Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Heej :) mam suczkę york, która ma ponad 4 miesiące.. martwi mnie to, że nie stoją jej jeszcze uszka :/ podklejałam je plajstrem, ale to nic nie dało.. tzn, może nie dało tylko dlatego, że miała podklejane niecałe 2 dni? i było tak, że po zdjęciu plajstra chwilę stały, a potem spowrotem opadały. [zauważyłam, że tylko jedno uszko troszkę staję] ale to i tak nic nie widać, bo rzadko troszkę samo staje. etc. dowiedziałam się również, że dobrze jest podcinam psu włosy na uszkach na 1/3, od środka i na wierzchu. zrobiłam to, ale to też nic nie dało :/ inni mówią, aby podcinać je w kształcie trójkąta. tzn, aby robić obcinając wzór trójkąta, że wtedy staną. więc nie wiem, umie mi to ktoś dokładnie wytłumaczyć? jedni mówią, że ich yorkom uszka stanęły bardzo późno, tak po 6 miesiącu życia, inni, że nie mam się jeszcze o co martwić.. bo ma dopiero 4 miesiące, etc. abym nic z uszkami nie robiła, bo innym yorkom same stanęły bez jakich kolwiek starań. ale ja już sama nie wiem ;/ co robić? macie jakieś domowe rady? może obciąć tak jak mówią inni jeszcze raz włoski na uszkach, w kształcie trójkąta [tylko może wytłumaczycie dokładnie jak] a po obcięciu, skleić je plajstrem? POMOCY :(

Posted (edited)

Kobieta sprzedająca, kazała podcinać i sklejać uszka.. ale nie wiem, może Wy coś poradzicie? może jeszcze raz jej podciąć i skleić? obcinać jej włoski w kształcie trójkąta? bo tak mi wiele osób podpowiadało.. wtedy szybciej staną, ale nie wiem.. :/

Edited by york12
błędy
Posted

[quote name='Dioranne']Czy piesek jest z hodowli ZKwP?[/QUOTE]

cos czuje ze to tylko psiak w typie od kogos komu sie zachcialo szczeniaczkow "boo suka raz musi" ale moge jednak sie mylic :x

Posted

Jeśli pies nie jest z hodowli zarejestrowanej w FCI, to nawet nie do końca wiadomo, jakich ma rodziców i jak wyrośnie - a uszy mogą nie stanąć wcale. Wejdź do działu na forum poświęconego yorkom, tam powinnaś znaleźć trochę rad.

Posted

[INDENT] Bardzo mocno proszę o oddanie głosu na [B][I]Fundacja Opieki nad Bezdomnymi zwierzętami "Przytulisko" w Busku-Zdroju[/I][/B] w krakvetowskim konkursie.

[url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=17371[/url]

wydarzenie [url]https://www.facebook.com/events/392850247518484/402695463200629/?notif_t=plan_mall_activity[/url]

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :smile:
[/INDENT]

• 3 weeks later...
Posted

Też mam yorka, podklejałam uszka, obcinałam, dawałam chrząsteczki, robiłam generalnie wszystko czego się dowiedziałam, żeby tylko postawiła uszka, aż w końcu zrezygnowałam, jedno było klapnięte zawsze, jedno od czasu do czasu stawało. Teraz moja sunia ma 4 latka, uszka stoją jej bez niczego, tyle że nie może mieć zbyt dużo włosków, bo znowu klapią ;)

Posted

A nie możesz iść do psiego fryzyjera z pieskiem i poprosić, żeby fachowo podciął mu te włosy na uszkach i zapytałabyś jeszcze o to podklejanie ?

Fryzjerka, do której chodzę ze swoim maltańczykiem ma własne prywatne yorki i prowadzi hodowlę, jak chcesz to podpytam co z tym podklejaniem uszu, czy to jest w ogóle sens robić, czy tylko jest to zawracanie głowy ;).