Elurin Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 OK, to prośki zawiozę do Kalci i podjadę do Ciebie po brykiet. Znaczy najpierw po brykiet. Kalciu, Neris - klatki podwieźć dziś razem z prośkami??? Quote
Neris Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Najlepiej byłoby, jakby dojechały dzisiaj - jutro im dokupię granulatu bo mam niewiele. Ale kto by jechał z Jo37? Zaraz do niej zadzwonię i zapytam jak bardzo jest zmęczona :diabloti: Quote
Elurin Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Neris - ale klatki do Kalci chciałem, nie całość do Ciebie... Ustal, gdzie prośki mają dziś trafić, ja się poddaję. Quote
kalcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Oki, czyli proski dzis wyladuja u mnie tak? Czy jutro? XD Bo sie juz pogubilam ;) Quote
pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 to ja juz nic nie rozumiem. to jednak Jo ma jechac? to kto jedzie do kalci ? Quote
seledynek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ale to pogmatwane :P Ja tylko sugerowałabym, żeby świnka nr 9 została jednak w DT w Wawie, bo może się tak stać, że nagle wyskoczy nam transport z Warszawy do Szczecina dla Weroniki, a świnka będzie 50 km od Wawy lol Quote
Neris Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja też jestem całkiem "poddana". Od wczoraj wydzwaniam szukając transportu i mam wrażenie że jestem na bezautowej pustyni. Jo37 zgodziła się jechac jeżeli nie będzie innej możliwości, ale ktoś musiałby jechać z nią. A nikt się nie zgłasza, dlatego poprosiłam o pomoc Kalcię. 3 świnki dałabym radę pociągiem, pięciu zdecydowanie nie. Na klatkę z Allegro czekam drugi tydzień, dlatego prosilam o pomoc "klatkową". Kalciu, bardzo Ci będę wdzięczna za przechowanie moich robaczków do jutra. I proszę, daj mi nr telefonu to zadzwonię- przed sekundą uzgodniłam z Elurinem i mamy jedno zdanie - ja piszę bez sensu! Quote
seledynek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 No to Kalciu dzisiaj będziesz miała swoje tymczasowiczki :) Quote
kalcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 mam klatke, zeby przechowac swinki :) tel 696081768, dajcie znac jak bedziecie niedaleko kiedy jutro bys je brala? Quote
pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 a jutro jak je nerisku weźmiesz z tymi klatkami? i ile z nich? 3 czy 5 bo ja nie rozumiem Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 zrobilam 2 bannerki na Caviarnie :razz: aby pododawac na roznych forach i stronach ;) Quote
Korenia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ayia powinno być Świnkoosob[U]om[/U] ;) Właśnie na forum gazeta.pl odpsiali mi tak ;/ :, "Mam pytanie - dlaczego "ratujesz" swinki przed wezami? W koncu ktoras swinka/szczur/chomik/krolik zostanie poswiecony, nie ma zmiluj, cos taki waz musi jesc. Moze trzeba je po prostu zwrocic tam, skad je wzielas - z postu wynika, ze nie chcesz swinek zatrzymac." Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 o widzisz.. mowili mi abym najpierw zjadla obiad :evil_lol: zaraz poprawiam :evil_lol: Quote
kalcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 o lol, to sie popisali... przeciez weze nie musza jesc zywycz stworzen? inaczej nie sprzedawaliby zamrozonych gryzoni... czemu wiec nie moze im wlasciciel normalnie w supermarkecie kupic kawal miesa juz przerobionego a nie meczyc te maluchy, ktore mozna jeszcze uratowac? po za tym.. liczy sie kazde uratowane stworzenie :/ Quote
pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 no wlasnie korenia - po prostu je zwróć ;) ;) ;) czy transport jest dograny? kto gdzie jedzie i z kim i z iloma klatkami? Quote
Bajon Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Moi mili troszkę zmieniając temat .Byłam dziś na pchlim targu tłum wielki-bo i pogoda do handlowania.Niestety były tylko dwie klatki dla ptaków, żadnych transporterków, ani gryzonio-klatek.:roll: Będe jeździła do skutku co tydzień. Ayia jeśli na "Twoim" targowisku będą klatki , czy transportówki kupuj, bo sama wiesz że to poprostu trzeba trafić.A zapotrzebowanie duże;) Jeśli chodzi o tymczasy to jeśli chodzi macie jakiś chłopców do przechowania to mam na 1,2 sztuki miejsce, akwarium mam wolne .Chyba że możecie pożyczyć jakąś klateczkę:cool3: Pzdr Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Bajon']Moi mili troszkę zmieniając temat .Byłam dziś na pchlim targu tłum wielki-bo i pogoda do handlowania.Niestety były tylko dwie klatki dla ptaków, żadnych transporterków, ani gryzonio-klatek.:roll: Będe jeździła do skutku co tydzień. Ayia jeśli na "Twoim" targowisku będą klatki , czy transportówki kupuj, bo sama wiesz że to poprostu trzeba trafić.A zapotrzebowanie duże;) Jeśli chodzi o tymczasy to jeśli chodzi macie jakiś chłopców do przechowania to mam na 1,2 sztuki miejsce, akwarium mam wolne .Chyba że możecie pożyczyć jakąś klateczkę:cool3: Pzdr[/quote] no u mnie dzis byly 2 gryzoniowe.. ale 100byla w zlym stanie i nie bralam jej ;) transporterkow nie bylo zadnych dzis tylko wiklinowe dla kota :evil_lol: klatki dla ptakow byly moze z 3 ale SLICZNE!!! :evil_lol: moze pojade za tydzien choc mam szkole :shake: ale ktoz wie moze nie pojde :evil_lol: Quote
Bajon Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Korenia']Ayia powinno być Świnkoosob[U]om[/U] ;) Właśnie na forum gazeta.pl odpsiali mi tak ;/ :, "Mam pytanie - dlaczego "ratujesz" swinki przed wezami? W koncu ktoras swinka/szczur/chomik/krolik zostanie poswiecony, nie ma zmiluj, cos taki waz musi jesc. Moze trzeba je po prostu zwrocic tam, skad je wzielas - z postu wynika, ze nie chcesz swinek zatrzymac."[/quote] Korenia spokojnie ruszyłam Tobie z odsieczą na "gazecie" Nie damy się zbić z tropu;) Quote
pucka69 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 był u mnie elurin - dałam mu torbę brykietów i taką mieszankę ziaren i róznych granulatów dla Twoich tymczasów, Kalciu - jakby zapomnial dac - dopominaj sie o nie! pięć świń spi dzis u kalciu - jutro Nerisek bierze 3 z nich do domu z klatką czy klatkami a 2 zostaja u kalci na tymczasie i szukaja domków. Wszystkie świnki sa takie cichutkie, rozczochrańce sliczne - zreszta krótkowlose - tez. seledynku - jak Elurin bedzie Ci oddawal torbę - niech ci da pieniądze - 15 zł - za torbę z kotem wyszyta dla jego mamy. Mówiłam mu, tylko przypomnieć trzeba - to pamietaj! Quote
kalcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Cala piatka jest juz u mnie :) Sa na prawde sliczne! A te 3 rozczochrance Neris... *wrrr* zazdroszcze ci szczesciaro! Sa BOSKIE! :loveu: Maja energie slicznotki, jak zaczely szalac po klatce, to myslalam ze ja cala rozniosa ;) Gladkowlose tymczasowiczki sa o wiele spokojniejsze ;) Ale jak klatki stanely obok siebie, to sie uspokoily :D Mieszanke dostalam, dziekuje :) Quote
Elurin Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Jestem! Świnie śliczne, zwłaszcza poczochrańce, choć gładka też ma coś w sobie - taka Helenkowata jest:lol:. Klatki dwie z zawartością czekają u Kalci. Neris - uważaj, klatka z czarnymi prętami to ta prowizorka, przenosić musisz trzymając za kuwetę! Pręty lubią się luzować. Quote
seledynek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='kalcia']Cala piatka jest juz u mnie :) Sa na prawde sliczne! A te 3 rozczochrance Neris... *wrrr* zazdroszcze ci szczesciaro! Sa BOSKIE! :loveu: Maja energie slicznotki, jak zaczely szalac po klatce, to myslalam ze ja cala rozniosa ;) Gladkowlose tymczasowiczki sa o wiele spokojniejsze ;) Ale jak klatki stanely obok siebie, to sie uspokoily :D Mieszanke dostalam, dziekuje :)[/quote] Kalciu, Neris na DS bierze tylko 2 poczochrańce. Jeden poczochraniec to świnka dla aicrew, zobacz na Caviarnii, zostanie z Tobą trochę zanim nie znajdziemy jej transportu do Szczecina. Quote
kalcia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Aham, oki ;) Moje tymczasowiczki (te ktore nie sa zarezerwowane), zaczely szalec po klatce Oo Rozetka goni gladkowlosa, ktora drze sie, ale jak sie im przyjrzalam, to nie widac, zeby cos sobie robily. Chyba tylko od tak sie ganiaja i halasuja :razz: Mam nadzieje, ze moj chlopak nie bedzie jeczal o to za bardzo ;) Quote
seledynek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='pucka69'] seledynku - jak Elurin bedzie Ci oddawal torbę - niech ci da pieniądze - 15 zł - za torbę z kotem wyszyta dla jego mamy. Mówiłam mu, tylko przypomnieć trzeba - to pamietaj![/quote] W sensie na leczenie laboświnek, tak? Quote
Ayia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 poprawilam: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/156/af0553fa84a67d86.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/164/22c769c199f4740a.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts