo :). Jednak bardziej munsterlander. Oczywiście, ten duży :) Quote
malagos Posted March 12, 2016 Author Posted March 12, 2016 Mozna sobie język połamać na tych rasach. "Za moich czasów" nie słyszalo się o takich :) Quote
konfirm31 Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 48 minut temu, malagos napisał: Mozna sobie język połamać na tych rasach. "Za moich czasów" nie słyszalo się o takich :) Za moich też :) . Były owczarki, boksery, jamniki , foksteriery, pudle i wyżły. Sporadycznie dogi, dalmatyńczyki. A, jeszcze podhalany były, dobermany i czasami - dalmatyńczyk. I to chyba wszystko :D. Reszta, to były kundelki. I komu to przeszkadzało ;) Quote
konfirm31 Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Masz racje , Nutusiu :). A, były jeszcze pekińczyki i ratlerki ;) Quote
malagos Posted March 13, 2016 Author Posted March 13, 2016 Moja mama codzienni kupowała "Życie Warszawy" i ja, jako mała dziewczynka czytałam ogłoszenia, dział Sprzedam: zawsze szukałam literki P, bo zawsze było: "Pudelki sprzedam" :) I jeszcze było "Pianino sprzedam", a tez je chciałam... Quote
Mattilu Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Piekny, piekny chlopak! I to spojrzenie...Ja sie nie znam tak jak Wy, wiec spytam, moze glupio, nie ma ryzyka, ze jak jest oglaszany jako w typie rasy, to go beda chcieli do pseudo hodowli? Z drugiej strony, od tego sa wizyty pa, zeby takie ryzyko wykluczyc... Quote
konfirm31 Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 No, a ja zawsze chciałam owczarka niemieckiego i ....mam nieodmiennie ;). Mattilu, Sonek piękny, ale swojej urody już nie przekaże - ani tej w munsterlandera, ani tej w landseera. Malagos o to zadbała. Znaczyć namiętnie, też przestanie :) Quote
Mattilu Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Strzelam z dloni w plaskie czolo! Prawda :) No to kciuki za domek, ktory go pokocha nie tylko za jego urode, ale za caloksztalt! Quote
malagos Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Dziewczyny z ekipy kieleckiej ogłaszają Sonka - i wczoraj rozmawiałam z panią z Elbląga. ale doopa, ogrdzenie za niskie, taki płotek 1,50 wysokości, poprzedni pies przeskoczył sobie go bez trudu i zaginął... Sonka nie dam więc, z resztą to i daleko, jakby przyszło do zwrotu... Czekamy dalej :) Quote
malagos Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Aha, i widziałam dziś tego małego pieska, leżał sobie na schodku domku przy rynku. To taki dość mały terierkowaty piesek na krótkich łapkach, szorskowłowy, ze spiczastymi uszkami. Nie chudy, nie jakiś zaniedbany. Może jednak jest czyjś, i tak sobie wychodzi na spacer i małe co-nieco, bo ludzie zawsze to coś mu rzucą. Quote
malagos Posted March 20, 2016 Author Posted March 20, 2016 ano , bez zmian... Codziennie dostaje jedzenie, smaczek, wychodzi na siku i pędem wraca do kojca :) Quote
konfirm31 Posted March 20, 2016 Posted March 20, 2016 Kurczę, za bardzo pokochał ten kojec :(. Wyróżniłam chłopakowi jedno z ogłoszeń na olx. Sonek, pora wreszcie wyprowadzić się z kojca :D Quote
irenas Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Dawno mnie tu nie było. Przyszło mi do głowy, że może poszukać dla Sonka nie bardzo starych emerytów, takich co to nie muszą wychodzić codziennie do pracy, mieszkają w domku z ogródkiem, najlepiej na wsi, wezmą go do domu, nie do kojca czy budy, i będą się nim dużo zajmowac i chodzić na spacery co najmniej trzy razy dziennie? Może w takich warunkach nie będzie uciekał? Pokocha dom, gdzie mu będzie super dobrze i przestanie zwiewać? W końcu idiota nie jest, szybko zrozumie z której strony chlebek posmarowany. Jak Wam się wydaje? Quote
konfirm31 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Ba, ale gdzie znaleźć tych emerytów? w dodatku - niezapsionych, lub zapsionych w niewielkim stopniu? Quote
malagos Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 O 21.03.2016o10:18, irenas napisał: Dawno mnie tu nie było. Przyszło mi do głowy, że może poszukać dla Sonka nie bardzo starych emerytów, takich co to nie muszą wychodzić codziennie do pracy, mieszkają w domku z ogródkiem, najlepiej na wsi, wezmą go do domu, nie do kojca czy budy, i będą się nim dużo zajmowac i chodzić na spacery co najmniej trzy razy dziennie? Może w takich warunkach nie będzie uciekał? Pokocha dom, gdzie mu będzie super dobrze i przestanie zwiewać? W końcu idiota nie jest, szybko zrozumie z której strony chlebek posmarowany. Jak Wam się wydaje? Nie znam takich emerytów...oprócz cudnej naszej Irenaski :) Hłe, hłe! Mam wydrukowane plakaciki ze zdjęciem Sonka, powiesiłam w sklepach i bibliotece. Zaraz zaniosę do apteki. Mam też sms od pani, która pyta, gdzie może poznać Sonka? Odpisałam, pani też odpisała - że porozmawia z rodziną i odpowie. Pani, 4 dzieci, domek pod Piastowem. Ale to było w sobotę, teraz cisza. to jeszcze zostaje ogłoszenie do Tygodnika Ostrołęckiego - wydam 24 zł. Quote
malagos Posted March 22, 2016 Author Posted March 22, 2016 Sonek jest pod nasza opieką od 21 stycznia. Kawał czasu.......... Quote
Recommended Posts