Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój czarny labrador był już uważany za rozne psy, amstaffy, pitbulle a nawet kiedyś rotweilera. Obecnie irytuje mnie trochę to że ludzie sie mnie pytają dlaczego chodze z takim psem agresywnym - chociaz wobec nikogo nigdy agresywnie sie nie zachował, ot takie dziwne przekonanie ludzie ze czarne jest zło a jasne jest dobro.

• 2 weeks later...
  • Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='EwaS79']Mój czarny labrador był już uważany za rozne psy, amstaffy, pitbulle a nawet kiedyś rotweilera. Obecnie irytuje mnie trochę to że ludzie sie mnie pytają dlaczego chodze z takim psem agresywnym - chociaz wobec nikogo nigdy agresywnie sie nie zachował, ot takie dziwne przekonanie ludzie ze czarne jest zło a jasne jest dobro.[/quote]
Oj polacy to tacy zacofani jeśli chodzi o rasy psów :grin::grin:

Ktoś idzie z chartem afgańskim. Synek pyta tate - co to za pies? Tata odpowiada - To nie pies, tylko koza. Synek - ale nie ma kopyt. Tata - chodź, bo na autobus sie spóźnimy.

Ten chłopak miał z 6 lat.
:grin::grin::grin::grin:zsikać sie można ze śmiechu:grin::grin:

Posted

wczoraj poszlam ze swoimi labami na dlugi spacer po wsi. Gdzies po drodze poszlismy do sklepu - jedynego w okolicy. Pod sklepem jak zwykle brygada chlopakow z butelkami w dloni. Ja z psami na smyczy. Jeden z butelkowych - chyba najodwazniejszy - zapytala czy to golden river... Chodzilo mu chyba o mojego zlotego Bazyla. Jakos po namysle zrozumieli ze to labrador retriewer, ale mieli duzo watpliwosci, ze to czarne (Pirania) to tez labrador. ech. Po wizycie w sklepie poszlam z psami nad river ale nie zloty tylko zimny.

Posted

[quote name='werkafelka']Oj polacy to tacy zacofani jeśli chodzi o rasy psów :grin::grin:

Ktoś idzie z chartem afgańskim. Synek pyta tate - co to za pies? Tata odpowiada - To nie pies, tylko koza. Synek - ale nie ma kopyt. Tata - chodź, bo na autobus sie spóźnimy.

Ten chłopak miał z 6 lat.
:grin::grin::grin::grin:zsikać sie można ze śmiechu:grin::grin:[/QUOTE]

:crazyeye:Matko!!!koza:shake:co za narod:shake:

Posted

[quote name='panbazyl']wczoraj poszlam ze swoimi labami na dlugi spacer po wsi. Gdzies po drodze poszlismy do sklepu - jedynego w okolicy. Pod sklepem jak zwykle brygada chlopakow z butelkami w dloni. Ja z psami na smyczy. Jeden z butelkowych - chyba najodwazniejszy - zapytala czy to golden river... Chodzilo mu chyba o mojego zlotego Bazyla. Jakos po namysle zrozumieli ze to labrador retriewer, ale mieli duzo watpliwosci, ze to czarne (Pirania) to tez labrador. ech. Po wizycie w sklepie poszlam z psami nad river ale nie zloty tylko zimny.[/QUOTE]

nad zimny river:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.No,chlopcy pod sklepami slyna z bujnej wyobrazni:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 months later...
Posted

Mnie już nic nie zdziwi, mój czarny labek jest często mylony z rotwailerem he,he. A ja ludziom odpowiadam, że może i dałoby się go przerobić na rotka jak się go przemaluje na czarno - brązowo ale psychika nie ta.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='nikita1978']Mnie już nic nie zdziwi, mój czarny labek jest często mylony z rotwailerem he,he. A ja ludziom odpowiadam, że może i dałoby się go przerobić na rotka jak się go przemaluje na czarno - brązowo ale psychika nie ta.:lol:[/quote]
[CENTER][I]Skąd ja to znam :evil_lol:
Ile razy słyszę "mogłaby pani przytrzymać tego rottwailera?"
ja zawsze się uśmiecham, a jak już ta osoba przejdzie obok to
słyszę "ojj przepraszam, to labrador przecież ;)" :evil_lol:
[/I][/CENTER]

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Gdy Bella była mała, ja na każdym kroku przezywałam szok, ludzie mówili: "ooo jaki śliczny piesek, LABLADOR?" " a długowłosy czy krótkowłosy?" :-o I tak prawie każdy... Czekoladowego labka znajomej nazywano dobermanem...

Pamiętam tez, jak stojąc przed sklepem usłyszałam rozmowę tatusia z synkiem(11 lat) przed sklepem stał welsh corgi[B]. [/B]Synek pyta: "tato co to za rasa" tatuś(po znacznej chwili namysłu): "owczarek niemiecki... tylko taka iiinna odmiana"

Słysząc to myślałam, ze zaraz wybuchnę śmiechem :grin::grin::grin: