Julia&Arni Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Mam 5 miesięcznego szczeniaka. Puki co nie potrzeba go czesać, jak się ubrudzi to kąpiemy. Czy jak już będzie linieć ,to przyda się ten słynny Furminator? czy lepszy będzie dla niego Trymer? Jak tak to jaki? Model,rozmiar itd :) Puki co patrzyłam to są strasznie drogie x>149zł! nie chce wyrzucić pieniędzy na badziewie ;/ i czy bym mogła jednocześnie ten sam furminator/trymer używać dla kota-persa Quote
cockermanka Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Nie wiem,skąd piesek pochodzi - hodowca nic nie doradził odnośnie pielęgnacji? Ja zdecydowanie polecam trymery hakowe Mars Home, rozstaw 15 i 3,5 mm. Świetne dla cockerów i doskonałe dla persów. A czesać trzeba od początku,żeby pies się przyzwyczajał. Quote
Paulina94 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Oryginalne furminatory mimo że są drogie to jest to jednorazowy wydatek i będziesz zadowolona z jego działania ;) Warto przyzwyczajać psiaka do zabiegów pielęgnacyjnych stopniowo, najlepiej zacząć jak najwcześniej ;) Quote
cockermanka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [B]Paulina94[/B],nie doradzaj czegoś,co dla danej rasy dobre nie jest. Nawet oryginalne. Quote
Paulina94 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 A dlaczego nie jest dobre? O furminatorach zwykle czytam pozytywne opinie, poleciłam furminator mojej koleżance to mimo że wahała się ze względu na cenę, to po zakupie była bardzo zadowolona. Quote
cockermanka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Dlatego,że akurat dla cockera angielskiego to złe narzędzie,które potrafi zniszczyć włos. Quote
Recommended Posts