mysza 1 Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='mestudio']Ano opadają, bo nawet jak będzie je można zabrać to gdzie? Przez około godzinę były w skażonym boksie, mieli je zabrać do budynku, ale czy tak zrobią? Może ktoś ma pomysł jak znaleźć właściciela psa zaczipowanego, ale bez wprowadzonego do bazy numeru? 616093900069063 onek w obroży[/QUOTE] Jeśli nie ma go w żadnej bazie to chyba nic z tego. Sprawdziłam kilka baz i nie ma tego numeru. Producenci chyba nie robią ewidencji i nie wiadomo gdzie pies był czipowany. Wet przywozi psy do Warszawy, myslę, że nie będzie problemu z transportem suczki dla malagos. Mogę go jutro zapytać, pytanie co dalej i dokąd by miał ją przywieźć. On mieszka w linii otwockiej pod Warszawą. Moi ludzie prosili o sobotę, mam nadzieję, ze te 3 dni dłużej będzie mógł Śnieżek przeczekać w przytulisku. Coś się zmieniło w kwestii maluszków? Nie ma zgody na zabranie? Co to za człowiek o tym decyduje? Quote
mestudio Posted February 11, 2014 Author Posted February 11, 2014 Uparł się człowiek z KGK, kierownik. |Dodatkowo w Urzędzie Miejskim wczoraj powiedziano co innego w sprawie szczeniaków, a dziś ten sam pan innej osobie mówi co innego. Nigdzie nie zapisane słowo i nie potwierdzone pieczątką tak właśnie wygląda. Quote
Ellig Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 [quote name='mestudio']ią? Może ktoś ma pomysł jak znaleźć właściciela psa zaczipowanego, ale bez wprowadzonego do bazy numeru? 616093900069063 onek w obroży[/QUOTE] Mozna napisac z prosba o pomoc do Safe Animal, kilka razy odnalezli , komu zostaly sprzedane konkretne partie czipow i lancuszkiem dalej wet. Quote
mestudio Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='Ellig']Mozna napisac z prosba o pomoc do Safe Animal, kilka razy odnalezli , komu zostaly sprzedane konkretne partie czipow i lancuszkiem dalej wet.[/QUOTE] Dziękuję Elu, spróbuję. Quote
mestudio Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 Jeden z puchatych szczeniaków przegrał z parwo. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Tn-8vy612Ok/UvDvKqk2FiI/AAAAAAAAYYA/HfQrBIELOGQ/s128/033.JPG[/IMG] Ten piesek wróci do swoich właścicieli. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-XAL-3prSdv8/UvY1NoxS_2I/AAAAAAAAYig/MG7XnWmM508/s128/008.JPG[/IMG] Szczeniaków wczoraj nie pozwolono wydać. Dziś złożyłam w UM pismo w sprawie parwo i bezsensownego przetrzymywania szczeniaków na kwarantannie. Słowo mówione niestety nic nie znaczy w UM. Dalej nic nie ma dla Śnieżki (Sabiny), bardzo mnie to martwi. [img]https://lh3.googleusercontent.com/-4_2YTKVmdcc/UuobeNAoF3I/AAAAAAAAYBw/QL9KyhccFT4/s640/011.JPG[/img] Quote
Ewa Marta Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Miejmy nadzieję Ewciu, że uda się wyciągnąć stamtąd szczeniaczki i że nie zdążyły się zarazić. Ile czasu ma Śnieżka? Czy grozi jej wywózka? Quote
cisowianka Posted February 12, 2014 Posted February 12, 2014 Moja Blue w schronisku też była Śnieżką....... Quote
mestudio Posted February 12, 2014 Author Posted February 12, 2014 [quote name='Ewa Marta']Miejmy nadzieję Ewciu, że uda się wyciągnąć stamtąd szczeniaczki i że nie zdążyły się zarazić. Ile czasu ma Śnieżka? Czy grozi jej wywózka?[/QUOTE] Śnieżka vel Sabina już nie ma czasu, minął dziś. Quote
Ellig Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='mestudio']Śnieżka vel Sabina już nie ma czasu, minął dziś.[/QUOTE] Przecież ktos rezerwował Śnieżke , czy mi sie wydaje? Quote
Gusiaczek Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Ellig']Przecież ktos rezerwował Śnieżke , czy mi sie wydaje?[/QUOTE] Też tak mi się wydawało ... Quote
malagos Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Chyba nikt, Mysza 1 Śnieżka - pieska, ja kremową sunię. Cholerka, gdyby nie ta znajdka Blanszetka u mnie w kojcu, wzięłabym obie, ale nie ma mowy... Rozmawiałam z Mysza 1, oba ppieski zostaną odebrane ze schroniska w piątek i pojada do na "swoje pozycje". Quote
mestudio Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 (edited) Nikt nie rezerwował Śnieżki z wyjątkiem mnie żeby nie zniknęła przypadkiem. To była rezerwacja u weta w razie czego, a nic dla niej nie ma. :-( Dziś kilka minut temu otrzymałam informację, że ustalono nowy regulamin przytuliska. 1. Do przytuliska można przychodzić tylko od 11-14 w dni powszednie. 2.Zakaz wpuszczania kogokolwiek w soboty i niedziele. 3. Zakaz robienia zdjęć - nie wiem czy całkowity i pracownik tez jest skołowany. 4. Zakaz zabierania psów przez wolontariuszy - może to robić tylko wet. - ewentualnie trzeba prosić o zgodę kierownika Punkty 3 i 4 są do sprawdzenia bo nie widziałam tego na własne oczy. Może jutro uda mi się tam podejść i zobaczyć to na własne oczy. Edited February 13, 2014 by mestudio Quote
TZmestudio Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 w uchwale [url]http://www.kgkkozienice.pl/zalaczniki/rpdzk.pdf?PHPSESSID=24b904e14c4f4f8d5de050ba5d3e3c32[/url] (z 2001 roku) był zapis punkt 1 i 2. Ta Uchwała jest powieszona na stronie KGK jako obowiązująca. Nie widzę podstaw w tej uchwale do zastosowania punktu 4 o ile nie zabiera się psa w celach handlowych. Wydaje mi się, że przytulisko chce uniknąć sytuacji posądzenia, ale wystarczy wyrazić chęć adocji i zastosować przepis, że II. Zadania Przytuliska (..) 7. Przekazywanie zwierząt osobom zainteresowanym ich posiadaniem (...) Quote
mysza 1 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Sił już brakuje na wszystko. Muszę zabrać Myszkę z DT do końca miesiąca, mała załatwia sie konsekwentnie do łóżka małych dzieci, nijak nie mogą jej oduczyc. Znacie kogoś, kto tymczasuje małe szczeniaki? Quote
malagos Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Mysza, wysłałam pw w sprawie odbioru psiaków :) Quote
yumanji Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='malagos']Mysza, wysłałam pw w sprawie odbioru psiaków :)[/QUOTE] A ja mam takie kombinatorskie pytanie odnosnie tej bialej suni,ktora nie ma dokad jechac.Rozumiem,ze bezowa jedzie do Ciebie,czyli do Makowa,a w Makowie mieszka Konfirm ,ktora lada dzien wyadoptuje Buffi...... Quote
Marysia R. Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='mysza 1']Sił już brakuje na wszystko. Muszę zabrać Myszkę z DT do końca miesiąca, mała załatwia sie konsekwentnie do łóżka małych dzieci, nijak nie mogą jej oduczyc. Znacie kogoś, kto tymczasuje małe szczeniaki?[/QUOTE] O ile mnie pamięć nie myli to [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/114376-Olusia88"]Olusia88[/URL] tymczasowała szczeniaczki. Quote
mestudio Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Olusia może tylko do 28 lutego i ma już siostrę tej szczeniorki u siebie. Quote
Ewa Marta Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='mysza 1']Sił już brakuje na wszystko. Muszę zabrać Myszkę z DT do końca miesiąca, mała załatwia sie konsekwentnie do łóżka małych dzieci, nijak nie mogą jej oduczyc. Znacie kogoś, kto tymczasuje małe szczeniaki?[/QUOTE] Matuśku:-( A nie można zamknąć pokoju dzieci? Może sunia mogłaby być w innym pomieszczeniu? Gdzie ją teraz oddać? Quote
mestudio Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 Najgorsze jest to, że sunia została nauczona przez zaniedbanie bezsensownych rzeczy i teraz będzie problem aby ją nauczyć normalności. Dla Śnieżki-Sabiny jest wstępnie tymczas - a może DS jeśli się dogada z rezydentką, to niepewne, ale zawsze coś. Pani zabrałaby ja 24 lutego, a ja boję się ją brać do siebie na ten tydzień bo jak nie wypali jednak to znowu zostanę ze starszym psem.Oprócz tego nawet jak wypali i sunie pani weźmie na próbę, to co jeśli suczki się u niej nie dogadają. Mętlik mam. Quote
mysza 1 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Ewa Marta']Matuśku:-( A nie można zamknąć pokoju dzieci? Może sunia mogłaby być w innym pomieszczeniu? Gdzie ją teraz oddać?[/QUOTE] Nie mam pojęcia, naprawdę. Ręce opadają szczerze :( [quote name='mestudio']Najgorsze jest to, że sunia została nauczona przez zaniedbanie bezsensownych rzeczy i teraz będzie problem aby ją nauczyć normalności. Dla Śnieżki-Sabiny jest wstępnie tymczas - a może DS jeśli się dogada z rezydentką, to niepewne, ale zawsze coś. Pani zabrałaby ja 24 lutego, a ja boję się ją brać do siebie na ten tydzień bo jak nie wypali jednak to znowu zostanę ze starszym psem.Oprócz tego nawet jak wypali i sunie pani weźmie na próbę, to co jeśli suczki się u niej nie dogadają. Mętlik mam.[/QUOTE] Właśnie to jest najgorsze, niby są tymczasy ale jak coś jest nie tak to człowiek zostaje z problemem a ilość psów jest nie do ogarnięcia. Quote
Marysia R. Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='mestudio']Olusia może tylko do 28 lutego i ma już siostrę tej szczeniorki u siebie.[/QUOTE] Faktycznie, zupełnie o tym zapomniałam. [quote name='mestudio']Najgorsze jest to, że sunia została nauczona przez zaniedbanie bezsensownych rzeczy i teraz będzie problem aby ją nauczyć normalności. Dla Śnieżki-Sabiny jest wstępnie tymczas - a może DS jeśli się dogada z rezydentką, to niepewne, ale zawsze coś. Pani zabrałaby ja 24 lutego, a ja boję się ją brać do siebie na ten tydzień bo jak nie wypali jednak to znowu zostanę ze starszym psem.Oprócz tego nawet jak wypali i sunie pani weźmie na próbę, to co jeśli suczki się u niej nie dogadają. Mętlik mam.[/QUOTE] Zaciskam kciuki za Śnieżkę, oby się udało. Quote
mestudio Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Obecnie sprawa w przytulisku wygląda tak : -wpuszczono mnie w godzinach wyznaczonych bez problemu, obejrzałam sobie nowy regulamin i nie ma tam nic o zakazie robienia zdjęć - podpisane przez Starostę Gminy - zakaz robienia zdjęć jest ustny i wydany przez kierownika przytuliska, pracownik nie pozwolił mi więc na zrobienie żadnego zdjęcia gdyż się boi konsekwencji W przytulisku jest srebrny, duży pies w typie huskiego/malamuta (nie znam się) już od tygodnia (ma czip niezarejstrowany), jest też ogromny pies o wadze pewnie 60 kg i rudym futrze, grubym jak u niedźwiedzia, starszy, bardzo łagodny w typie owczarka kaukaskiego/loenbergera. Nie wiadomo czy to suka czy pies bo wczoraj był przestraszny, dziś podchodził do ręki i był bardzo spokojny, delikatny. Jest 5 cudnych szczeniaków 2 suczki [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-kh456u4VVcM/Uv0ilp6a3II/AAAAAAAAYpE/2gQ7GLr6T9M/s640/!cid_78C4B290-9A4C-484B-9012-C9B1C8643938%40Home.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-CRdGsP0c44c/Uv0itF38-7I/AAAAAAAAYpk/N26GSzdEWvQ/s640/!cid_E065CBE0-6155-4F07-BB34-E6C1F12E87C6%40Home.jpg[/IMG] 3 chłopaki [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-6O69JYSxShI/Uv0ijNHcuvI/AAAAAAAAYo4/drHbQtduibk/s640/!cid_6B6A9EE5-E143-41DF-A2F5-C1B9AE789AEF%40Home.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-OYJ023UYHyg/Uv0itFxPogI/AAAAAAAAYpo/wH54Sfa9krY/s640/!cid_B8BA9728-E177-4261-B8CC-0ADAE0201030%40Home.jpg[/IMG] drugi od lewej [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-zyYauk3dang/Uv0ifFAiPlI/AAAAAAAAYos/hIbN4OioPHY/s640/!cid_4842737C-C17A-4E53-BB95-CF8B2316AD20%40Home.jpg[/IMG] Quote
Marysia R. Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Szczeniaczki ewidentnie "stały obok" jakiegoś haszczaka:) Tylko to parwo... A zakazu robienia zdjęć nie będę komentować bo mi się nóż w kieszeni otwiera. Quote
mysza 1 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Oby nie złapały niczego te maluszki :( Quote
Recommended Posts