Gamba Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Czekam, czekam ... :loveu: :loveu: :multi: Quote
Majaa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Lulek jest już w naszym boksie "awaryjnym" ! W drodze zamknięty w transporterze awanturował się okrutnie ! Boks mu się jednak spodobał Towarzyszka też i to bardzo, poza wyjątkową sytuacją ... dostępu do jedzonka , ale to pewnie da się unormować ... Na razie karmienie podlega ścisłej kontroli ! Jeszcze w schronie Lulek dostał tabletki na odrobaczanko, które de facto dostał już po przyjeździe do Starachowic - baliśmy się, że może zwymiotować po drodze ! Nie wymiotowali po drodze, za to wrzask był przeokrutny, a qupy jeszcze większe i jeszcze bardziej śmierdzące ! Nie chcę wiedzieć czym oni te psy karmią ! Po przyjeździe oboje zostali odpchleni i odkleszczeni przez "naszego" weta: Ektopar dla dalmasia i Ektiffo dla suńki Obejrzał ich również i zadecydował, podobnie zresztą jak żona wetertynarza opiekującego się (?) schronem sugerowała, o terapii antybiotykowej ze względu na stan zapalny skóry u Lulka - zresztą to nie nowina dla nas Wszystkie psy zabrane stamtąd dotychczas mają zmiany skórne mniejsze lub większe, ale mają .... Większość jak do tej pory wymagała antybiotykoterapii ! Psiaki są radosne ! Widać, że nerwy je puszczają .... Ale lgną do ludzi przeogromnie! Quote
BożenaG Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Lulek to bardzo sympatyczny psiak ,mimo tego wszystkiego co przeszedł jest bardzo przyjażnie nastawiony do ludzi.Dziwne -ale tak jest. Quote
Majaa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='BożenaG']Lulek to bardzo sympatyczny psiak ,mimo tego wszystkiego co przeszedł jest bardzo przyjażnie nastawiony do ludzi.Dziwne -ale tak jest.[/quote] Dziwne? Też tak myślałam, ale dla mnie już nie jest dziwne ....... także po dniu dzisiejszym .... Większość z tych psów według moich obliczeń nie przebywała tam długo ... Moze kilka tygodni ! Choć Lulek pewnie był tam w marcu, sądząc po tym, że jemu jedynemu udało się dopasować książeczkę zdrowia, choć wciąż nikt nie ma pewności, że to była jego książeczka! A nawet jeżeli, to Lulek był w boksie w którym nic oprócz pola nie widział - był jednym z tych wybranych ... choć napewno wiele słyszał .....:placz: Tą wrzeszczącą ciągle na psy babę mam ochotę rozszarpać ile razy tam jestem Dzisiaj dostała ode mnie delikatne OPR za wrzeszczenie ! Poza tym odkryłam, ze jedna z najbardziej wystraszonych suniek tam zupełnie inaczej reaguje jak zostałam z nią sam na sam - bez tej kobiety w każdym razie Radosna przybiegała do krat i czekała na kiełbaskę i głaskanko! Quote
Gamba Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 [quote name='Majaa'] Poza tym odkryłam, ze jedna z najbardziej wystraszonych suniek tam zupełnie inaczej reaguje jak zostałam z nią sam na sam - bez tej kobiety w każdym razie Radosna przybiegała do krat i czekała na kiełbaskę i głaskanko![/quote] Maja a która to suczka jest? Który boks? Quote
Majaa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Gamba']Maja a która to suczka jest? Który boks?[/quote] Mała ruda 1 boks Quote
Majaa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Lulek dzisiaj zabawiał suczkę, z którą dzieli boks, koniecznie w upale ciągnąc ją do zabawy ! Na kilkaset metrów było słychać :evil_lol: Wszystkie te psiaki w pierwszych dniach po zabraniu stamtąd zachowują się jak szczeniaczki ! To jest cudowne je wówczas obserwować Quote
Gamba Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 [quote name='Majaa']Lulek dzisiaj zabawiał suczkę, z którą dzieli boks, koniecznie w upale ciągnąc ją do zabawy ! Na kilkaset metrów było słychać :evil_lol: Wszystkie te psiaki w pierwszych dniach po zabraniu stamtąd zachowują się jak szczeniaczki ! To jest cudowne je wówczas obserwować[/quote] Lulek wygląda na takiego radosnego psiaka!Świetnie,że dogadał się ze swoją towarzyszką .A ja tam sytuacja podczas jedzenia? Dalej jakieś zgrzyty są? No i koniecznie trzeba napisać jak kumpela Lulka ma na imię :p Quote
BożenaG Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Dziś byłam nakarmić Lulka i sunie.O mały włos zostałabym przez nich staranowana.Cała jestem podrapana.Tak się cieszyły gnojki:evil_lol: .Ale najlepszy numer wykręcił mi Lulek.oparł się łapami o furtkę zamkniętą tylko na haczyk i ta się otworzyła. Oczywiście nasza parka uciekła w sekundzie.Ja przeżyłam horror.Na wolanie nawet nie reagowały, dopiero przyszły do jedzenia.Tak się przestraszyłam ,ze uciekną.Teraz już wiem ,ze sama nie pójde karmić tych diabełkow:diabloti: Zawsze bede kogoś ze sobą brała do pilnowania furtki. Quote
Majaa Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Gamba']No i koniecznie trzeba napisać jak kumpela Lulka ma na imię :p[/quote] Gamba:loveu: jak zawsze masz pierwszeństwo w określeniu imienia! :loveu: :loveu: BożenaG, no to miałaś przygodę z nimi! Jutro się możemy umówić jakoś na karmienie My i tak tam będziemy po południu, bo Lulkowi zastrzyk trzeba podać. Moze je mamy nakarmić ? Będziemy we 2 . Quote
Gamba Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 [quote name='Majaa']Gamba:loveu: jak zawsze masz pierwszeństwo w określeniu imienia! :loveu: :loveu: [/quote] Zrobione ;) Przedstawiam wam wątek Luki :oops: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71087[/URL] Quote
BożenaG Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Dziś już nie byłam sama karmić Lulka i Luke.Wzięłam ze sobą siostrę. I dobrze zrobiłam.One się tak cieszą jak się wchodzi do nich do kojca,że trudno opisac.Skakają po człowieku.wyglaskałam ich i nawet dałam Lulkowi zastrzyk ,co uwierzcie mi nie było łatwe.To moj perwszy zastrzyk. Quote
Majaa Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='BożenaG']Dziś już nie byłam sama karmić Lulka i Luke.Wzięłam ze sobą siostrę. I dobrze zrobiłam.One się tak cieszą jak się wchodzi do nich do kojca,że trudno opisac.Skakają po człowieku.wyglaskałam ich i nawet dałam Lulkowi zastrzyk ,co uwierzcie mi nie było łatwe.To moj perwszy zastrzyk.[/quote] No tak to żywiołowe bardzo psy ! Cudowne są :loveu: Bożenko zastrzyk jeszcze tylko jeden, mam nadzieję Ale jak coś to dzwoń Podamy jakoś wspólnymi siłami ;) Quote
Gamba Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Lulek podobnie jak reszta psów z Bialki potrzebuje domu! Jest za żywiołowy aby wraz z Luką spedzać czas w kojcu! Kto chętny na takiego kropka ? ;) Quote
aagaaciaa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Lulek =D Podoba mi się imię:) Po domek Lulku:P Quote
Polarna Legenda Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Dlaczego tam mało Dogomaniaków zagląda na wątki psów z Białki?.Moze trzeba by zrobic banerki i powstawiac w nasze podpisy(choć nie wiem jak:oops: ) Lulek jest śliczny!!! Quote
BożenaG Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Lulek aż tryska energią.Koniecznie trzeba wychodzić z nim na spacer.W niedziele mamy go z siostrą przyprowadzć do mnie na podwórko,oczywiście razem z sunią.Nie mam pojęcia jak to zrobimy ,ale mamy zamiar je wykąpać. Quote
klusek04 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img78.imageshack.us/img78/1039/pict01382hg61no1.jpg[/IMG][/URL] Quote
Gamba Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 [quote name='BożenaG']Lulek aż tryska energią.Koniecznie trzeba wychodzić z nim na spacer.W niedziele mamy go z siostrą przyprowadzć do mnie na podwórko,oczywiście razem z sunią.Nie mam pojęcia jak to zrobimy ,ale mamy zamiar je wykąpać.[/quote] Bożena tylko nie zapomnij policzyć kropek na Lulku :evil_lol: Taki żarcik !:p To mix dalmatynczyka więc ruchu potrzebuje sporo!Taki słodki ten "nasz " Lulek! Quote
Majaa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='BożenaG']Lulek aż tryska energią.Koniecznie trzeba wychodzić z nim na spacer.W niedziele mamy go z siostrą przyprowadzć do mnie na podwórko,oczywiście razem z sunią.Nie mam pojęcia jak to zrobimy ,ale mamy zamiar je wykąpać.[/quote] OJ Oboje tryskają energią Co do przeprowadzenia ... nie powinno być problemów Lulek wie co to smycz! A luka oprócz szaleństw daje się prowadzić na smyczy ! Quote
Majaa Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='Polarna Legenda']Dlaczego tam mało Dogomaniaków zagląda na wątki psów z Białki?.Moze trzeba by zrobic banerki i powstawiac w nasze podpisy(choć nie wiem jak:oops: ) Lulek jest śliczny!!![/quote] Chyba tragedii psiej jest tak dużo na świecie :placz: Quote
Gamba Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 [quote name='Majaa']Chyba tragedii psiej jest tak dużo na świecie :placz:[/quote] :placz: Nie możemy się poddać i pokazujemy Lulka na pierwszej stronie :cool3: Lulek do domu! Quote
Majaa Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 No to ja przystojniaka zapraszam na pierwsze strony :evil_lol: Quote
Recommended Posts