Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jestem szczęśliwą właścielką buldoga francuskiego i mam problem z utrzymaniem czystości sierści pod okiem między fałdami.
Piesek jest maści białej i niestety brzydko to wygląda.
Weterynarz mi polecił używanie płynu o nazwie Clean Drop firny Over Zoo, lecz niestety nic nie pomaga...
Czy macie jakiś pomysł na doprowadzenie sierści do czystości?

Pozdrawiam :)

Posted

Kup w Aptece Borasol.Jest to skuteczny płyn do przemywania pod oczami,np.maltańczyki często mają od łez zabarwioną sierść na brązowy kolor,borasol to eliminuje.Używaj do tego celu płatków z waty.Nie należy borasolem przemywać oczów,w związku z tym należy tylko przemywać okolice oka.Borasol jest w butelkach o różnej pojemności,kup najmniejszą pojemność i wypróbuj czy zda egzamin.Jest niedrogi.

Posted

[quote name='Anula']Kup w Aptece Borasol.Jest to skuteczny płyn do przemywania pod oczami,np.maltańczyki często mają od łez zabarwioną sierść na brązowy kolor,borasol to eliminuje.Używaj do tego celu płatków z waty.Nie należy borasolem przemywać oczów,w związku z tym należy tylko przemywać okolice oka.Borasol jest w butelkach o różnej pojemności,kup najmniejszą pojemność i wypróbuj czy zda egzamin.Jest niedrogi.[/QUOTE]

Dziękuje bardzo, o to właśnie mi chodziło ;)

Posted

Jak wyżej, albo preparat np. Limpia Lagrimas, właśnie między innymi z kwasem borowym.
A fałdki po czyszczeniu zasyp zasypką, np. alantanem, żeby nie robiły się odparzenia, jeżeli skóra jest obecnie podrażniona.
Oczyść też dokładnie te miejsca, wyskrob brud i martwą sierść.