violka49 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 jeśli macie jakieś wiersze o psiakach ( swoje bądź znalezione w necie) wklejcie je tutaj....może przydadzą się innym w uzupełnianiu stron Allegro lub innych ogłoszeń Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Weź proszę smycz i piłeczkę pospacerujmy troszeczkę! ja razem z tobą gdzieś w parku usiądźmy sobie tam gdzie drzewko rośnie popatrzmy sobie na zachód słońca Bez zbędnych słów i kagańca wykrzyknij "aport" i rzuć piłeczkę pospacerujmy troszeczkę! (znaleziony w necie) ---------------------------------- "Kiedy smutny wracasz z miasta, Kiedy łamię ci się głos- Czarny niby czarna pasta Koło ciebie krąży...Nos. Najpierw milczkiem, najpierw z dala, Przestrzegając reguł gry, Jak detektyw nos ustala, Skąd się bierze nastrój zły. Potem, gdy już nos przyczyny Twojej kwaśnej miny zna Wie, że sposób jest jedyny, Jedna rada... Właśnie ta: Wspiąć się jak roślinka pnąca, Zlizać z twarzy krople łez... Nagle czujesz: pies cię trąca! Nosem trąca Cię twój pies! (znaleziony w necie) ------------------------- Dlaczego...dlaczego to co tak pardzo pragniemy Co jest częścią naszego serca Musi od nas odejść. Dlaczego.. Dlaczego tak własnie musi być Kto nad tym wszystkim panuje? Kto...kto nam wszystko odbiera Kto nam odbiera: wszystkie radosne chwile Ten zapach To szczekanie Wołanie o jedzenie... Kto???i dlaczego... My wszyscy wiemy przecież że spotkamy się z pupilem w Tęczowym Moście... A jednak...a jednak ogarnia nas strach...i płacz... Przecież to naprawde bardzo boli...gdy odejdzie... Ból rozrywa serce... (znalezione w necie) Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Porzucony przyjaciel gdy przybylem do twojego domu wszyscy byli mna zachwyceni bawili sie ze mna i brali na rece byli tacy radosni ale ja sie balem ...... balem sie ze znowu zostane porzucony balem sie ze znow zostane sam balem sie ze zostane wyrzucony z waszych serc balem sie ze sie wam znudze i wymienicie mnie na nowego przyjaciela balem sie ze potraktujecie mnie jak zabawke balem sie ze PRZESTANIECIE MNIE KOCHAC balem sie ze to wszytko powroci moja pani mowila ze nigdy mnie nie porzuci a jednak to zrobila dlaczego klamala dlaczego dawala mi nadzieje ze do konca swego zycia pozaostane z nia porzucila mnie znudzilem sie jej moje miejsce zastapil nowy pupil odszedlem na bok oddalas mnie oddalas mnie bo on byl faniejszy bo to on byl twoim nowym pupilem to z nim biegalas teraz po lasach i po lakach to z nim sie taraz bawilas to jego piescilas to on spal z toba w lozku a nie ja teraz kochalas go a nie mnie !!!!!!! o mnie zapomnialas ja juz nie istnialem powiedz mi dlaczego ?? dlaczego mi to zrobilas !! jak mam teraz zaufac ludziom ktorzy mnie przygarneli i pokochali powiedz mi prosze jak ?? !!!!!!! ty mnie opuscilas ale wiedz to ze na zawsze pozostaniesz w moim miejscu (znaleziony w necie) Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Wieczny Spacer Dziś na ostatni, wieczny spacer (tak to niestety w życiu jest) Odszedł najbliższy mój przyjaciel: nasz ukochany, wierny pies. Odszedł po cichu, przytulony, szczęśliwy, że ktoś się nim zajął. Umierał, czując się bezpiecznie. Wiedział, że wszyscy go kochają. Bądź pewna, psino, że gdy staniesz u drzwi Krainy Wiecznych Snów, Nie będzie nigdzie napisane „Prosimy nie wprowadzać psów!” Tam będzie cisza, ciepło, spokój, kości, piłeczka i poduszka, Tam będziesz miała własny pokój i nikt cię nie wygoni z łóżka. Lecz w tej krainie psiego szczęścia nikt cię nie weźmie na kolana, Nikt otwierając drzwi od domu nie krzyknie „Karen - chodź, kochana”. Nikt na dobranoc nie pogłaszcze, nikt na śniadanie nie obudzi… Bo na tych drzwiach jest wielki napis: ”PROSIMY NIE WPROWADZAĆ LUDZI!” (znaleziony w necie) Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 [B] Nasze psy[/B] Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie E. Zechenter-Spławińska Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 "Smutne oczy jedno pragnienie jedno marzenie i jego spałnienie zza krat patrzy na świat Ile ma lat? Stary już czy jeszcze młody Miał być szczęściem czy opcją nagrody? na betonie zimnym leży jak szmata Niepotrzebny myślą że sie do niczego nie nada Patrzą na niego ludzie z góry Nie widzą cierpienia z głowami po chmury To serce bije jeszcze jak może nadzieii nie traci nie może koło nosa pusta miska i kraty mały smutny kłębuszek włochaty" (znaleziony w necie) --------------------- Pies czy suka. Gdy sie pojawia powyższy temat, to u mnie w domu dyskusji nie ma, bo nim ktoś zdąży powiedzieć słowo, Suńka odpowiedz ma już gotową. Głośno wywodzi wobec i wszem, że to najprostszy wniosek na świcie, bo każda suka przecież jest psem, a pies nie każdy suką jest przecież. suka sie przy tym bardziej pilnuje, z obcymi psami nie wszczyna bojek, umie to wszystko co umie pies, a przy tym bardziej przytulna jest. I z tego wniosek ma numer dwa, (łapiąc w żelaznej logiki kleszcze); Kto sukę ma - tym samym ma psa, a jako bonus sukę ma jeszcze, wiec gdy praktycznie na to sie patrzy, to kto ma sukę, ten jest bogatszy. Gdybym chciał z Suczką polemizować, to i tak nie da mi dojść do słowa, więc myślę, gdy ja na spacer wołam; Pies- to przedszkole. Suka-to szkoła. Marek Majewski. Quote
violka49 Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 „Małemu psu...” Małemu psu, Który jeszcze kaszkami smak ma nie zepsuty, Najbardziej ze wszystkiego smakują Pana lub Pani buty. Możesz tłumaczyć małemu psu, Że buty są bardzo niezdrowe, Że ciężkostrawne... Że zaszkodzą mu... On gwiżdże na to. I zabawne: najbardziej smakują mu – nowe..." (znalezione w necie) -------------------------- [COLOR=blue] Mały czarny piesek[/COLOR] Mały czarny piesek siedzi osowiały, i nie ma ochoty na żadne kawały w kącie przesiaduje smutny czemu los musi być taki okrutny? Czemu wszyscy odtrącają mnie? Czy nie wiedzą, że ja jestem wierny pies? Odpowiedź przyszła z bliska Piesku chodź już do schroniska Psiakowi drgnął czarny ogonek, schował sie za wielki dzwonek Piesku chodź tu prędzej bo nie zobaczymy się już więcej Stworzonku drgneło uszko, Płakało serduszko Jak to nigdy wiecej? czy nie dostanę swojej karmy z surowym mięsem? Nagle coś psiaka załapało, Coś zza właścicieli zapiszczało. Mała biała kulka dość szybko wybiegła zza biurka W biegu przewróciła lampę i wskoczyła na kanapę Wtedy ostatni raz nasz psiak widział to wszystko, Wylądował w strasznym miejscu zwanym "schronisko" Siedział za metalowymi kratami, Razem z innymi bezdomnymi psiakami. Już tracił nadzieję, że odmieni się jego los Zgadzał się z tym też jego nos Pewnego dnia kiedy siedział smutny, Przyszedł ktoś, kto odmienił jego los trudny Coś bardzo podpowiadało mu, żeby poprawił nastrój swój Do jego boksu podeszło dwóch ludzi Widać, że ten pies się tu nudzi Wreszcie otworzono drzwi, jego więzienia, Ale czy to coś zmienia? Zmienia dość dużo, a najbardziej to: że pies właśnie znalazł dom. I właściciela wiernego, który nie pozwoli wrócić jego ZŁYM wspomnieniom Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 A pisze z was ktos wlasnie takie psie wiersze? Mi sie to specjalnie nieudaje, do wierszów sie nienadaje ale moze kiedys specjalnie dla was cos spróbuje ale prosze sie jak cos to niesmiac ;) Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Ja mam o klikerze taki dosc amatorski, a i o kleszczach psich mam:evil_lol: Dac? Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Pewnie- kazdy wierszyk sie przyda ;) Przy okazji poznamy twoje talenty pisarskie hehe xD Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 To nie zaden talent..az wstyd pokazac:evil_lol: Klikerkiem pies szkolony Grzeczny i wyuczony Bez bicia i krzyczenia Za pomocą chwalenia Każdego nauczymy psa: Siad, leżeć, hopsa I tylko mnie sprawia to trudności moj pies od nauki ma mdłości A gdy myślę że do celu dążymy Wszystko od nowa ćwiczymy Taki moj i boksa los Śmiać się z tego można w głos Bo taka z nas dobrana para Sylwia, boksio i kłopotow chmara Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 I jeszcze jeden o kleszczu:oops: Targetem szkole mojego łobuza, Aż tu widze jakiegoś intruza, To kleszcz się przyssał do mego psiora I za nic nie puszcza ta wredna zmora, Już mama z pensetką na pomoc biegnie Moj psior zaraz mi tu się wścieknie Ludzie ratujcie ten dom wariatow Na pomoc trzeba wezwać sąsiadow I teraz widzicie że morał taki Załóz psu obroże na wredne robaki Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Fajowe Rybko... Pisz dalej :D:D i wstawiaj tutaj ;) Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Dzieks co prawda dawno je juz napisalam, ale wstawiłam..musze napisac nowy:cool3: Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Poczekaj na wene- moja przychodzi niestety żaaaadko bo jest leniwą weną ;) Ale jak juz cos mam to przynajmniej mi sie podoba ;) Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Hehehe masz psia wene xD ja pisze na różne tematy, na psie to jakos mi rymowane by niewyszly. Ja tam wole pisac biale wierszyki :cool3: Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 ja mialam gdzies pare "smetow" ale pogubilam i wlasnie one byly biale Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Smety wlasnie przewaznie są biale i jeszcze gratis wyciskiwacze lez bądź jakies wiersze masakryczne o smierciach. Jak znajdziesz to daj... a gdzie sie szuka wierszy o psach? Quote
Rybka_39 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Ja na moim forum mam wiele pieknych wierszy, ale musze zapytac autorke o zgode:roll: Quote
Coffee&Nera Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Jeżeli wyda zgode to wpisz tutaj odrazu podpisując imieniem i nazwiskiem kto to pisal- przynajmniej wtedy niema wątpliwosci ;) Quote
Kasia_82 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]Tak prosty wiersz a wzruszyl mnie az do lez :-( ALONE AGAIN [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]I wish someone could tell me What it is that I've done wrong, Why I have to stay chained up And left alone so long. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]They seemed so glad to have me When I came here as a pup. There were so many things we'd do While I was growing up. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]They couldn't wait to train me As companion and as friend. They told me they would never fear Being left alone again. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]The children said they'd feed me, Said they'd brush me every day, They'd play with me and walk me, If only I could stay. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]But now the family hasn't time. They often say I shed. They wont allow me in the house, Not even to be fed.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]The children never walk me. They always say, "Not Now!" I wish that I could please them. Won't someone tell me how? [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]All I have is love, you see, I wish they would explain, Why they said they wanted me Then left me on a chain.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#000000][FONT=Arial, Helvetica, adobe-helvetica, Arial Narrow][SIZE=2]From The Detroit News 2/25/1999 Author Unknown[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] Quote
Sawanna Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Mój wierszyk ułożony na matmie:eviltong: [CENTER]Szczeka,biega skuczy,czeka za kratami schroniska na swojego człowieka Kto to taki? Pies który już na ciebie czeka!:p [/CENTER] Quote
violka49 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 świetne wiersze :) [B] Kasia[/B] a możesz przetłumaczyć wiersz? Quote
Recommended Posts