Dada Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Moje psy dosteją troche kefiru lub naturalnego jogurtu prawie codziennie. Jak często powinno sie dawać? Quote
krooffcia Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 ja daje mojemu labowi 1 x w tygodniu jogurt naturalny mały kubek Quote
chemicalo Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Haha! A mój Scoobiś po mnie wylizuje. Jem tylko naturalne (owocowych nie lubię) więc mogę mu dawać :) Quote
Dada Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 ja łyzkę dziennie, to prawie tak samo wychodzi, jakby dawać kubek tygodniowo :razz: Quote
taks Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Zawsze lepiej mniej a częściej. Zdrowym jedzeniem nie można się objeść na zapas.No ale i tak lepiej raz w tygodniu niż raz w miesiącu albo wcale:p Quote
Poziomka234 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ja swojej suni daje jogurcik codziennie!!!:) Quote
taks Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 [quote name='Poziomka234']Ja swojej suni daje jogurcik codziennie!!!:)[/quote] Kurczę - żeby o mnie tak ktoś zadbał:eviltong: Czasem myślę, że chciałabym być psem niejednej z Was:lol: - micha, spacerek, spanko i pieszczotki , a ja tu w pracy marnieję Quote
Dada Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 pytanie było apropos tego, czy podawanie codziennie może zaszkodzić, wywołać biegunki np.. Zdecydownie jednak to co daję to nie jedna łyżka, wlewam na oko, i są to 2foksi, grzywkowi trochę mniej. Quote
taks Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Dada']pytanie było apropos tego, czy podawanie codziennie może zaszkodzić, wywołać biegunki np.. [/quote] To jest sprawa osobnicza - jeśli nie mają biegunek to jest OK.Kefir i jogurt uzupełnia florę bakteryjną jelit więc regularne podawanie jest bardzo zdrowe.Niektóre pieski reagują na większą ilość tych pyszności wzmożoną perystaltyką. Trzeba po prostu dobrać właściwą ilość dla psa Quote
Rybc!a Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Powiem szczerze, że ja mojej suni nie daję jakoś specjalnie jogurtów. A czy np. taki waniliowy Danio może zaszkodzić, bo jak jem, to daję wylizać mojej rudej.Pyza też bardzo go lubi! Quote
kofee Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nasze dostały prę razy, jak przez pomyłke kupiliśmy z żelatyną. Smakowały i nic im nie było, więc będziemy czasem podkarmiać. Kubki to zawsze wylizuje Berta. I miseczki po lodach:oops: Quote
Astro&Marta Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Astro obecnie zjada kubeczek dziennie(jogutru) ze wzgledu na brany antybiotyk i też po trochu na to ze mieszam mu to z poława dawki suchej karmy bo inaczej to by mi nie zjadł tak dużo jak trzeba :) Wcześniej dawaliśmy kefirek co drugi/trzeci dzień. Reakcji jakiejś negatywnej nigdy nie było- zero biegunek, wymiotów, alergii. Quote
chemicalo Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 A oprócz jogurtów i kefirów, to jaki nabiał można dawać psu? Quote
Blow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 można podawać biały ser,tylko ostrożnie dawkować.należy powolutku stopniowo coraz większe porcje ale zacząć koniecznie od mikroskopijnych;)może się tozle skończyć dla koopy:]nasz weterynarz powiedział,że biały ser jest tak "obrabiany",w ten sposób przetwarzany,ze nie ma w nim już za bardzo nieodpowiednich,niestrawnych dla psa składników. Quote
mysiapysia Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 zawsze jak ja jem to zostawiam mu troche i wylizuje z zapałem :cool3: a potem cału nosek brudny :loveu: Quote
cuciola Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 dokladnie :) Yoghi jak mnie widzi z jogurtem z rece to od razu przybiega i czeka az mu troche odleje do miski albo chociaz dam wylizac kubeczek ..i wlasnie z tego powodu niektorzy ochrzcili go zamiast Jogi to jogurt :) my jeszcze dajemy serek topiony do konga zeby zalepic ta dziure :) ale to sporadycznie a na super nagrody kawaleczki mikroskopijne serka zoltego Quote
Arlene Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Moja piesa lubi jogurty, ogólnie przetwory mleczne. Przepada za twarożkiem :D Quote
Asti Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Ja kiedyś polewałam karmę jogurtem naturalnym. Teraz jakoś już nie, ale chyba zacznę, bo Kulka dostaje teraz antybiotyk. Quote
Asti Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Pobiegłam do sklepu po jogurt naturalny, zaraz psince dam ;) Quote
Dada Posted June 15, 2007 Author Posted June 15, 2007 A moje psy dostają chwilowo zamist jogurtu maslanke naturalną. Tez zawiera kultury bakterii. Biały serek 2 razy w tygodniu w niewielkich ilościach. Quote
saJo Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Moje dostaja "jogurt" w postaci "nadpsutej" kosci wolowej i zwaczykow :evil_lol: Quote
kofee Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Dzisiaj odkryłam żelatynę w maślance:crazyeye: , więc dziewczęta piły maślankę.;) Quote
Martens Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Sama jem codziennie jedno albo drugie i psica ZAWSZE wylizuje kubeczek ;) Specjalnie dla niej nie dojadam do końca, bo wiem że lubi :cool3: Quote
Recommended Posts