Fifon Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Witam. Jestem szczęśliwą właścielką buldoga francuskiego i mam problem z utrzymaniem czystości sierści pod okiem między fałdami. Piesek jest maści białej i niestety brzydko to wygląda. Weterynarz mi polecił używanie płynu o nazwie Clean Drop firny Over Zoo, lecz niestety nic nie pomaga... Czy macie jakiś pomysł na doprowadzenie sierści do czystości? Pozdrawiam :) Quote
gryf80 Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 moze ma kanały łzowe nie drożne stad problem,wtedy stosowanie takich kropel nie za wiele sie zda Quote
mozarcik Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Bardziej nad doprowadzaniem sierści do czystości zastanowiłabym się na wyleczeniem oczu. Jeśli oczy będą zdrowe, to problem z zaciekami sam zniknie. Quote
Anula Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Kup w Aptece Borasol.Jest to skuteczny płyn do przemywania pod oczami,np.maltańczyki często mają od łez zabarwioną sierść na brązowy kolor,borasol to eliminuje.Używaj do tego celu płatków z waty.Nie należy borasolem przemywać oczów,w związku z tym należy tylko przemywać okolice oka.Borasol jest w butelkach o różnej pojemności,kup najmniejszą pojemność i wypróbuj czy zda egzamin.Jest niedrogi. Quote
Fifon Posted February 20, 2014 Author Posted February 20, 2014 [quote name='Anula']Kup w Aptece Borasol.Jest to skuteczny płyn do przemywania pod oczami,np.maltańczyki często mają od łez zabarwioną sierść na brązowy kolor,borasol to eliminuje.Używaj do tego celu płatków z waty.Nie należy borasolem przemywać oczów,w związku z tym należy tylko przemywać okolice oka.Borasol jest w butelkach o różnej pojemności,kup najmniejszą pojemność i wypróbuj czy zda egzamin.Jest niedrogi.[/QUOTE] Dziękuje bardzo, o to właśnie mi chodziło ;) Quote
Delph Posted February 20, 2014 Posted February 20, 2014 Jak wyżej, albo preparat np. Limpia Lagrimas, właśnie między innymi z kwasem borowym. A fałdki po czyszczeniu zasyp zasypką, np. alantanem, żeby nie robiły się odparzenia, jeżeli skóra jest obecnie podrażniona. Oczyść też dokładnie te miejsca, wyskrob brud i martwą sierść. Quote
Recommended Posts