kasikz Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 Przyjedźcie wszyscy do mnie to wam piorunem wyleczę te psy z malasezji jak weterynarze nie potrafią :D i wreszcie bidaki przestaną się drapać. To super, tylko powiedz czym. Quote
gryf80 Posted September 26, 2014 Posted September 26, 2014 jeśli jakims fajnym niedrogim,skutecznym i bezproblemowym w podawaniu to ja tez poproszę-mój pies ma tego grzybola miedzy opuszkami i przy paznokciach :nonono2: Quote
agutka Posted September 26, 2014 Author Posted September 26, 2014 Gryf-ja już sobie odpuściłam te pazury ;) to walka z wiatrakami... jak niema zaczerwień tylko nalot na pazurach to nic z tym nie robię tylko wyskubuję ;) Quote
Madie Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 A ja się podepnę pod wątek. Tak mi się psina zaczęła drapać, że w końcu postanowiliśmy pokazać ją dermatologowi, a nie tylko "czekać na testy alergine do jesieni". I mamy, paskudą malassezie - Panda dostała leki, przemywamy płynem (nie umiem doczytac co to, w strzykawce do rozrobienia w wodzie) codziennie. Pysk, łapy, opuszki, szczeliny między łapami. Sadzy na wszeki wypadek też, bo się cholera wydrapuje. Jutro kontrola, i fakt wygląda to lepiej niż ostatnio, ale Panda nadal się drapie :/ Zaczerwienienie nadal jest, tyle, że łap już tak nie wylizuje i strupki schodzą. Jakieś mądry pomysły do przekazania wetowi? Quote
gryf80 Posted August 24, 2015 Posted August 24, 2015 Moze calego psa kapac w szamponie leczniczym,a plynem (przypuszczam,ze imaverol)miejsca gdzie najmocniej np.lize Quote
Kocurkotka Posted November 8, 2015 Posted November 8, 2015 czy temat jeszcze żywy ? Ja teraz mam problem z malassesią u mojego psa powiem szczerze że nie mam pieniędzy na badania alergologiczne a to koszt około 1000zł zwyczajnie nie mam takiej sumy Badania na tarczycę zrobione - wszystko w normie badanie krwi bio chemia i morfologia - w normie zrobiono zeskrobinę i zbadali pod mikroskopem i wyszło że to ten grzyb suczka wcześniej jadła karmy bezzbiżowe na bazie łososia - od Lipca była na barfie -przeważała wołowina - weterynarz powiedział mi że to może być alergia pokarmowa i że uczula wołowina i drób więc kazał zmienić mi dietę - albo tylko i wyłącznie baranina jagnięcina konina i gęś/kaczka - albo sucha karma na bazie baraniny dziczyzny indyka itp to co nie jadła wcześniej jeszcze w grę wchodzi KURZ i roztocza nie powiem latem kurz i pył jest wszech obecny w domu nawet jak zetrę kurze 2 razy dziennie odkurzę i umyje podłogę to i tak za chwilę był znowu Lekarz kazał mi zrobić : zmiana diety - przeszłam puki co na karmę Lukulus jagnięcina i kaczka kąpiele w szamponie żeby zmniejszyć nadmiar grzyba w przepisanym szamponie coś na pasożyty kleszcze pchły itp nie stać mnie na badania alergologiczne choć powoli zaczynam obwiniać kurz bo obu psom ropieją oczy Quote
gryf80 Posted November 9, 2015 Posted November 9, 2015 a jakiej pomocy oczekujesz?bo może jakoś zaradzimy Quote
Kocurkotka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 czy jest skuteczniejszy od szamponów ? wielu wetów wciska mi szampon a koleżanka która też jest wetem twierdzi ze imaverol rozrobiony wodą destylowaną i rozprowadzany na skórę jest najbardziej skuteczny Quote
gryf80 Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 prawda,tylko trzeba pilnowac żeby pies tego nie zlizał i zrobić dobre rozcieńczenie.jest dobry do małych"problemów",miejscowych,gdy zajęta jest większa powierzchnia ciała to wiadomo-szampon Quote
Alaskan malamutte Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 U nas rozrobiony imaverol jest bardzo skuteczny. Pies miał problem z łapami, teraz jest ok. Ważne jest, aby stosować zgodnie z zaleceniem wet i nie przerywać stosowania. Pozdrawiam Quote
Kocurkotka Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 no ja mam większą powierzchnię ciała -łapy - grzbiet uszy i łokcie - to chyba tylko mi szampon pozostał... może zna ktoś coś skutecznego ? Quote
Alaskan malamutte Posted November 17, 2015 Posted November 17, 2015 Poczytaj o tym: Clorexyderm. Mam zamiar zamówić spray. Nie stosowałam, ale opis brzmi sensownie. Quote
Recommended Posts