bebebe1 Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Prawdopodobnie wszystkie to samiczki - sprawdzę jutro, dziś są zbyt przerażone, nawet Cebion im daruję. Czułam sie na tym osiedlu w środku nocy, jakbym jakiś zakazany towar przemycała :crazyeye: Quote
Neris Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Ładny mi hodowca, co 20 świnek wtłacza do dwóch pudełek. Dobrze, że ten drugi gostek ma rozum, mogłoby się jeszcze większe nieszczęście zdarzyć... Dziewczyny, jestem pełna podziwu! Quote
Korenia Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Tanie legowiska dla gryzoni - [URL]http://www.allegro.pl/item311530002_legowisko_dla_fretki_owocek_wyprzedaz.html[/URL] Quote
ulvhedinn Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Wklejam (na prośbe Korenii) świnkostworki, mieszkające u Bianki: TATO [IMG]http://img444.imageshack.us/img444/7837/agf00047ct6.jpg[/IMG] [IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5237/agf00049ey6.jpg[/IMG] MAMUSIA (być może w wielopaku): [IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6612/agf00046fj7.jpg[/IMG] Quote
ulvhedinn Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Mama młodsza i córeczka: [IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5363/agf00050zx4.jpg[/IMG] [IMG]http://img256.imageshack.us/img256/205/agf00051eb1.jpg[/IMG] Malizna jest nie dość, że przeuorcza, to jeszcze bajkowo jak dla mnie umaszczona... :loveu: Quote
bebebe1 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Zytka']Zapytam mamy czy nie pojechałaby ze mną po prosiaczki ale niczego nie obiecuję, bo w ten najbliższy weekend mam mieć gośc. Tylko nie wiem w sobote czy w niedziele :hmmmm: . A na którym dworcu to miałoby być?[/quote] Na centralnym, ale pociąg zatrzymuje się też na zachodnim, więc szybka akcja jest możliwa, jakby co :lol: Quote
Karena Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dziewczyny - jestem pełna podziwu.:loveu: Na szczęście pozostałe świnki przeżyły!:multi: Dla tej jednej, która nie miała tyle szczęścia [*] Quote
Lexi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Hej ludziki :) seledynku przepraszam, że już wczoraj nie odpisałam, ale chłopak na rano do roboty szedł i nie chciałam mu już klikać nad uszami :) świneczki są przerażone póki co, ale bardzo ruchliwe :) niestety wychudzone dosyć, ale miejmy nadzieję, że troszkę uda się je podtuczyć ;) zaraz idę na generalne oględziny, bo właśnie wróciłam z zakupów (nie ma to jak o 8 rano nakupować 2 koszyki trocin, sianka i jedzenia :P ) a jeszcze pytanko mam takie o wit.C bo ja mam w u siebie juvit, świnki tak niezbyt to lubią, ale może te akurat się skuszą :) i właśnie jak się nazywały te inne wit.C nie umiem sobie przypomnieć.... hmmm a rutinacea junior się pewnie nie nadaje?? jak skończę oględziny to się odezwę :) Quote
Zytka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Dziewczyny gratuluje i jestem z Was dumna. Dzięki sprawnej akcji zostalo uratowane 19 małych istnień. Dla tej jednaj [*]: Malutka/i trzymaj się. A co do oddebrania to może być cięzko bo akurat przychodzą w niedziele :angryy: ale jak bedzie trzeba pozycze transporterki i klatki. Czy wszystkie świnki maja zapewnione DT? Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Muszę szczerze przyznać,że podziwiam Was!Wyjątkowe zgranie i działanie pierwsza klasa. Ja zaś nie doczekałam żadnej reakcji na e-maile w sprawie gołebi..A jedno forum na którym się zalogowałam i prosiłam o jakieś wspólne działanie w obronie tych ptaków zostało zamknięte. Na PW zaś dostałam wiadomośc w której poinformowano mnie,że gady tez chcą żyć i że jestem nieżyciowa. I tyle. Elżbieta Quote
Karena Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='waldi481']Muszę szczerze przyznać,że podziwiam Was!Wyjątkowe zgranie i działanie pierwsza klasa. Ja zaś nie doczekałam żadnej reakcji na e-maile w sprawie gołebi..A jedno forum na którym się zalogowałam i prosiłam o jakieś wspólne działanie w obronie tych ptaków zostało zamknięte. Na PW zaś dostałam wiadomośc w której poinformowano mnie,że gady tez chcą żyć i że jestem nieżyciowa. I tyle. Elżbieta[/quote] Nieżyciowa? Co za ludzie. :mad: Quote
BIANKA1 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Lexi']Hej ludziki :) seledynku przepraszam, że już wczoraj nie odpisałam, ale chłopak na rano do roboty szedł i nie chciałam mu już klikać nad uszami :) świneczki są przerażone póki co, ale bardzo ruchliwe :) niestety wychudzone dosyć, ale miejmy nadzieję, że troszkę uda się je podtuczyć ;) zaraz idę na generalne oględziny, bo właśnie wróciłam z zakupów (nie ma to jak o 8 rano nakupować 2 koszyki trocin, sianka i jedzenia :P ) a jeszcze pytanko mam takie o wit.C bo ja mam w u siebie juvit, świnki tak niezbyt to lubią, ale może te akurat się skuszą :) i właśnie jak się nazywały te inne wit.C nie umiem sobie przypomnieć.... hmmm a rutinacea junior się pewnie nie nadaje?? jak skończę oględziny to się odezwę :)[/quote] Te inne to Cebion . Moje dostają kropelki na ogórku . Chyba im smakują . Kiedy nastąpi podział tymczasów i czy , kiedy i jak przyjadą do wrocka ? Ja już zaopatrzyłąm się w sterty siana i żarełka :lol: Quote
Elurin Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Cieszę się, że już po wszystkim. Szkoda strasznie tej małej...[']. O gościach nie będę się wypowiadał, bo mnie zbanują... Lexi - cebion podobno jest lepszy, bo nie zawiera utrwalacza szkodliwego dla prosiaków. Pucko - może dr Milena wpadła w rutynę? Mnie to się już te ziemniaki nie spodobały... Dziwne. To kiedy świniaki do W-wy przyjeżdżają? Mogę przez 1-2 dni przechować dla Neris 2 poczochrańce:lol: Dłużej nie, bo będą w pokoju rodziców - ojciec będzie brykał, że mu szczury do domu znoszę... A u mnie nie mogą być, bo moje 4 bąki dostaną małpiego rozumu. Quote
Lexi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Więc tak: wszystkie świneczki to samiczki :) jedna ma całe umaszczenie aguti? (taki specyficzny ciemny brąz),a druga tak do polowy gdzieś :) jedna świneczka jest długowłosa (biały z jasnym brązem?), 5 rozetek wszelkiej maści (w tym albinosek :) ) i reszta krótkowłosa :) jedna jest niemal cała jasnobrązowa, inne mają dużo białego z czarnym lub jasnym brązem Legowisko mają czyściutkie :) (na razie niestety kartony, akurat ten tydzień 2 zmianę mam :/ podejrzewam jednak, że raczej będą latać wolno za niedługo :) jedna już dzisiaj poszła sobie pospacerować, a chłopak już ma swoją faworytkę, więc na pewno się nimi dobrze zaopiekuje :D ). Na razie do jedzonka mają ziarenka, sianko, ogórek i kolby warzywne. Chciałam jeszcze marchewkę kupić, ale już bym się nie zabrała ze sklepu :P myślę że na jutro jakieś fotki będą. Podania tej wit. C sobie nie wyobrażam, bo rozetki wręcz latają :) ale jakoś będziemy kombinować, choćby tylko trochę na pysia dostały No sianko już poszło w ruch :) zobaczymy jakie mają pojemne brzuszki :P generalnie świneczki wyglądają na zdrowe (skóra, oczka), niektóre troszkę pazurki mają jakby oblepione kupką? Bardzo źle to nie wygląda, ale bez moczenia się nie obejdzie... ale najpierw trzeba mieć je jak utrzymać, bo póki co to same kości czuć, nic mięska i tłuszczyku :( Przepraszam za te chaotyczne pisanie, ale mam 100 myśli na sekundę, a tak szybko nie potrafię pisać hihih :P Quote
Lexi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Elurin z tego co wiem to teraz w niedzielę chyba 4 jadą do W-wy, te które Bebebe wzięła.... ale najlepiej jak ona to potwierdzi :) Quote
BIANKA1 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Zytka']Kto bierze świneczki na tymczas?[/quote] Przekopiowane z Caviarni Zadeklarowane DT: Trolka 2-3, Ayia 2-3, Kataryna 3, Kalcia 4, Invi 2, Neris 2, Bianka1 3 - razem 18-20, plus Lexi - max 10, potrzebne wsparcie na utrzymanie świnek do końca lutego; plus Seledynek - mozliwość przechowania wszystkich prośków w pustostanie w W-wie, konieczność codziennych przyjazdów. Quote
Elurin Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 Skandal!: [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=315225153[/URL] Świnka "dla dziecka"! Co za ludzie! Quote
Lexi Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Elurin']Skandal!: [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=315225153[/URL] Świnka "dla dziecka"! Co za ludzie![/quote] taka kochana świneczka, dziwne tylko że "starą" oddają, a nową zostawiają :/ co prawda nowa świneczka jest w ciąży, ale jednak nie jest jeszcze związana z właścicielami jak tamta.... ehhhh Quote
Agata Hanel Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Gratuluję pięknie przeprowadzonej akcji!! Szkoda tylko tej jednej której się nie udało, ale pozostała 19-tka ma piękne wizje na przyszłość. Quote
Neris Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Nie rozumiem - dlaczego ludzie nie szukają domów dla "przychówku" tylko oddają oswojoną Niunie... Ludzie to dziwne istoty. Quote
Zytka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='BIANKA1']Przekopiowane z Caviarni Zadeklarowane DT: Trolka 2-3, Ayia 2-3, Kataryna 3, Kalcia 4, Invi 2, Neris 2, Bianka1 3 - razem 18-20, plus Lexi - max 10, potrzebne wsparcie na utrzymanie świnek do końca lutego; plus Seledynek - mozliwość przechowania wszystkich prośków w pustostanie w W-wie, konieczność codziennych przyjazdów.[/quote] Czy wszystkie domki sa aktualne? Quote
invictus hilaritas Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 do kogo sie zamowienia skladalo ? :D po ile byla klatka 100 cm ?? a 120 ?? musze puchatym na wakacje kupic :) bylabym wdzieczna za informacje o cenie :) Quote
Zytka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Bajon mieszka w Poznaniu. I do niej :roll: Quote
trolka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 U mnie DT dalej aktualne. Wolałabym chłopaków na DT, ale jak nie ma, to trudno. Będę 29.02. w Warszawie na 1 dzień i mogę odebrać moje sztuki, ewentualnie jeszcze dla kogoś z Wrocławia lub okolic- tak, żeby zmieściło mi się do autobusu :P. Nie wiem jeszcze której wracam do Wrocka, bo "wycieczka" nie jest organizowana przeze mnie, dlatego prosiłabym o ścisłą współprace z Warszawiakami :). Ogólnie przez większą część czasu będę przebywać w BUW- Biblioteka Uniwersytecka, ul. Dobra 56/66 na francuskich dniach kariery i około 16-17 będziemy wracać, więc wtedy najlepiej byłoby dać mi te świneczki. Nie wiem czy będziemy mieli coś w rodzaju wolnego czasu , więc jakby ktoś był tak miły i podskoczył w okolice tych targów to by było super :) Quote
Recommended Posts