Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gusiaczek']Śliczne kluchy .....
martwię się o Śnieżkę - biedulka, pewnie ją boli :(
mam nadzieję, że pozbiera się maleńka[/QUOTE]

Żeby tylko było z nią po sterylce wszystko dobrze, boziulko....

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='truskawkab']Jeju tak mi szkoda tej drobinki.. Serce płacze. Na jakiej zasadzie psiaki są wydawane do domu tymczasowego? Czy później dom tymczasowy sam szuka domu i załatwia formalności,jeśli tak to jakie?[/QUOTE]

Sama jestem jedynie domem tymczasowym z ogromną ilością dodatkowych obowiązków. Jeżeli ktoś może przejąć wszystko co dotyczy psa to jest to najlepsze rozwiązanie, ze swojej strony mogę psa ogłaszać, poszukać kogoś do wizyty przedadopcyjnej, czasami dowieźć, ale nie podejmuję się już żadnej odpowiedzialności finansowej bo mam za dużo psów na utrzymaniu u siebie, w innych dt i w hotelach. Jest tu dużo osób życzliwych, które pomagają jesli ktoś weźmie pieska na tymczas.
Także z mojej strony służę tym co jestem w stanie jeszcze zrobić.

Posted

Mestudio rozumiem,byłam już domem tymczasowym dla różnych szczeniąt i nie chodzi mi broń boże o kwestie finansowe :) Raczej o to,czy podpisuje się jakąś umowę biorąc psa na tymczas i czy przy znalezieniu nowego domu obowiązuje umowa z nowym właścicielem? Pytam póki co w celu informacyjnym,jak to tutaj wygląda.

Posted

[quote name='truskawkab']Mestudio rozumiem,byłam już domem tymczasowym dla różnych szczeniąt i nie chodzi mi broń boże o kwestie finansowe :) Raczej o to,czy podpisuje się jakąś umowę biorąc psa na tymczas i czy przy znalezieniu nowego domu obowiązuje umowa z nowym właścicielem? Pytam póki co w celu informacyjnym,jak to tutaj wygląda.[/QUOTE]

Jeżeli kogoś nie znam to podpisuję umowę z DT, a jak wydaje się pieska do DS to obowiązkowo umowa :-).

Posted

[quote name='truskawkab']Mestudio rozumiem,byłam już domem tymczasowym dla różnych szczeniąt i nie chodzi mi broń boże o kwestie finansowe :) Raczej o to,czy podpisuje się jakąś umowę biorąc psa na tymczas i czy przy znalezieniu nowego domu obowiązuje umowa z nowym właścicielem? Pytam póki co w celu informacyjnym,jak to tutaj wygląda.[/QUOTE]
Jesteśmy w tak zaprzyjaźnionym tu gronie (i zapraszamy Ciebie :) ), że osoba biorąca psa na dt ma wsparcie innych, ogłoszenia, pomoc w wizytach, zapewniona obecnosć na wątku psiaka itp. To bardzo pomaga :)

Posted

[quote name='malagos']Jesteśmy w tak zaprzyjaźnionym tu gronie (i zapraszamy Ciebie :) ), że osoba biorąca psa na dt ma wsparcie innych, ogłoszenia, pomoc w wizytach, zapewniona obecnosć na wątku psiaka itp. To bardzo pomaga :)[/QUOTE]

Dokładnie :-).

Posted

[quote name='truskawkab']To bardzo miłe :) Ta mała sunia nie daje mi spokoju.. Zastanawiam się ciągle. Przeszkodą jest też transport,bo jestem z Lublina.[/QUOTE]

To nie jest aż taka duża odległość.

Posted

[quote name='truskawkab']To bardzo miłe :) Ta mała sunia nie daje mi spokoju.. Zastanawiam się ciągle. Przeszkodą jest też transport,bo jestem z Lublina.[/QUOTE]
być może w poniedziałek będę w Lublinie

Posted

Wykupiłam pakiet ogłoszeń na bazarku, do którego link poniżej. Proszę o zamieszczenie tam danych do ogłoszeń. Dziękuję

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250683-OG%C5%81OSZENIOWO-KSI%C4%84ZKOWO-dla-Zosi-30-og%C5%82osze%C5%84-6z%C5%82-do-12-02-g-21-00?p=21847376#post21847376[/url]

Posted

Wykupiłam pakiet ogłoszeń na bazarku, do którego link poniżej. Proszę o zamieszczenie tam danych do ogłoszeń. Dziękuję

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250683-OGŁOSZENIOWO-KSIĄZKOWO-dla-Zosi-30-ogłoszeń-6zł-do-12-02-g-21-00?p=21847376#post21847376[/URL]

Posted

[quote name='Agnieszka103']Wykupiłam pakiet ogłoszeń na bazarku, do którego link poniżej. Proszę o zamieszczenie tam danych do ogłoszeń. Dziękuję

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250683-OGŁOSZENIOWO-KSIĄZKOWO-dla-Zosi-30-ogłoszeń-6zł-do-12-02-g-21-00?p=21847376#post21847376[/URL][/QUOTE]

Bardzo dziękuję, wieczorem podeślę na bazarek co trzeba. :-)

Biała sunia czuje się lepiej, wstaje i spaceruje po boksie, ma jeszcze kiepski apetyt, ale jest lepiej. Pan Wacław z przytuliska powiedział, że dziś suczka dostała 2 zastrzyki.

Posted

[quote name='mestudio']

Biała sunia czuje się lepiej, wstaje i spaceruje po boksie, ma jeszcze kiepski apetyt, ale jest lepiej. Pan Wacław z przytuliska powiedział, że dziś suczka dostała 2 zastrzyki.[/QUOTE]

Ufffffff, czyli idzie ku lepszemu - tak bardzo bałam się o nią ...
nadal trzymam kciuki

Posted

[quote name='truskawkab']Prześpię się jeszcze z tą decyzją i muszę porozmawiać z domownikami :) Dam znać.[/QUOTE]
A masz na myśli malutką szczeniaczkę czy Śnieżkę, bo się pogubiłam... :oops:

[quote name='mestudio']Biała sunia czuje się lepiej, wstaje i spaceruje po boksie, ma jeszcze kiepski apetyt, ale jest lepiej. Pan Wacław z przytuliska powiedział, że dziś suczka dostała 2 zastrzyki.[/QUOTE]
Dobrze, to dobrze... :thumbs:

Posted

[quote name='mestudio']Biała sunia czuje się lepiej, wstaje i spaceruje po boksie, ma jeszcze kiepski apetyt, ale jest lepiej. Pan Wacław z przytuliska powiedział, że dziś suczka dostała 2 zastrzyki.[/QUOTE]
Całe szczęście.....

Posted

Tinka już nie pojedzie do DT, pan weterynarz zabrał ją twierdząc, że jest chora, na drugi dzień już miała niby dom u jego znajomych.
[img]https://lh3.googleusercontent.com/-pZxS9Uza5ds/UvDvHtZ0qhI/AAAAAAAAYXE/2Q66dMQ2iK0/s640/021.JPG[/img]

Myślę, że każdy niezarezerwowany zawczasu pies będzie w ciągu jednego dnia znajdował dom.

Posted

[quote name='mtf zalesie']jesli szukacie jeszcze domu dla szczeniakow ktore beda duze - to zadzwoncie do pani Dzialak do Celestynowa - tam byli ludzie szukajacy takich szczeniakow a w schronie byly male[/QUOTE]

OlaiJola zabierają szczeniaki do DT w sobotę.

Posted

[quote name='mestudio']Tinka już nie pojedzie do DT, pan weterynarz zabrał ją twierdząc, że jest chora, na drugi dzień już miała niby dom u jego znajomych.
[URL]https://lh3.googleusercontent.com/-pZxS9Uza5ds/UvDvHtZ0qhI/AAAAAAAAYXE/2Q66dMQ2iK0/s640/021.JPG[/URL]

Myślę, że każdy niezarezerwowany zawczasu pies będzie w ciągu jednego dnia znajdował dom.[/QUOTE]

Nasza radość jest niezmierzona.................................................