Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobnie w schronisku zaczynaja odchodzić nasi najstarsi rezydenci - te psiaki z ktorymi 6 lat temu zaczynalam spacery wtedy byly w srednim wieku teraz sa na kpncu sojego zyciaNie ma jak pomoc wszystkim, te ktore odeszly u Kasi byly szczesliwcami.

Posted

Podobnie w schronisku zaczynaja odchodzić nasi najstarsi rezydenci - te psiaki z ktorymi 6 lat temu zaczynalam spacery wtedy byly w srednim wieku teraz sa na kpncu sojego zyciaNie ma jak pomoc wszystkim, te ktore odeszly u Kasi byly szczesliwcami.

wiem, wiem to i jest to straszne:(

Posted

Jezu, straszna jest ta starość - i ta pieska, i ta nasza, ludzka....

Aż łzy napływają do oczu, jak się czyta, że przyjdzie śmierć po Psiaki do schroniskowego boksu... że będą odchodzić w samotności, bez ciepła, przytulenia...

Boże, to chyba jest jednak tak, że... jakie życie, taka śmierć :'( ....

Nie da się pomóc wszystkim, a tak bardzo by się chciało... nas za mało, oprawców wielu, a i świadomości w ludziach niewiele... rodzą się te biedne Piesiątka, a później dokonują żywota na ulicy, bądź w zimnych, schroniskowych boksach...

Fineczko - trzymaj się Kochana, miej się dobrze - żeby tylko nie bolało Kochana <3

Kasiu - kolejny raz chylę czoła....

Posted

Jezu, straszna jest ta starość - i ta pieska, i ta nasza, ludzka....

Aż łzy napływają do oczu, jak się czyta, że przyjdzie śmierć po Psiaki do schroniskowego boksu... że będą odchodzić w samotności, bez ciepła, przytulenia...

Boże, to chyba jest jednak tak, że... jakie życie, taka śmierć :'( ....

Nie da się pomóc wszystkim, a tak bardzo by się chciało... nas za mało, oprawców wielu, a i świadomości w ludziach niewiele... rodzą się te biedne Piesiątka, a później dokonują żywota na ulicy, bądź w zimnych, schroniskowych boksach...

Fineczko - trzymaj się Kochana, miej się dobrze - żeby tylko nie bolało Kochana <3

Kasiu - kolejny raz chylę czoła....

podpisuję pod tym co napisałaś obiema rękami

Posted

Niestety ale Zoji nie ma już z nami. Odeszła za TM. Nie udało się przewalczyć nowotworu - rozsiał się po płucach

Sunieczce zostały podarowane 2 lata dobrego życia.

Jak tylko przyjechała do Kasi przeszła udana operację usunięcia guza ze śledzioną - w schronisku dawno by już nie żyła . Dobrze, że z Kasią  zdecydowałyśmy o tym zabiegu, który dał jej szansę na nowe życie.

Żegnaj Zojuniu TM{*}

Posted

tak bardzo bałam się tutaj zajrzeć.....

Zojeczko[*]....

Kasiu Kochana, przytulam....

* * * * * * *

Zojeczko, żegnaj Kochana...

czekaj na nas po tamtej stronie Tęczy....

feefe9c75ac0facagen.jpg

* * * * * * *

Posted

Fineczka nadal na szczęście z nami ...

Kasia robi jej kroplówki, które pomogą oczyścić  krew i moze spowodują, ze Finka zacznie jeść - na razie nie widać poprawy.

Najnowsze zdjęcia Finki

z koleżnaką

Finka%20szpilka_zpsdqjnuens.jpg

pozowane :)

Finka%20patrzy_zpsdakxcrvp.jpg

Filtrowanie

Finka%20kolderka_zpscgoc76qr.jpg

• Upvote 2
Posted

Niestety kolejna psinka biega za TM,  Finka odeszła w sobotę . Kasia nie dała rady ze mną rozmawiać. Po prostu rozpacz . Kasia jest z nimi wszystkimi na co dzień wiadomo, ze są to jej własne psy, głaszcze je przytula, daje jedzenie.

One patrzą jej w oczy chodzą za nią - każde odejście to przede wszystkim dramat Kasi.  Nie wiem jak prędko zdoła się pozbierać - tyle jest potrzeb tyle kolejnych nieszczęśliwych schroniskowych bid - ale Kasia musi złapać oddech,  musi w końcu pomyśleć też o sobie.

Posted

Wszystkie psiaki u P.Kasi dostały drogocenną rzecz,Panią Kasię i to jest w tym wszystkim najcenniejsze.Inne nie otrzymały takiej szansy.

TAK Anula, TAK, TAK, TAK, TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kasiu - przytulam i posyłam najcieplejsze myśli!!!!!!!!!!!

Posted

Niestety kolejna psinka biega za TM,  Finka odeszła w sobotę . Kasia nie dała rady ze mną rozmawiać. Po prostu rozpacz . Kasia jest z nimi wszystkimi na co dzień wiadomo, ze są to jej własne psy, głaszcze je przytula, daje jedzenie.

One patrzą jej w oczy chodzą za nią - każde odejście to przede wszystkim dramat Kasi.  Nie wiem jak prędko zdoła się pozbierać - tyle jest potrzeb tyle kolejnych nieszczęśliwych schroniskowych bid - ale Kasia musi złapać oddech,  musi w końcu pomyśleć też o sobie.

za dużo złych informacji, Finka, kochana, łagodna dziewczynka :(  Kasiu, jesteśmy z Tobą

Posted

Dostałam wiadomość od Skarpety i. Talcott, zę nie musimy oddawać 25% od kwoty wsparcia dla Zoji . . Skarpeta niejednokrotnie pomogła naszym psiakom. Bardzo dziękujemy!!!!

• Upvote 2
Posted

Dostałam wiadomość od Skarpety i. Talcott, zę nie musimy oddawać 25% od kwoty wsparcia dla Zoji . . Skarpeta niejednokrotnie pomogła naszym psiakom. Bardzo dziękujemy!!!!

jak się cieszę:) kochane staruńki możecie na mnie liczyć, jak tylko mogę to pomogę;

Posted

Znowu myślę o kolejnych potrzebujacych psiakach, które przy wsparciu naszych darczyńców miałyby szanse na lepsze życie.

Na razie Kasia nie może przyjąć nowego podopiecznego - ale może porozmawiam z Izą  szczególnie mysle o psie Armandzie , który zaczyna tracić wzrok - przebywa juz ok 8 lat w schronisku, jeszcze jest żwawy dość silny ale właśnie te oczy - ostatnio cos często nasze schroniskowe psy maja problemy ze wzrokiem,  to razem z nowotworami chyba najczęstsze schorzenie.

Prosiłabym wszystkich uczestniczacych na wątku o utrzymanie deklaracji.

Bedzie trzeba uregulować rachunki po Fineczce.  Na naszym utrzymaniu pozostaje Bibi,

Jak sie podsumuję ze wszystkim - też z wydatkami na Tawo z wątku psiaków u Ewy zobaczę jaka będzie możliwość przy Wszym wsparciu zabrać ze schroniska Aramanda

• 2 weeks later...
Posted

Nasza Bibianka w towarzystwie Łatki.

Choc Bibi wyglada na smutnąniech nas to nie zmyli - to standardowy wyraz pyszczka suczyny.

To , ze siedzi sobie przed buda z mała Łatką oznacza ze wszystko jest w najlepszym porzadku , a miejsce strategiczne, pozwala na obserwację ruchu na podwórku,

Bibi pewnie niebawem pojedzie do Veta na kontrolę .

Bibinka_zpsn19fxnjo.jpg

Ofelka wyglada jak mix doga - jest naprawde duża - mimo czarnych mysli na temat jej kregosłupa na razie jakoś daje radę :)

Ofelka2_zpsitig7xdp.jpg

Ofelka_zpsxhzajbug.jpg

Posted

A tu wklejam maila od Kasi:

"Jak widać mały Burton rośnie jak na drożdżach i żyje w przyjaźni z kotem:) ,ale żeby nie było za miło ,smutne wieści przekazuje Kruszyna :( -Krysia była przed wekendem  u weterynarza, zdiagnozowano chloniaka. Wszystkie węzły chłonne mocno powiększone, z zewnątrz i wewnątrz. Myślałam że jej problemy z chodzeniem , to tylko wina łap a okazało się, że cała Krystyna jest osłabiona chorobą  i będzie coraz słabsza.Jej stan jest bardzo zły :(:(:(.           A najgorszym z najgorszego jest to, że moja Misia, moje słońce  najukochansze, jest w coraz gorszym stanie, cukrzyca ją  rujnuje,nowotwór polazl z wątroby na sąsiednie narządy, Misiunia jest bardzo cieniutka, doslownie bo waga leci w dół jak szalona i w przenośni, bo jej ogólny stan i samopoczucie,są bardzo bardzo marne:(:(:( :(

Jamnisia_zpsqm2bawnv.jpg

Burton_zpsgtsopf7y.jpgjak%20pies%20z%20kotem_zpsjkufkpg8.jpg