Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem tego typu ze u mojej 9 tygodniowej suni nie jest jeszcze zrośnięte ciemiączko. Pan od którego ja bralam mowi ze nie ma obaw bo one zrastaja sie nawet do 6 miesiaca. Natomiast pani weterynarz mowi ze moze sie zrosnac lub nie:-( Ma na głowce dziurke wielkosci jakies 0,3, - 0,4 cm, zakupilam jej odpowiednie witaminki. Jaka jest wasza opinia ? Czym grozi jesli jednak sie nie zrosnie ? Czy moja kochana bedzie mogla zyc normalnie ?:-( Pomocy.

Posted

[I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple]Mam nadzieję, że ciemiączko zarośnie, ale nie zawsze tak się dzieje. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
[I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple]Trzymam kciuki za zdrowie sunieczki[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] :thumbs:

Posted

Poczytaj [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6461"]tutaj[/URL] ;)

Nie znalazłam innych tematów na forum... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze;)

Posted

Dziekuje ale widzialam juz ten temat i juz jestem uzbrojona w witaminki, chcialabym tylko wiedziec czy jest prawda ze jeszcze moze byc wszystko dobrze ? I co bedzie jak sie jednak nie zarosnie ? Czy to kalectwo ? Czy moja mala bedzie mogla normalnie zyc ? :(:(:(

Posted

Przepraszam , że jestem okrutna , ale ja przed zakupem pieska starałabym się najpierw o tym niezrośniętym ciemiączku wszystkiego dowiedzieć . Mimo wszystko bardzo mocno trzymam kciuki - musi być ok , przecież dzieciom też się zrasta jednym póżniej innym wcześniej . Może powinnaś podawać witaminkę D3 w kropelkach ?

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple][I]Najważniejsze, że byłaś u veta, masz potrzebne witaminki - teraz leczenie, obserwacja i oby się udało. To jest wada genetyczna spowodowana nadmierną miniaturyzacją.[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Kolorek123']Czy ktos pomoze ??? Prosze...[/quote]

[I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple]Jakiej pomocy oczekujesz?[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple]Nie moge napisać, że na 100% będzie dobrze, ale trzeba wierzyć, że tak właśnie będzie.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=purple]Cóż... moja sunia żyła 4 miesiące
[*] nie chciałam tego pisać...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/quote]
[FONT=Georgia][COLOR=magenta]Prz[FONT=Verdana]e[/FONT]d Capri miałaś jakiegos innnego yorka?[/COLOR][/FONT]

Posted

u mnie na osiedlu jest 4 letni york z niezarośniętym ciemiączkiem własciciele pieska nie byli doinformowani co do ciemiaczka u szczeniaka i nic z tym nie robili i tak zostało ale piesek ma sie dobrze nic po nim nie widać podobno według weta jedynym zagrożeniem jest uraz głowy w tym miejscu

Posted

[quote name='Kolorek123']Natomiast pani weterynarz mowi ze moze sie zrosnac lub nie:-( Ma na głowce dziurke wielkosci jakies 0,3, - 0,4 cm, zakupilam jej odpowiednie witaminki. Jaka jest wasza opinia ?[/quote]

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=Purple][I]Kolorku, dbaj o sunię i bądź dobrej myśli. Najważniejsze, że malutka jest pod opieką veta i już możesz jej podawać witaminki. Na pocieszenie powiem tylko, że rozmiar dziurki w czaszce mojej Whisky
[*] był większy. Trzymam za Was kciuki.
[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]

Guest Agata_B
Posted

[quote name='PositiveThought']wybacz, Agata, ale nie mogłam się powstrzymać. hamuj się czasem.[/quote]
ok, przepraszam, nie wiedziałam ze zapytanie się jest az takie złe. :roll:

Posted

[quote name='Megula']Kolorek, czytalam ze w tym wieku ciemiaczko jeszcze spokojnie moze sie zrosnac. I uwazaj z witaminami.[/quote]]

Dałas mi nadzieje... :-( Moze pamietasz gdzie to czytalas, bylam dzis u drugiego weta na konsultacji i powiedziala mi ze wszystko powinno byc ok. Wiec narazie pozostaje mi czekanie :-( Jezeli ktos wie jeszcze cos wiecej na ten temat to błagam o pomoc.

Posted

[quote name='Agata_B']ok, przepraszam, nie wiedziałam ze zapytanie się jest az takie złe. :roll:[/quote]
Dziecko, tylko, że to już nie pierwszy raz. Zastanawiaj się czasem, co piszesz. Ja wiem, że to jest forum, internet i takie tam - wszędzie trzeba się wykazywać taktem.

Posted

[quote name='Agata_B']ok, przepraszam, nie wiedziałam ze zapytanie się jest az takie złe. :roll:[/quote]
Dziecko, tylko, że to już nie pierwszy raz. Zastanawiaj się czasem, co piszesz. Ja wiem, że to jest forum, internet i takie tam - ale wszędzie trzeba się wykazywać taktem.

Posted

Mój maltańczyk też nie ma jesze zrośiętego ciemiączka a ma 11mc jest zdrowy wesoły i bardzo kochany wcale sie tym nie przejmuje i za dużo nie chodze do weta chyba że sytuacja jest zła,ale jak narazie wszystko jest ok.Więc za bardzo sie nie martw.

• 2 years later...
Posted

Czy może ktoś jeszcze coś napisać o ciemiączku? Nie mogę wejść na podany link na str. 1 a interesuje mnie ten temat, moja sunia też ma niezrośnięte ciemiączko