iwna5702 Posted November 28, 2015 Author Posted November 28, 2015 Nerki bardzo zle pracują Finka jest na kroplówkach , jest w domu i towarzyszą jej wszyscy domownicy Quote
iwna5702 Posted November 28, 2015 Author Posted November 28, 2015 Niestety rokowania są złe.... Quote
iwna5702 Posted November 28, 2015 Author Posted November 28, 2015 Podobnie w schronisku zaczynaja odchodzić nasi najstarsi rezydenci - te psiaki z ktorymi 6 lat temu zaczynalam spacery wtedy byly w srednim wieku teraz sa na kpncu sojego zyciaNie ma jak pomoc wszystkim, te ktore odeszly u Kasi byly szczesliwcami. Quote
asiuniab Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Podobnie w schronisku zaczynaja odchodzić nasi najstarsi rezydenci - te psiaki z ktorymi 6 lat temu zaczynalam spacery wtedy byly w srednim wieku teraz sa na kpncu sojego zyciaNie ma jak pomoc wszystkim, te ktore odeszly u Kasi byly szczesliwcami. wiem, wiem to i jest to straszne:( Quote
Sarunia-Niunia Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Jezu, straszna jest ta starość - i ta pieska, i ta nasza, ludzka.... Aż łzy napływają do oczu, jak się czyta, że przyjdzie śmierć po Psiaki do schroniskowego boksu... że będą odchodzić w samotności, bez ciepła, przytulenia... Boże, to chyba jest jednak tak, że... jakie życie, taka śmierć :'( .... Nie da się pomóc wszystkim, a tak bardzo by się chciało... nas za mało, oprawców wielu, a i świadomości w ludziach niewiele... rodzą się te biedne Piesiątka, a później dokonują żywota na ulicy, bądź w zimnych, schroniskowych boksach... Fineczko - trzymaj się Kochana, miej się dobrze - żeby tylko nie bolało Kochana <3 Kasiu - kolejny raz chylę czoła.... Quote
asiuniab Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Jezu, straszna jest ta starość - i ta pieska, i ta nasza, ludzka.... Aż łzy napływają do oczu, jak się czyta, że przyjdzie śmierć po Psiaki do schroniskowego boksu... że będą odchodzić w samotności, bez ciepła, przytulenia... Boże, to chyba jest jednak tak, że... jakie życie, taka śmierć :'( .... Nie da się pomóc wszystkim, a tak bardzo by się chciało... nas za mało, oprawców wielu, a i świadomości w ludziach niewiele... rodzą się te biedne Piesiątka, a później dokonują żywota na ulicy, bądź w zimnych, schroniskowych boksach... Fineczko - trzymaj się Kochana, miej się dobrze - żeby tylko nie bolało Kochana <3 Kasiu - kolejny raz chylę czoła.... podpisuję pod tym co napisałaś obiema rękami Quote
iwna5702 Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 Niestety ale Zoji nie ma już z nami. Odeszła za TM. Nie udało się przewalczyć nowotworu - rozsiał się po płucach Sunieczce zostały podarowane 2 lata dobrego życia. Jak tylko przyjechała do Kasi przeszła udana operację usunięcia guza ze śledzioną - w schronisku dawno by już nie żyła . Dobrze, że z Kasią zdecydowałyśmy o tym zabiegu, który dał jej szansę na nowe życie. Żegnaj Zojuniu TM{*} Quote
asiuniab Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Zoja kochana dwa cudowne lata, tylko tyle i aż tyle udało się wyrwać dziewczynom dla Ciebie, dziękuję Kasiu Quote
Sarunia-Niunia Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 tak bardzo bałam się tutaj zajrzeć..... Zojeczko[*].... Kasiu Kochana, przytulam.... * * * * * * * Zojeczko, żegnaj Kochana... czekaj na nas po tamtej stronie Tęczy.... * * * * * * * Quote
iwna5702 Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Fineczka nadal na szczęście z nami ... Kasia robi jej kroplówki, które pomogą oczyścić krew i moze spowodują, ze Finka zacznie jeść - na razie nie widać poprawy. Najnowsze zdjęcia Finki z koleżnaką pozowane :) Filtrowanie 2 Quote
iwna5702 Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 Niestety kolejna psinka biega za TM, Finka odeszła w sobotę . Kasia nie dała rady ze mną rozmawiać. Po prostu rozpacz . Kasia jest z nimi wszystkimi na co dzień wiadomo, ze są to jej własne psy, głaszcze je przytula, daje jedzenie. One patrzą jej w oczy chodzą za nią - każde odejście to przede wszystkim dramat Kasi. Nie wiem jak prędko zdoła się pozbierać - tyle jest potrzeb tyle kolejnych nieszczęśliwych schroniskowych bid - ale Kasia musi złapać oddech, musi w końcu pomyśleć też o sobie. Quote
asiuniab Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 niestety tego się bałam:( Fineczko kochana biegaj szczęśliwa:( Quote
Anula Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Wszystkie psiaki u P.Kasi dostały drogocenną rzecz,Panią Kasię i to jest w tym wszystkim najcenniejsze.Inne nie otrzymały takiej szansy. 2 Quote
Sarunia-Niunia Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Wszystkie psiaki u P.Kasi dostały drogocenną rzecz,Panią Kasię i to jest w tym wszystkim najcenniejsze.Inne nie otrzymały takiej szansy. TAK Anula, TAK, TAK, TAK, TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasiu - przytulam i posyłam najcieplejsze myśli!!!!!!!!!!! Quote
Beat2010 Posted December 9, 2015 Posted December 9, 2015 Niestety kolejna psinka biega za TM, Finka odeszła w sobotę . Kasia nie dała rady ze mną rozmawiać. Po prostu rozpacz . Kasia jest z nimi wszystkimi na co dzień wiadomo, ze są to jej własne psy, głaszcze je przytula, daje jedzenie. One patrzą jej w oczy chodzą za nią - każde odejście to przede wszystkim dramat Kasi. Nie wiem jak prędko zdoła się pozbierać - tyle jest potrzeb tyle kolejnych nieszczęśliwych schroniskowych bid - ale Kasia musi złapać oddech, musi w końcu pomyśleć też o sobie. za dużo złych informacji, Finka, kochana, łagodna dziewczynka :( Kasiu, jesteśmy z Tobą Quote
iwna5702 Posted December 11, 2015 Author Posted December 11, 2015 Dostałam wiadomość od Skarpety i. Talcott, zę nie musimy oddawać 25% od kwoty wsparcia dla Zoji . . Skarpeta niejednokrotnie pomogła naszym psiakom. Bardzo dziękujemy!!!! 2 Quote
asiuniab Posted December 11, 2015 Posted December 11, 2015 Dostałam wiadomość od Skarpety i. Talcott, zę nie musimy oddawać 25% od kwoty wsparcia dla Zoji . . Skarpeta niejednokrotnie pomogła naszym psiakom. Bardzo dziękujemy!!!! jak się cieszę:) kochane staruńki możecie na mnie liczyć, jak tylko mogę to pomogę; Quote
iwna5702 Posted December 15, 2015 Author Posted December 15, 2015 Znowu myślę o kolejnych potrzebujacych psiakach, które przy wsparciu naszych darczyńców miałyby szanse na lepsze życie. Na razie Kasia nie może przyjąć nowego podopiecznego - ale może porozmawiam z Izą szczególnie mysle o psie Armandzie , który zaczyna tracić wzrok - przebywa juz ok 8 lat w schronisku, jeszcze jest żwawy dość silny ale właśnie te oczy - ostatnio cos często nasze schroniskowe psy maja problemy ze wzrokiem, to razem z nowotworami chyba najczęstsze schorzenie. Prosiłabym wszystkich uczestniczacych na wątku o utrzymanie deklaracji. Bedzie trzeba uregulować rachunki po Fineczce. Na naszym utrzymaniu pozostaje Bibi, Jak sie podsumuję ze wszystkim - też z wydatkami na Tawo z wątku psiaków u Ewy zobaczę jaka będzie możliwość przy Wszym wsparciu zabrać ze schroniska Aramanda Quote
iwna5702 Posted December 25, 2015 Author Posted December 25, 2015 Nasza Bibianka w towarzystwie Łatki. Choc Bibi wyglada na smutnąniech nas to nie zmyli - to standardowy wyraz pyszczka suczyny. To , ze siedzi sobie przed buda z mała Łatką oznacza ze wszystko jest w najlepszym porzadku , a miejsce strategiczne, pozwala na obserwację ruchu na podwórku, Bibi pewnie niebawem pojedzie do Veta na kontrolę . Ofelka wyglada jak mix doga - jest naprawde duża - mimo czarnych mysli na temat jej kregosłupa na razie jakoś daje radę :) Quote
iwna5702 Posted December 25, 2015 Author Posted December 25, 2015 A tu wklejam maila od Kasi: "Jak widać mały Burton rośnie jak na drożdżach i żyje w przyjaźni z kotem:) ,ale żeby nie było za miło ,smutne wieści przekazuje Kruszyna :( -Krysia była przed wekendem u weterynarza, zdiagnozowano chloniaka. Wszystkie węzły chłonne mocno powiększone, z zewnątrz i wewnątrz. Myślałam że jej problemy z chodzeniem , to tylko wina łap a okazało się, że cała Krystyna jest osłabiona chorobą i będzie coraz słabsza.Jej stan jest bardzo zły :(:(:(. A najgorszym z najgorszego jest to, że moja Misia, moje słońce najukochansze, jest w coraz gorszym stanie, cukrzyca ją rujnuje,nowotwór polazl z wątroby na sąsiednie narządy, Misiunia jest bardzo cieniutka, doslownie bo waga leci w dół jak szalona i w przenośni, bo jej ogólny stan i samopoczucie,są bardzo bardzo marne:(:(:( :( Quote
Sarunia-Niunia Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Najlepsze życzenia Świąteczne, zanućmy razem... (życzenia i kolęda w załączniku) http://ising.pl/kartki-swiateczne/ce1287634c31f0919be1 * * * * * * * * Quote
Recommended Posts