Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najlepiej byłoby, jakby dojechały dzisiaj - jutro im dokupię granulatu bo mam niewiele. Ale kto by jechał z Jo37? Zaraz do niej zadzwonię i zapytam jak bardzo jest zmęczona :diabloti:

Posted

Ale to pogmatwane :P Ja tylko sugerowałabym, żeby świnka nr 9 została jednak w DT w Wawie, bo może się tak stać, że nagle wyskoczy nam transport z Warszawy do Szczecina dla Weroniki, a świnka będzie 50 km od Wawy lol

Posted

Ja też jestem całkiem "poddana".

Od wczoraj wydzwaniam szukając transportu i mam wrażenie że jestem na bezautowej pustyni. Jo37 zgodziła się jechac jeżeli nie będzie innej możliwości, ale ktoś musiałby jechać z nią. A nikt się nie zgłasza, dlatego poprosiłam o pomoc Kalcię.

3 świnki dałabym radę pociągiem, pięciu zdecydowanie nie.

Na klatkę z Allegro czekam drugi tydzień, dlatego prosilam o pomoc "klatkową".

Kalciu, bardzo Ci będę wdzięczna za przechowanie moich robaczków do jutra. I proszę, daj mi nr telefonu to zadzwonię- przed sekundą uzgodniłam z Elurinem i mamy jedno zdanie - ja piszę bez sensu!

Posted

Ayia powinno być Świnkoosob[U]om[/U] ;)
Właśnie na forum gazeta.pl odpsiali mi tak ;/ :,
"Mam pytanie - dlaczego "ratujesz" swinki przed wezami? W koncu ktoras
swinka/szczur/chomik/krolik zostanie poswiecony, nie ma zmiluj, cos taki waz
musi jesc. Moze trzeba je po prostu zwrocic tam, skad je wzielas - z postu
wynika, ze nie chcesz swinek zatrzymac."

Posted

o lol, to sie popisali...
przeciez weze nie musza jesc zywycz stworzen? inaczej nie sprzedawaliby zamrozonych gryzoni... czemu wiec nie moze im wlasciciel normalnie w supermarkecie kupic kawal miesa juz przerobionego a nie meczyc te maluchy, ktore mozna jeszcze uratowac?
po za tym.. liczy sie kazde uratowane stworzenie :/

Posted

Moi mili troszkę zmieniając temat .Byłam dziś na pchlim targu tłum wielki-bo i pogoda do handlowania.Niestety były tylko dwie klatki dla ptaków, żadnych transporterków, ani gryzonio-klatek.:roll:
Będe jeździła do skutku co tydzień.
Ayia jeśli na "Twoim" targowisku będą klatki , czy transportówki kupuj, bo sama wiesz że to poprostu trzeba trafić.A zapotrzebowanie duże;)

Jeśli chodzi o tymczasy to jeśli chodzi macie jakiś chłopców do przechowania to mam na 1,2 sztuki miejsce, akwarium mam wolne .Chyba że możecie pożyczyć jakąś klateczkę:cool3:

Pzdr

Posted

[quote name='Bajon']Moi mili troszkę zmieniając temat .Byłam dziś na pchlim targu tłum wielki-bo i pogoda do handlowania.Niestety były tylko dwie klatki dla ptaków, żadnych transporterków, ani gryzonio-klatek.:roll:
Będe jeździła do skutku co tydzień.
Ayia jeśli na "Twoim" targowisku będą klatki , czy transportówki kupuj, bo sama wiesz że to poprostu trzeba trafić.A zapotrzebowanie duże;)

Jeśli chodzi o tymczasy to jeśli chodzi macie jakiś chłopców do przechowania to mam na 1,2 sztuki miejsce, akwarium mam wolne .Chyba że możecie pożyczyć jakąś klateczkę:cool3:

Pzdr[/quote]

no u mnie dzis byly 2 gryzoniowe.. ale 100byla w zlym stanie i nie bralam jej ;)
transporterkow nie bylo zadnych dzis tylko wiklinowe dla kota :evil_lol: klatki dla ptakow byly moze z 3 ale SLICZNE!!! :evil_lol: moze pojade za tydzien choc mam szkole :shake: ale ktoz wie moze nie pojde :evil_lol:

Posted

[quote name='Korenia']Ayia powinno być Świnkoosob[U]om[/U] ;)
Właśnie na forum gazeta.pl odpsiali mi tak ;/ :,
"Mam pytanie - dlaczego "ratujesz" swinki przed wezami? W koncu ktoras
swinka/szczur/chomik/krolik zostanie poswiecony, nie ma zmiluj, cos taki waz
musi jesc. Moze trzeba je po prostu zwrocic tam, skad je wzielas - z postu
wynika, ze nie chcesz swinek zatrzymac."[/quote]

Korenia spokojnie ruszyłam Tobie z odsieczą na "gazecie"
Nie damy się zbić z tropu;)

Posted

był u mnie elurin - dałam mu torbę brykietów i taką mieszankę ziaren i róznych granulatów dla Twoich tymczasów, Kalciu - jakby zapomnial dac - dopominaj sie o nie!
pięć świń spi dzis u kalciu - jutro Nerisek bierze 3 z nich do domu z klatką czy klatkami a 2 zostaja u kalci na tymczasie i szukaja domków.
Wszystkie świnki sa takie cichutkie, rozczochrańce sliczne - zreszta krótkowlose - tez.
seledynku - jak Elurin bedzie Ci oddawal torbę - niech ci da pieniądze - 15 zł - za torbę z kotem wyszyta dla jego mamy. Mówiłam mu, tylko przypomnieć trzeba - to pamietaj!

Posted

Cala piatka jest juz u mnie :)
Sa na prawde sliczne!
A te 3 rozczochrance Neris... *wrrr* zazdroszcze ci szczesciaro! Sa BOSKIE! :loveu:
Maja energie slicznotki, jak zaczely szalac po klatce, to myslalam ze ja cala rozniosa ;) Gladkowlose tymczasowiczki sa o wiele spokojniejsze ;)
Ale jak klatki stanely obok siebie, to sie uspokoily :D
Mieszanke dostalam, dziekuje :)

Posted

Jestem!
Świnie śliczne, zwłaszcza poczochrańce, choć gładka też ma coś w sobie - taka Helenkowata jest:lol:.
Klatki dwie z zawartością czekają u Kalci.
Neris - uważaj, klatka z czarnymi prętami to ta prowizorka, przenosić musisz trzymając za kuwetę! Pręty lubią się luzować.

Posted

[quote name='kalcia']Cala piatka jest juz u mnie :)
Sa na prawde sliczne!
A te 3 rozczochrance Neris... *wrrr* zazdroszcze ci szczesciaro! Sa BOSKIE! :loveu:
Maja energie slicznotki, jak zaczely szalac po klatce, to myslalam ze ja cala rozniosa ;) Gladkowlose tymczasowiczki sa o wiele spokojniejsze ;)
Ale jak klatki stanely obok siebie, to sie uspokoily :D
Mieszanke dostalam, dziekuje :)[/quote]

Kalciu, Neris na DS bierze tylko 2 poczochrańce. Jeden poczochraniec to świnka dla aicrew, zobacz na Caviarnii, zostanie z Tobą trochę zanim nie znajdziemy jej transportu do Szczecina.

Posted

Aham, oki ;)
Moje tymczasowiczki (te ktore nie sa zarezerwowane), zaczely szalec po klatce Oo
Rozetka goni gladkowlosa, ktora drze sie, ale jak sie im przyjrzalam, to nie widac, zeby cos sobie robily. Chyba tylko od tak sie ganiaja i halasuja :razz:
Mam nadzieje, ze moj chlopak nie bedzie jeczal o to za bardzo ;)

Posted

[quote name='pucka69']
seledynku - jak Elurin bedzie Ci oddawal torbę - niech ci da pieniądze - 15 zł - za torbę z kotem wyszyta dla jego mamy. Mówiłam mu, tylko przypomnieć trzeba - to pamietaj![/quote]

W sensie na leczenie laboświnek, tak?

Posted

poprawilam:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/156/af0553fa84a67d86.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/164/22c769c199f4740a.jpg[/IMG][/URL]