ewasia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 [quote name='sota36']BRYNOW, ale tylko dr Czogałówna[/QUOTE] tzn Joanna? Quote
Angie_ Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Ja także polecam dr Piotra Młynarskiego z Zabrza. Wspaniały człowiek, pomógł wielu psom dla których według innych nie było ratunku. Właściciele BOSów jeżdżą do niego nawet z Warszawy i Nowego Targu. Quote
sota36 Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 [quote name='ewasia']tzn Joanna?[/quote] tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Skibka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 A co sądzicie o wecie z Mikołowa to jest klinika 24h.. Ma ktoś z tej kliniki jakieś jakieś doświadczenia? Quote
Clohe Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Witam :) jak wygląda wysłanie zdjęcia do dr. Siembiedy? Czy to weterynarz wysyła, czy my musimy się tym zająć? Quote
Talagia Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Clohe']Witam :) jak wygląda wysłanie zdjęcia do dr. Siembiedy? Czy to weterynarz wysyła, czy my musimy się tym zająć?[/QUOTE] Wysyla je weterynarz :) Quote
Clohe Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Dziękuje za odpowiedż :), zdecydowaliśmy się na dr.Gierka w piątek idziemy na zdjęcie, a jaki jest koszt oceny dr. Siembiedy? Quote
sota36 Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 [quote name='Clohe']Dziękuje za odpowiedż :), zdecydowaliśmy się na dr.Gierka w piątek idziemy na zdjęcie, a jaki jest koszt oceny dr. Siembiedy?[/quote] hmm 2 lata temu cos ponad - ze wszystkim- 100zl/ Quote
Talagia Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Sama ocena u dr Siembiedy wykonanego juz zdjecia stawów biodrowych to 70 zl. ;) Quote
Angie_ Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 My płaciliśmy 50 zł u Siembiedy. A zdjęcie robione było przez wspaniałego Piotra Młynarskiego z Zabrza. Quote
Clohe Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Idziemy w sobote do dr. Gierka :) mam nadzieje, że nic nie wyjdzie, jeżeli byłoby coś nie tak, to skosultujemy z dr.Siembiedą. Koszt oceny dr.Siembiedy to ok.70 zł za jeden staw. Pozdrawiam :) Quote
ANETTTA Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 potrzebna pomoc dla tego psa .. [url=http://www.dogomania.pl/forum/f28/bernardyn-benio-dostal-6-dni-zycia-123379-new/]Bernardyn- Benio, dostał 6 dni życia - Strona 5 - Dogomania Forum[/url] dostał tylko 6 dni zycia Quote
Wandalka17 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Mógłby mi ktoś polecić dobrego specjaliste od dysplazji oprócz dr Fabisza oczywiscie najlepiej w Tychach ew. Katowicach ?? Mam psa u którego zdiagnozowano dysplazje i polecono zabieg . Quote
ANETTTA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Wandalka jakiego masz psa ... moj dragon bernardyn ma dysplazje miał zabieg w katowiccah na brynowie u Czogały jestem zadowolona miał pectimectonie + odnerweinie panewki tu możesz poczytac o moim psie [url]http://***************/viewthread.php?tid=14838[/url] ale podobno teraz klinika u Gierka robi jakieś zabiegi z nicią złotą ... kliknij do Leny taki ma nick Ona tam robiła zabieg i zachwalała efekty daj znac co dalej z psem Quote
Wandalka17 Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Mam 10-miesięczną goldenką z rozpoznaniem dysplazji D .Lekarz który robił RTG nie jest radiologiem i zalezy mi na opinii specjalisty .Doradzono mi zabieg -pektinotomie . Quote
ANETTTA Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 czyli ten zabieg co miał moj dragon ... robiony u czogały mnie to kosztowało ok 4 lata temu -400zł psiak biega lata jest ok ..to nie znaczy ze jest super zdrowy ...bo tego nie zagwarantuje Ci nikt ... mojego psa wet bedziński :mad::angryy:kazał uspic kiedy mu zrobił usg( nawet nie wiesz ile łez wylałam niespodziewałam sie takiej diagnozy wogóle nie wiedziałam wtedy o takiej przypadłości byłam totalnie zielona ..to jest tak jak sie kupuje psa bez czytania indtrukcji do niego ze tak powiem ..szukałam inf na ten temat porad trafiłam na forum dogs a potem tu ) dragonek miał 10 m-cy ..troche kustykał ..i był taki osowiały byc moze było to powodem bólu kazdy inny wet u którego bylismy dawał nam szanse na operacje:-( i zycie psa ..tylko na podstwie usg ....które było bardzo dobrze wykonane ... w książeczce psiej pisze[SIZE=5][B] dysplazja typ ciężki rokowania złe [/B][SIZE=3]wiele razy miałam jechac do tego weta i dac mu w psyk ....tylko moj Tz mnie od tego powstrzymywał ...[/SIZE][/SIZE] dzisiaj dragon ma prawie 5 lat ..wiesz mi warto było kochamy tego psa ...i nie musi on pilnowac domu mieszkac na dworze wykonywac komend typu siad lezec ...nie forsujemy go .. . jest leniwcem i panem domu naszego i to nam wystarcza :multi::multi::multi: Quote
Talagia Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Zwykly weterynarz nie jest uprawniony do wystawiania oceny stawów! A jeżeli nie jest radiologiem to radze spokojnie podejść do sprawy. Jeżeli nie masz możliwości pojechania do Wrocławia i prześwietlenia psa u doktora Siembiedy to najlepszym wyjściem jest wysłać zdjęcie poleconym do jego gabinetu. Doktor rozpozna czy po pierwsze ZDJECIE JEST DOBRZE WYKONANE! (Na śląsku znam kilka przypadków stwierdzenia dysplazji u psów, które w przyszłości miały oficjalny wynik "A" - w tym również moj pies)A potem stwierdzi czy jest dysplazja czy nie. Pies ma jakies objawy, czy robiliscie przeswietlenie profilaktycznie? Dobry weterynarz w Katowicach zajmujący sie stawami to wspomniany juz wczesniej w tym temacie dr Gierek. Quote
ANETTTA Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 ja tez proponuje Gierka .wybierz sie nie pożałujesz ..i daj nam koniecznie znać Quote
Wandalka17 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Sara miała objawy tzn problemy ze wstawaniem - ciągneła nogi za sobą , zajęczy bieg , sztywny chód tylnich łap . Bylismy u weta i zalecił RTG jak zobaczył że dziwnie siada . Quote
Wandalka17 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ma ktoś może jakiś kontakt dokładnie chodzi mi o tel do dr Gierka ?? Nigdzie nie umiem tego znaleźć . Z góry dzięki . Quote
Aten@ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [quote name='Skibka']Czy może mi ktoś polecić dobrego weta z Rudy Śl, Katowic,Chorzowa,Zabrza lub Gliwic. Bardzo proszę o odpowiedź:razz:[/quote] wiem, że stare, ale może komuś się przyda. Ruda Śląska, Kilińskiego (boczna Orzegowskiej) - dr Kocot. Świetny wet, a co najważniejsze, nie zdziera! Quote
ANETTTA Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 mówisz i masz [IMG]http://www.zumi.pl/_d/btn-pomniejszmNA.gif[/IMG][IMG]http://www.zumi.pl/_d/btn-powiekszmNA.gif[/IMG] [B]« [/B][URL="javascript: history.go(-1)"]Powrót do listy wyszukiwania[/URL] [B]Przychodnia Weterynaryjna. Aleksander Gierek[/B] [COLOR=#7E7E7E][FONT=Verdana][B][IMG]http://www.zumi.pl/0[/IMG] [/B][/FONT][/COLOR] Adres:Ceglana 67; 40-514 KatowiceTelefon:(032) 757-47-47Godziny otwarcia:poniedziałek-piątek: 10:00-18:00, sobota: 10:00-13:00 Quote
Wandalka17 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Tak patrze na nią , a ona tylko by szaleć chciała a jak jej nie pozwalam na takie zabawy szaleńcze to potem leży i tak smutno na mnie patrzy . Więc na razie jest ok nie kuleje . Tylko łapki jej przemarzają i nie możemy długo chodzić . Tylko przy wstawaniu ciągnie tylnie łapki za sobą , szczególnie jak schodzi z łóżka . W ferie bede dzwonić do dr Gierka i umawiać się na wizyte . ANETTTA - wielkie dzięki . Jak ją spuszczam ze smyczy to biega bardzo szybko , nie wiem skoro sama sobie dawkuje ruch . Nie bede jej cały czas na smyczy prowadzic , ale czy to jej może zaszkodzić ?? Quote
Recommended Posts