Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chodzi oto: powiedzmy że mam pieska którego chciała bym wystawiać, ale ja nie zawsze mam czas, czy mogę wynająć kogoś do tego na wszystkie wystawy, albo tylko na niektóre, a jak tak to na jaki czas powierza się pieska komu innemu. A i jeszcze coś jest jakaś książka albo coś żeby poćwiczyś handling?

Posted

Z książek o handlingu to książki p. A. Janowskiego ,,Mój pies championem" i ,,Tajemnice wystaw psów", oraz książka ,,Przygotuj psa na wystawę" z tego co ja wiem ;)
A co do samego wystawiania to niech ktoś kto się zna wypowie ;)

Posted

[quote name='Iga23']Chodzi oto: powiedzmy że mam pieska którego chciała bym wystawiać, ale ja nie zawsze mam czas, czy mogę wynająć kogoś do tego na wszystkie wystawy, albo tylko na niektóre, a jak tak to na jaki czas powierza się pieska komu innemu. A i jeszcze coś jest jakaś książka albo coś żeby poćwiczyś handling?[/quote]
Oczywiście, zawsze możesz wynająć jakiegoś handlera do psa. Jest dużo świetnych osób, które robią to nieodpłatnie. A potem można się z nim ugadać, na których wystawach będzie i może wystawić psa, kiedy wystawca będzie miał możliwość z nim poćwiczyć itd. :)
Co do książek to polecę "Mój pies championem". Natomiast odradzam "Przygotuj psa na wystawę" Janice Gardner (którą poleciła marymek), bo tak nic nie ma o wystawianiu, jedynie o rasach.

Posted

Dziękuję bardzo :)) Chce założyć hodowlę, chciała bym też na niej zarabiać (o tym pisałam w [URL="http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=46"][B]ZKwPL[/B][/URL], więc się nie będę powtarzać) ale, jak bym załorzyła taką hodowlę to niezbędne są nagrody dla suczki żeby była hodowlana więc pytam, bo niewiem czy będę mogła zawsze z nią jeżdzić. więc dziękuję za odpowiedzi jeszcze raz. :*

Guest Reyes
Posted

[quote name='Iga23']Dziękuję bardzo :)) [B]Chce założyć hodowlę, chciała bym też na niej zarabiać[/B] [/quote]
Polecam raczej otworzyć kiosk :roll:

Posted

:mad: :mad: :mad: Gratuluję cudownego podejścia do sprawy. Zyczę, żebyś nigdy nei miała psów, no chyba, że zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi i zmądrzejesz. Trzymam kciuki.

Posted

[quote name='Iga23']Dziękuję bardzo :)) Chce założyć hodowlę, chciała bym też na niej zarabiać (o tym pisałam w [URL="http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=46"][B]ZKwPL[/B][/URL], więc się nie będę powtarzać) ale, jak bym załorzyła taką hodowlę to niezbędne są nagrody dla suczki żeby była hodowlana więc pytam, bo niewiem czy będę mogła zawsze z nią jeżdzić. więc dziękuję za odpowiedzi jeszcze raz. :*[/quote]

zastanow sie kobieto co piszesz... czy tak postepuje czlowiek ktory ma serce??? zarabiac na zwierzetach??!! psy to sa nasi przyjaciele, czlonkowie rodziny jak mozna tak powiedziec...
niczym bezduszny producent:angryy:

jakis handler ma zamiar wspomoc ta produkcje?? i pomoc w jej zapoczatkowaniu? bo ja za zadne pieniadze.

Posted

Coż , w tym wypadku nie pozostaje mi nic jak poprzeć Flashka-g'e....
Hodowla Powinna być traktowana jako Psaja a nie źródło zarobku i ja powiem że marze jedynie o tym abym nigdy nie musiała się utrzymywać z psów...Wiem co znaczy hodowla wiele poswiecenia, a kasa za szczeniaki zwraca jedynie koszty tej zabawy bo a to weterynarz , dokumenty, przeglądy , krycie ileż ci zostanie na czysto...a więc IGA23 -kynologia i hodowla u PRAWDZIWYCH hodowców to psaja która nie przekładają na koszty , liczy sie jedynie dobro psów i szczeniąt a jeśli ktoś sie utrzymuje z tego to w przypadku Polski jest to masowa hodowla która nie dba o uleprzenie rasy a jedynie na zarobieniu kasy na "modnej rasie"
PzdR :)

• 2 years later...
Posted

[quote name='flashka-g']Dog handler.. jezlei wogole sie zwracaja koszty.. bo najczesciej jest tak ze jeszcze trzeba do tej pasji dolozyc;)[/QUOTE]

Dopłacić zapewne czasem trzeba, ale jaka satysfakcja zostaje, jak się z ringu wyjdzie z pierwszym miejscem :)