Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś tez Pikuś się bardzo ucieszył, czekał na nas koło budy. Weszłam do kojca, podawałam mu kąski z ręki, łapczywie jadł,choć jest całkiem okrąglutki. Na szyi ma wytarty ślad po łańcuchu, i sierść w ogóle ma bardzo zaniedbaną. I takie chudziutkie nóżki. Ale pogłaskać się nie dał, zaraz uskoczył, ale wrócił do miseczki i dojadłobiad. Na widok aparatu ucuekł i już nam się nie pokazał.
Ząbki ma białe, pyszczek ślicznie podpalany, bez siwizny.
Pikuś jest takim małym nerwuskiem. Kręci się, podskakuje, oblizuje nerwowo, siusia pod siebie...

SDC18483.jpg
SDC18484.jpg
adult photo sharing

Posted

Nie da mu się lepszych zdjęć zrobić, tak się boi. Ale nie pali się, i tak go na razie nikt nie adoptuje, ale pokażemy w naszej lokalnej gazecie, bo moze znajdzie się właściciel?...

Posted

A ja mam problem, bo Bliss gorzej je, dużo pije, smutniejsza. A 6 kwietnia, pomimo obroży, fiprexu i ektoparu, zdjęłam jej z końca ogona, napitego kleszcza :(. Jutro jedziemy do Stolicy, to najpierw pognamy do weta :(, zrobić badania.......

Posted

No, niestety. Nie je, dużo pije, smutna, męczy się. Nie siusia na pomarańczowo i błony śluzowe prawie normalne. Ale chyba ma gorączkę - muszę zmierzyć. Cóż, niedługo jedziemy i zaczniemy od kliniki wet

Posted

Nie da mu się lepszych zdjęć zrobić, tak się boi. Ale nie pali się, i tak go na razie nikt nie adoptuje, ale pokażemy w naszej lokalnej gazecie, bo moze znajdzie się właściciel?...

Skoro on sika pod siebie, to może lepiej, aby właściciel nie znalazł się

Posted

Myślę, że małymi kroczkami i karmieniem  z ręki oswoimy Pikusia :) Biedna ma tę szyjkę, taka wytarta...

Dziś postaramy się zacząć go głaskać, co głask, to smaczek. Cz\yki gotowany kurczak, dziś taki obiad kuchnia serwuje.

Wetedy też od kleszczy by go mozna zakroplić, czy obmacać w poszukiwaniu  tych "koleżków".

Nutusiu, o jakiej obróżce mówisz? Przeciwpchelnej, czy zwykłej?... Nie mam takiej małej, Pikusiowej, coś muszę zakupić.

Posted

Nie udało mi się pogłaskać dzikusa. Brał kąski z ręki, i się cofał. Jak zaczęłam przekładać jedzenie do jego miski, zaczął jeść i na mnie warczał. Tak pilnuje miski :(

Posted

Zachowuje się jak nasza Imka - jest u nas od połowy września, a nadal, gdy jest na podłodze, podejdzie do ręki, powącha palce, weźmie smaczek, ale dotknąć się nie da :(

A może Pikuś też by się przy innym psiaku ośmielił, jak Imka?...

Pisałam o obróżce feromonowej. Jakąś małą obróżkę pewnie bym wynalazła, tylko jak przekazać? Wysłać pocztą?...

Posted

Pewnie, że inny pies by pomógł ;) Ale na początek chcę spróbować założyć mu obróżkę, ciekawe też, co powie na smycz... Dziś miałam przy sobie obie te rzeczy, i dopóki je miałam w ręku, Pikuś krygował się przy budce i bał się podejśc. Bał się też Tomka, który kucał przy kojcu.

Posted

Malagos, a może przejdź się do niego z jakimś swoim psiakiem - np z dobrotliwą Sonią? Może  weźmie z niej przykład i nabierze do Was odwagi? U nas bezdomniaki wybitnie nabierają do mnie przekonania, kiedy jestem z Bliss. A z Lerką (warunek - bez Bliss), to już w ogóle :)

Posted

Imka też by pewnie zlizywała pasztet (choć u p. Magdy bywało, że nie chciała absolutnie nic wziąć do pyska). Natomiast o wiele chętniej by to robiła w psim towarzystwie :)

Posted

Spróbujemy z Sonią, bo tak to niewielkie postępy - ogromna radość na nasz widok, branie kąska i ucieczka do budki. Pogłaskać się nie da, raczej nawet chciał mnie capnąć w rękę,może myślał, ze chcę zabrać miskę. Trochę się przestraszyłam.

Posted

Wypisz-wymaluj druga Imka (oprócz prób kąsania, na moje szczęście!). Ona też się cieszy jak głupia, lata wkoło, szczeka, nawet zdarza jej się na nas skoczyć. Ale spróbuj ją chociaż musnąć - zero szans! :(

Posted

A oto nasze postępy socjalizacyjne: wchodzę do kojca, Pikuś podbiega, bardzo się cieszy, liże po palcach... i nieruchomieje. Nie wiem wtedy, czy nie capnie. Ale zdołałam go pogłaskać po karku, głowie, zanim się cofnął. Bardzo sie cieszy z jedzenia, które przynoszę, a w misce ma jakąś zupę z przedszkola i chrupki. Dostał pierwszą tabletkę Aniprazolu.

pik1.jpg

pik2.jpg

pik3.jpg

pik4.jpg

pik6.jpg