Lord von Banan Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Witam. W dniu 21.12.2013r. moja szuczka, labcia, 10 lat, miała zabieg usunięcia macicy z powodu ropomacicza. Po powrocie do domu zaczęła zachowywać się bardzo dziwnie: zrywa się nerwowo, biega piszcząc, prawie wyjąc jakby przed czymś uciekała; cofa się, nie daje się wtedy przytulić, chowa się pod meblami, nie je, bardzo dużo pije i "mlaska". Takie "ataki paranoi" ma co kilka minut. Praktycznie nie śpi. Moje lekarki rozkładają ręce. Mówią, że jest zabezpieczona przeciwbólowo. przeklej.org/file/7aEQDm/IMG.2730.MOV To darmowy hosting, film odpali się po ok. 45 sekundach. Proszę o pomoc i rady. Quote
vetches Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Trochę nie rozumiem Twojego postu, czy ona już 3 dzień się tak zachowuje? Jeśli takie zachowanie miało miejsce w dniu zabiegu jest ono normalne, to efekt narkozy i wiele psów które jeszcze się wybudzają może wyc. Quote
Lord von Banan Posted December 24, 2013 Author Posted December 24, 2013 Tak. Od soboty od 15tej. Quote
vetches Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Tyle czasu to nie jest normalne. Poza tymi środkami przeciwbólowymi pewnie by się jej coś jeszcze przydało, Quote
GrzegorzKatze Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 Mój pies po zabiegu suczka miała 11 lat, dochodził powoli ale normalnie - miała apetyt i to dużo trzeba było ją ograniczać. Zachęcam po zabiegu do wykonania po jakimś czasie USG lub RTG. Moja miała w zeszłym roku, a obecnie właśnie wróciłem od weterynarza i zostawiłem suczke na kroplówkę jutro będzie 'otwarcie' bo RTG wykazało jakieś guzy. Możliwe, że coś związanego po poprzedniej operacji. Quote
Recommended Posts