zerojeden Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Super że udało się kupić mam tylko obawy że nie zdążać dotrzeć do niedzieli ;( bo jak kurierem to w soboty przynajmniej u mnie nie rozwożą ;( Quote
Norkowa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Nawet mnie nie strasz:( U mnie był kiedyś kurier był w sobotę więc chyba zależy jaka firma kurierska. Więc nadal mam nadzieję. Z przedszkola BABY HOME dostaniemy kocyki do wyściółki i podobno ma być rozmowa z jakimś tatą-stolarzem o dalszą współpracę o psie budy:) Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie w połowie :D Bo jak nie dojadą to chociaż jedną trzeba złapać Quote
Norkowa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Halo halo kochani bazarek aby wspomóc trochę Hałabajówkę: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248091-Bazarek-na-pomoc-psiak%C3%B3w-u-Ha%C5%82abaj%C3%B3wki-do-30-10-2013!?p=21445786#post21445786[/url] Quote
zerojeden Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 No tak tylko mówię że na moją dzicz nie przyjeżdżają w soboty choćbyś prosiła na kolanach. Idę odwiedzić bazarek :Rose: Quote
andzia69 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 [quote name='Norkowa']... ale pytałyśmy już o klatki od dwóch tygodni i nie było u nikogo odzewu więc już są kupione, bo dłużej czekać nie mogłyśmy.[/QUOTE] nie pisałam, bo była mowa, ze gmina kupi klatki...a my mamy klatki po ludziach tymczasujących głównie koty i trzeba się nieźle nakombinowac, żeby ustalić kto ma i jaką w soboty kurierzy nie jeżdżą :( DPD chyba ma dostawę w sobotę, ale pewna nie jestem Quote
zerojeden Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Andzia to może podzwoń i załatw dziewczyną ze dwie klatki żeby miały na niedzielę bo szkoda czasu marnować kolejny tydzień zanim dojdą zamówione a tak już by suki były po sterylce. Quote
Norkowa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Kurde no jakbym chociaż jeden dzień wcześniej zamówiła:| Ale czekałam na gminne:| Kurde żebym to chociaż wiedziała gdzie to w magazynie jest to bym pojechała jutro i przywiozła a tak;( Najwyżej niestety w niedzielę będziemy musieli złapać jedną... ale to tak słaby interes:| Quote
gluchypies Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 A dostałaś dzisiaj potwierdzenie, że przesyłka w drodze? Jak tak, to ja bym dzwoniła jutro rano do tego kuriera i się dopytała, czy przywiozą, a jeśli nie to gdzie można by z magazynu odebrać. Przepraszam, że tak nagle się wtrącam w rozmowę, ale śledzę cały czas, tyle że zdalnie Wam za wiele nie pomogę, więc się nie odzywam. Quote
Norkowa Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 Właśnie nie dostałam:| Więc chyba faktycznie nie przyjdą:| Ale całe szczęście z nieba spada mi ysia (nasz zoolog) która przywiozła mi klatki dwie! Bogu dzięki więc jutro jedziemy uzbrojone!:) Kochani proszę trzymajcie mocno kciuki dziś dzwoni o dt pod kraków dla szczeniaka!:) Zaraz też napiszę do Makili:D Quote
Nadziejka Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Sciskamy trzymamy ogromnie:modla::modla::thumbs::thumbs::thumbs::iloveyou: Quote
Norkowa Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 Oj trzymajcie mocno i to bardzo! Bo się przyda mamy klatkę razem już dwie! Quote
Norkowa Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 [h=5]Dziś znów odbyła się interwencja w okolicach Stopnicy. Trwała od godziny 11 do 16. W ciągu tego czasu udało nam się dziś złapać 3 sunie- dwie około 1-1,5 letniei jedna około pół roczna! Dziś całe szczęście partia dziewczynek nieporównywalnych ze Sznurkiem i Łapką! Mała biała sunia (Nela) trochę ostra na początku, ale później bardzo na dystans, aczkolwiek bez wariacji! Druga sunia dostała imię Muszka- dała się nawet głaskać! Trzecia sunia najmłodsza około półroczna- Daszka- śliczne puchate ale zlęknione dziecko! Aczkolwiek spokojniejsza od Neli:) Cała trójka jutro zostanie zbadana przez Panią weterynarz ze Stopnicy! Jeżeli Daszka okaże się około 7 miesięczna również będzie sterylizowana! Póki do dla Daszki Nelci mamy już dt (jeden darmowy, drugi płatny pod Krakowem) a dla Muszki szukamy (najlepiej by było, żeby miała bo jest na prawdę inna niż reszta psiaków!):) Niestety są i złe wiadomości jak zawsze. Nie zdążyliśmy i jedna sunia urodziła. Dowiedzieliśmy się dzisiaj. Są dwa śliczne maleństwa około 1,5 tygodniowe (kilka dni temu otworzyły oczka!) oba to chłopcy! Podejrzewamy, że miot był większy i były też dziewczynki, ale nie możemy niczego udowodnić! Pan już planował, że sobie maluszki zostawi! Kategorycznie zabroniliśmy! Kazaliśmy odłączyć sunię i szczeniaki od reszty zostawiamy na około 2 tyg do wykarmienia! Potem chcemy je zabrać, ale już musimy szukać dt lub ds! Suczka tak się bała o swoje dzieci w zagrodzie, że zakopała je żywcem pod ziemię! Jak wyciągnęła je Iza okazało się, że są całe w pchłach;( W planach było złapanie "mamuśki" (czyli mamy dwóch już odebranych w pierwszej interwencji psiaków)! Niestety mamuśka uciekła w pola i tyle było po niej śladu, podobno wraca na noc dopiero. Ale w środę mamy jechać o kolejną turę sunieczek! Pan jest w trakcie budowy kojca (niestety bardzo żmudnie mu to idzie), jakaś buda z blachy (dlatego muszę załatwić prawdziwe budy), no i Pan miał 2 tygodnie na szczepienie i odrobaczenie i nic:| Kochani póki co czekamy na sterylki! Mamy już dt dla dwóch psiaków! na cito trzeba dać dt dla Muszki bo sunia jest kontaktowa zmarnuje się tam na wsi;( Dodatkowo po drodze zauważyliśmy pieska i sunię w baaaaardzo zaawansowanej ciąży:| Na dniach myślę, będzie rodzić. Niestety nie daje podejść na 50 metrów do siebie. Zostawiliśmy jedzenie! Po drodze Iza nakarmiła leśne psiaki na Sukowskiej oraz odwiedziliśmy naszego kumpla Tigera;) Niestety do Tigera wrócimy, bo obawiamy się, że nowotwór ktory był operowany zrobił przerzuty;([/h] Quote
jola&tina Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 (edited) Trafiłam na wątek z bazarku MALWY. Koszmar i wielki uznanie dla wszystkich. którzy z tego koszmaru wyciągają psy. A ten cwaniaczek-prostaczek miał po prostu dochodową "hodowlę" psiaków, dochodową, bo przy zerowych kosztach. Młodziutkie suczki -aż strach pomyśleć co się działo ze starszymi, wyeksploatowanymi sukami, bo przecież ich tam nie ma - rodziły szczeniaki tak często, jak się dało a cwaniak sprzedawał /pewnie na targu/ ile się dało i za ile się dało i biznes się kręcił.Trzeba cwaniaka mieć na oku, bo nie wiadomo co może wymyślić teraz lub w przyszłości. Będę odwiedzać wątek i w miarę swoich możliwości pomogę. Edited October 27, 2013 by jolantina Quote
Norkowa Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 jolantina witamy serdecznie:) Oczywiście my cały czas kontorolujemy faceta i mamy zamiar to robić cały czas! Musi czuć nasz oddech na plecach i wiedzieć, że patrzymy mu na ręce! Psiaki odbijamy bo jak tylko raz tam pojechałyśmy to to była tragedia która nie daje nam spać do dziś;( Quote
Norkowa Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Dziś dotarły klatki! Już są przekazane Mortes! Kochani ponieważ to Wy fundowaliście klatki, pozwalacie nam je zostawić dla naszej 4 na dalsze nasze działania? Często jest tak, że nie możemy nikogo doprosić się o klatki i przez to dzieje się tak jak teraz opóźnienie spowodowane brakiem klatek spowodowało, że mamy już 2 szczeniaki ponad program! Czy zgadzacie się?? Quote
edek Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 [B]Szukamy kogoś pilnie do wizyty przed adopcyjnej dla szczeniaka w Gródku nad Dunajcem[/B] :modla:. Quote
Mortes Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Dziś Nela, Muszka i Daszka były sterylizowane . Niestety musiały jechać na zabieg w narkozie . Pani Doktor przed zabiegiem musiała je odpchlić bo dosłownie nie dało się przeprowadzić zabiegu . W ciąży z sześcioma maluchami była Muszka :( Wszystkie sunie maja pozapychane jelita suchym niestrawionym chlebem :( Jelita sa nienaturalnie duże i twarde ... Zadzwoniłam do tego człowieka i kazalam mu natychmiast wlac pozostałym psiakom wody ... Wyobrazcie sobie że te zwierzęta piły ostatnio ...jak były upały bo tylko wtedy pan daje im wodę ( podobno!!!!) Juz mi się nawet nie chce tego komentować .....:( Jutro jadę po pozostałe sunie ale będzie bardzo cięzko je złapac ... muszę też nakarmić Nelę , Daszkę i Muszkę bo jutro Pani Doktor nie może do nich przyjechać Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji ( gdyby ktoś chciał pomóc to zapraszam bo jadę sama i będzie bardzo cięzko) Quote
Panna Marple Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Wody psom nie dać:angryy: co za sku....el:angryy: Quote
zerojeden Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Może myślał że sobie wykopią... wiem że normą na wsiach przy hodowli królików jest niepodawanie im wody do picia w ogóle tylko mokrego pokarmu ponoć króliki nie muszą pić... a moje mimo tego że jedzą zielonkę i warzywa, owoce to wypijają 1,5l wody dziennie na dwoje. Może Pan myślał że psy mają tak samo. Teraz wiem dlaczego moje dzikusko tyle pije... Linka pije olbrzymie ilości wody. Linka [URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=507342682694355&set=pcb.623854444331680&type=1&theater[/URL] Quote
Mortes Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 (edited) Dziś interwencja trwała 11 godzin . W tym czasie posprzątaliśmy w klatkach Neli , Daszce i Muszce ... nie było łatwo bo dziewczyny mocno przerażone i trochę kłapały ... gdy już udało nam się je wziąc na ręce to każda po jakies 15 minut głaskaliśmy ale im to nie sprawiało przyjemności ... w zasadzie to cały czas były napięte i gotowe do ataku . Brzuszki ładnie się goją i apetyty tez dziewczynki maja ale nie jedzą przy człowieku . Po kilkugodzinnych podejściach udało sie dziś złapać czarna małą sunię ( totalny dzikus) ktora nazwaliśmy Tusia i mamę Lenki i Linki ( nazwaliśmy ja Bestia) która była w mocno zaawansowanej ciązy ... ja było złapac najtrudniej ... żeby sie do niej dostać przez 3 godziny przerzucalismy siano w stodole a gdy juz ja mialam na chwytaku to odbyła sie wielka walka ... specjalnie wzmacnialiśmy drutem klatki dla tych psiaków bo składały sie jak domki z kart ... Sunie już dziś zawieżliśmy na sterylizacje i okazało sie Bestia miała 6 maluchów a Tusia 3 :( Potem dziewczyny odwieżliśmy do domku i staraliśmy sie zabezpieczyć klatki jeszcze bardziej żeby się nie wydostały . Jutro Pani Doktor do nich przyjedzie . Martwię sie też bo zaczynamy mieć nieprzyjemności od osoby ktorej jest to domek ... chodzi o prąd i o zniszczenia ...nie wiem jak z tego wybrnąc a nie ma kompletnie gdzie przechować takich dzikusów ... Pani Doktor nie ma takiego pomieszczenia :( Do złapania została jeszcze jedna sunia ale dzis pomimo sedalinu nic z tego nie wyszło ...sunia uciekła w pola ( nazwaliśmy ja Tunia) Po wielkich trudach i dosłownie stoczonej walce udało nam sie odpchlić szarego pieska ( nazwaliśmy go Szary) , mamę szczeniaczków ( nazwaliśmy ja Bleki) a maluszkom założyliśmy obróżki przeciw pchłom . Na stole operacyjnym odpchlone zostały też Tusia i Bestia ( inaczej Pani Doktor nie byłaby w stanie przeprowadzić zabiegu) Daliśmy też tym ludziom tabletki na odrobaczenie dla wszystkich psów ... mam nadzieje że odrobaczą ... Nie udało nam sie odpchlić rudego psiaka którego nazwaliśmy Rudy i pieska na ktorego Ci ludzie wołaja Przegięty ( nie wiadomo dlaczego) [B] W sumie Ci ludzie mieli 12 suczek z czego jedna uciekła z domku , 4 są już u Hałabajówki , 5 jest aktualnie w domku po sterylizacji , jedną próbujemy ciągle złapać a jedna jest po porodzie więc sterylizacja za miesiąc [/B] [B]Pozostały też psy : Szary, Rudy , Duży i Przegięty[/B] [B]( dla nich nie ma pomocy)[/B] [B]2 tyg temu doszły dwa pieski szczeniaczki [/B]( nie wiem co z nimi zrobić , zdziczeja jak inne) [B]Mnie wychodzi ...18 ogonków ...:([/B] Edited October 30, 2013 by Mortes Quote
jola&tina Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Koszmar, 12 suczek /przy czym prawie każda w ciąży/, 4 psy, 2 szczeniaki a gdyby nie sterylizacja to szczeniaków wkrótce byłoby kilkanaście. A co z suczkami po sterylizacji? Wrócą do tego typa,on pewnie byłby szczęśliwy, gdyby nie wróciły, bo dla tego "miłośnika zwierząt " te suczki już są bez wartości a teraz, gdy jest pod nadzorem jako tako o nie będzie musiał dbać. Quote
MALWA Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Wczoraj zakończył się bazarek cegiełkowy: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247659-CEGIEŁKOWY-NA-PSIAKI-Z-INTERWENCJI-Z-NAGRODĄ-!-DO-30-10-2013r-g-22-00[/URL] Proszę na pw o nr konta do wpłaty na psiaki. Wieczorem rozliczę, i jeśli już wpłynęły wszystkie zadeklarowane kwoty, to prześlę pieniązki. Quote
Recommended Posts