Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bakusiowa']Sprytny dziadzio. Ciekawe czy ogonek jest już podniesiony.[/QUOTE]

tak, dziadzio już zupełnie odprężony, chociaż on jest taki subtelny chłopaczek raczej woli innym z drogi schodzić ale już i nawet na jednego kolegę powaznie powarkiwał... mamy takiego biedaka Reksia, którego los "rzucił" do nas mniej więcej w tym samym czasie co Cejlonka. Reksio mieszka osobno w kojcu bo biedak miał chyba wszystkie choróbska skóry jakie psiak może sobie zafundować. No ale leczymy sie intensywnie i choróbska są już w odwrocie i Reksio ostatnio biega już troche razem z innymi pieskami tylko jeszcze sypia osobno... i kiedyś Reksio zaglądał do domku, a Cejlonek takie mu zębiska pokazał, tak pogonił Reksia... że tylko kurz po nim został (a Reksio też nie jakiś mikrus tylko mieszaniec owczarka, prawie taki duży jak Cejlonek)

Posted

[quote name='maarit']Mongołka też ustawia ? ;)[/QUOTE]
nie, nie Cejlonek jest miły do wszystkich piesków które były wcześniej niż on sam, zwłaszcza że Mongunio trzyma się blisko kanapy, a od czasu kiedy niemal nie widzi bardzo niechętnie gdzieś w ogóle wychodzi z domu, a Cejlonek to był chyba taki piesio podwórkowy, bo on tak skromniutko na żadne meble nie próbuje wejść, ma swoje ulubione miejsca w kuchni i przedpokoju (choć drzwi do głównego pokoju nie ma więc mógłby spokojnie wejść) a jak się robi ciepło to niemal cały dzień sobie poleguje na słońcu gdzieś na podwórku.. chyba że pada albo jest chłodno to się w domu układa.

Posted

[quote name='kikou']tak, dziadzio już zupełnie odprężony, chociaż on jest taki subtelny chłopaczek raczej woli innym z drogi schodzić ale już i nawet na jednego kolegę powaznie powarkiwał... mamy takiego biedaka Reksia, którego los "rzucił" do nas mniej więcej w tym samym czasie co Cejlonka. Reksio mieszka osobno w kojcu bo biedak miał chyba wszystkie choróbska skóry jakie psiak może sobie zafundować. No ale leczymy sie intensywnie i choróbska są już w odwrocie i Reksio ostatnio biega już troche razem z innymi pieskami tylko jeszcze sypia osobno... i kiedyś Reksio zaglądał do domku, a Cejlonek takie mu zębiska pokazał, [B]tak pogonił Reksia... że tylko kurz po nim zosta[/B]ł (a Reksio też nie jakiś mikrus tylko mieszaniec owczarka, prawie taki duży jak Cejlonek)[/QUOTE]

padłam :evil_lol::evil_lol:
biedny Reksio... przyjdzie czas, ze i po Cejlonku zostanie kurz jak Reksio pogoni...:diabloti:
Czy moja wpłata 200 zł dotarła ?
Kochani, kto mógłby zrobić mu ogłoszenia??

doszla wplata - 5 zl mdk8 dziekujemy :)

Posted

agat21 , swoja deklaracje dalej podtrzymujesz u Cejlonka, tak? nie przenosisz? (Kajkus ma sponsora-mozna przeczytac na jego watku)
Bo jesli Ty nigdzie nie przenosisz, to ja swoje 10 zł bym przeniosła na staruszka Maksia :( podesłałam link wyżej...
Nie dam rady wiecej zadeklarować w tej chwili ..... :placz: ale oczywiscie jak Cejlonek w przyszłości bedzie w gorszej sytuacji finansowej, zadeklaruję mu... póki co, ma więcej deklaracji niż miesięczne utrzymanie...
Co o tym sądzicie?

Posted

Ja sądzę, że jest tak trudno na dogo i tyle psin w potrzebie, że każą złotówkę trzeba (też przenosić jeśli potrzeba) i gospodarować deklaracjami trzeba mądrze- dobrze Doda_ że tego pilnujesz...myślę, że tak właśnie trzeba w tych trudnych czasach...

Posted

[quote name='bea100']Ja sądzę, że jest tak trudno na dogo i tyle psin w potrzebie, że każą złotówkę trzeba (też przenosić jeśli potrzeba) i gospodarować deklaracjami trzeba mądrze- dobrze Doda_ że tego pilnujesz...myślę, że tak właśnie trzeba w tych trudnych czasach...[/QUOTE]

Kochana, bardzo dziękuję.. przespałam się z tym i jednak moje sumienie na to nie pozwala. .:oops: Moja deklaracja u Cejlonka się nie zmieni , Maksiowi zadeklaruję po wypłacie , zobaczę ile będę mogła.
Doszla wpłata - alla Chrzanowska 20,00 zl stala za IV dziekujemy :)

Posted

[quote name='Doda_']Kochana, bardzo dziękuję.. przespałam się z tym i jednak moje sumienie na to nie pozwala. .:oops: Moja deklaracja u Cejlonka się nie zmieni , Maksiowi zadeklaruję po wypłacie , zobaczę ile będę mogła.
Doszla wpłata - alla Chrzanowska 20,00 zl stala za IV dziekujemy :)[/QUOTE]

Nie mu służy:)

Posted

[quote name='gluchypies']Mogę podarować jeden pakiet ogłoszeń dla Cejlonka :) wykupiony na bazarku kejciu.[/QUOTE]

Byloby super, dziekuje bardzo w imieniu Cejlonka ! :)

Posted

W takim razie tutaj jest wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/251587-FINITO-ROZLICZAMY%21%21%21Og%C5%82oszeniowy-3z%C5%82-przy-5-pakietach-6-pakiet-GRATIS%21%21%21%21%2131-03"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251587-FINITO-ROZLICZAMY%21%21%21Og%C5%82oszeniowy-3z%C5%82-przy-5-pakietach-6-pakiet-GRATIS%21%21%21%21%2131-03[/URL]

Wyślij maila do kejciu z tymi danymi, które są potrzebne i napisz, że to od gluchypies :)

Posted

[QUOTE]Portale na których robię ogłoszenia :
gumtree.pl
morusek.pl (ogłoszenie pojawi się automatycznie na doadopcji.pl)
cafeanimal.pl
tablica.pl
do-adopcji.pl
tlenek.pl
pupil.com.pl
kokosy.pl
przygarnijzwierzaka.pl
zwierzaki.nasza-lista.com
oglaszamy24.pl
lento.pl
olx.pl
adopcjapsa.pl
petsy.pl
e-zwierzak.pl
owi.pl
petworld.pl
ale.gratka.pl- ogłoszenie pojawi się również na ogloszenia.wp.pl i na naszemiasto.pl
pineska.pl
psy.pl
cwirek.pl
kupsprzedaj.pl
eoferty.com.pl
bezrodowodu.pl
wielkopolskatablica.pl (lub inne województwo-w zależności od tego skąd jest pies)
sloniu.pl
zwierzeta.azbazar.pl
neeon.pl
naszezwierzaki.info

Jeśli któryś z portali nie będzie działał, bądź nie będzie można zdublować już istniejącego ogłoszenia danego psa, wówczas będę umieszczać ogłoszenia na:

szarik.pl
pajeczyna.pl
wszystkotujest.pl
tygodniowe.pl/

Do ogłoszeń potrzebuję
- 5-6 zdjęć z zaznaczeniem, które ma być miniaturką
-imię psa/kota
-wiek psa/kota
-miejscowość + województwo w którym psiak przebywa lub na które ma być ogłaszany
- czy ma szczepienia , odrobaczenie i kastrację / sterylizację
- dane kontaktowe (imię,mail i telefon)
- tytuł i tekst ogłoszenia

Informacje te proszę wklejać tutaj, bądź przesyłać na maila: [COLOR=#0000cd][email protected] [/COLOR], koniecznie w tytule wpisując: ogłoszenia + nick z dogo.

Uwaga: W przypadku kiedy nie dostanę maila do ogłoszeń, zostaną one zrobione na mój adres mailowy i w przypadku zapytań będę prosiła zainteresowaną zwierzakiem osobę o kontakt telefoniczny z jego opiekunem.[/QUOTE]

do wykorzystania są 2 pakiety (oba mogą być na Cejlonika, lub jeden na innego futrzaczka ) , Ciociu prześlesz dane do ogłoszenia ?:loveu: dziękuję:lol: