Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem przed sterylizacja suczki i mam wielki problem bo nie wiem gdzie to zrobić. Powiem szczerze że korzystałam z usług wielu przychodni, ale nigdzie nie byłam do konca zadowolona.

Zastanawiałam się nad lek.wet.Przygórzewskim z przychodni DR Hau (ul.Mała Góra,Kraków) - czy ktoś leczy tam swoje zwierzaki/robił sterylizację??

Z Wieliczki myślalam o przychodni z ul.Warzyckiej - Walosik i Pankiewicz.

Chciałabym poznać Wasze opinie!!

Posted

Kraków -polecam Amicus przy Bialoprądnickiej. Dr Ficek sterylizowal mi trzy koty ( metoda haczykowa-dwa szwy i kot nie wie nawet co się wydarzyło), sukę mojej mamy, sterylizowal też moją dziewczynę (suka dużej rasy), perfekcyjnie wykonał też sterylizację podczas cesarskiego cięcia suczki sąsiadów- (mezalians małego z dużym...)przy czym jedno szczenię udało sie uratować:) Ma doświadczenie, pewną rękę i jest przemiłym,cierpliwym człowiekiem:) Polecam jesli chodzi o sterylkę z zamkniętymi oczami:)

Posted

no cóż... ja mam do dr 20 km, do okulisty ze 30, do ortopedy miałam jeszcze dalej...ale akurat dla mnie liczy się profesjonalizm i bezpieczeństwo psa a nie odległość. Gdyby było trzeba pojechałabym i do Berlina...

• 4 weeks later...
Posted

owszem, stać mnie na zapewnienie psu opieki. Gdyby było inaczej nie miałabym psów. Na tym polega odpowiedzialność za zwierzę... Polecam hodowlę chomików: koszty leczenia znacznie mniejsze;)

Posted

Przecież Kraków ma świetnie rozwiniętą komunikację miejską (chyba ze twoja sunia to np bernardyn..wtedy może być kłopot z przewiezieniem psa tramwajem)..A i bilety nie należą do najdroższych(i chyba nadal psy jeżdżą za darmo:) ). Tą klinikę co Owcaa też polecam,akurat tam mi kiedyś otwierano ponownie sukę po sterylce. Wszystko super i anielska cierpliwość do włascicieli :D

• 7 months later...
Posted

Jalola pisała o Wieliczce – tez się chętnie dołączę, bo mój bernardyn jest czestym gościem w Aba Vet – pies przyzwyczajony, wizyt się nie boi. dr Olaf Wojtaszek wykastrował go jakies pół roku temu i wszystko poszło bardzo sprawnie. Pies jest zdrowy i problem mam już z głowy, nie chce przyczyniać się do bezmyślnego wzrostu populacji bezdomniaków :(