Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No tak jak słyszycie labrador długowłosy mój Bono został tak nazwany przez jakiegoś chłopaka:mad:.Bo stwierdził że goldeny nie mogą być tak jasne jak jest on więc został ochrzczony nową rasą labrador długowłosy:diabloti:
No że takiej rasy nie ma to nie wspomnie bo każdy wie (oprócz chyba niego:eviltong:)
Więc napiszcie co o tym sądzicie:p

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wydaje mi się, że nie masz co się przejmować. Goldeny mogą mieć umaszczenie od bardzo jasnego, prawie białego do rudego. Nawet u mnie na osiedlu mieszka bardzo jasny, prawie biały golden-rodowodowy.Więc wogóle nie zwracaj uwagi na komentarze tego typu, bo ludziska sa co niektórzy wogóle nie zorientowani. Widzieli może jednego psa tej rasy i wydaje im sie że już inny kolor to juz nie ta rasa. Ja ze swego doświadczenia wiem na przykład,że moja labka -to nie labka, bo jest szczuplejsza niż inne spasione labradory. Co niektórzy labki utożsamiają z wielkim, upasionym olbrzymem i wydaje im się że jak już inny odbiega od tego"wizerunku" to już jest nie labek, także nie ma co się przejmować takimi uwagami.
pozdrawiam

Posted

[quote name='fridaoo']Wydaje mi się, że nie masz co się przejmować. Goldeny mogą mieć umaszczenie od bardzo jasnego, prawie białego do rudego. Nawet u mnie na osiedlu mieszka bardzo jasny, prawie biały golden-rodowodowy.Więc wogóle nie zwracaj uwagi na komentarze tego typu, bo ludziska sa co niektórzy wogóle nie zorientowani. Widzieli może jednego psa tej rasy i wydaje im sie że już inny kolor to juz nie ta rasa. Ja ze swego doświadczenia wiem na przykład,że moja labka -to nie labka, bo jest szczuplejsza niż inne spasione labradory. Co niektórzy labki utożsamiają z wielkim, upasionym olbrzymem i wydaje im się że jak już inny odbiega od tego"wizerunku" to już jest nie labek, także nie ma co się przejmować takimi uwagami.
pozdrawiam[/quote]

heh ja wiem nie przejmuje się tylko napisałam że wymyślił sobie rase nową:PPaa też się zdarza że mówią na niego labrador:PP

Posted

Ja spotkałam się z komentarzami typu: labrador, długowlosy labrador i na razie było tyle.Ale słyszałam że jakiegoś goldena nazwano nowofunlandem...:shake:

Posted

[quote name='Acctiually']ło je golda nowofunlandem <lol2> to serio musi być bardzo obeznany w rasach[/quote]

Jak widzisz:) Tacy to są ludzie... Mog podać adres stronki:
[url]www.emi.neostrada.pl[/url] wchodzi sie na goldeny, do pamiętnika Emi i tam ''gdzieś" to jest:)

Posted

[quote name='Acctiually']aaa fajnie:D za niedługo to nasze goldy będą amstafami #evil_lol[/quote]

Czekaj... One powinny być yorkami - przecież są takie małe....:evil_lol:

Posted

[quote name='Goldek']Czekaj... One powinny być yorkami - przecież są takie małe....:evil_lol:[/quote]

no jasne:diabloti:ja na Bona mówie malutki a ludzie patrzą na mnie jak na wariatke:p

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moja Carmen była już:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]- labradorem, przepraszam lab[COLOR=red]l[/COLOR]adorem, w tym labladorem długowłosym i golden-labladorem. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]- podhalanem, kiedyś nawet weterynarz stwierdził, że troche nie wyrośnięty ten mój podhalańczyk :cool3: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]- seterem irlandzkim i angielskim ( jeszcze nam gordona do kompletu brakuje ;) )[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]- nowofundlandem[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]- i uwaga, uwaga... borderem :lol: [/SIZE][/FONT]

Posted

dobre!!!
ja sie kiedys dowiedzialam ze moj pies to Retriever a ja do pana..tak retriever ale to labrador retriever

ah tak:to golden-odpowiedzial pan :D

hahahahha

Posted

Ja osobiście znam długowłosego labradora ;) Sunia jest rasowym z metryczką labradorem, niestety ma długi włos niczym goldeny :roll:

I co wy na to powiecie? Ja byłam święcie przekonana, że to golden a tu niespodzianka jak zobaczyłam metryczkę, że to labrador.

Posted

[quote name='Acctiually']wg mnie to nie jest za bardzo możliwe..no ale cóż jak tak mówisz
[/quote]

też ciężko było mi w to uwierzyć. A sunia, która teraz ma 11 miesięcy jest ze 100% labradorów - suka z przydomkiem Górska Fantazja i pies (tata malutkiej) z hodowli Górska Fantazja ;)

Jak będę miała fotkę to wam pokażę ;)