Norkowa Posted July 3, 2014 Author Posted July 3, 2014 Jolantina niestety ja nie wiem jak jest teraz u tego gościa:( Podpytam Izę, chociaż będzie ciężko bo ona teraz widziałam otworzyła BDT dla Białogonków:) Pochłonęło ją i pewno ciężko jej teraz na dwa wydarzenia ciągnąć, a tam ma baaardzo dużo pracy... Quote
jola&tina Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Wiem, jestem u Białogonków. Ale tak się boję, że ten idiota coś wymyśli i koszmar będzie nadal trwał. Bo ten wariat od Białogonków znów działa. Quote
Mazowszanka13 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Tu jest coś na temat tego dziada: [URL]http://www.radio.kielce.pl/pl/post-24244[/URL] :-( Quote
jola&tina Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Tu jest coś na temat tego dziada: [URL]http://www.radio.kielce.pl/pl/post-24244[/URL] :-([/QUOTE]Ale to nie ten dziad - to jest dziad od Białogonków. A ten od suczek to dziad z gminy Stopnica. Miał naście psiaków, głownie suczek, i też dziad nad dziady.Trzeba by go przypilnować czy coś znowu nie kombinuje. Dobrze mówię czy coś pokręciłam? Quote
Mortes Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 (edited) Dostałam zdjęcia dzikusek na maila od Hałabajówki . Wiem że dziewczyny zakumplowały się z Białogonką Naj :) Czują się dobrze i nic im nie dolega ... :) [IMG]http://s2.postimg.org/hfk2py4o9/image.jpg[/IMG] [IMG]http://s2.postimg.org/gc4jrq9ex/sznurek.jpg[/IMG] [IMG]http://s2.postimg.org/hxams24vd/naj.jpg[/IMG] Edited September 2, 2014 by Mortes Quote
Norkowa Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Witam się i ja, zgubiłam adres wątku znalazłam niechcący całkiem;( Niestety u tego chłopa nie bylyśmy, co do artykułu o tym dziadu z Białogonu to widziałam też takie gdzie ludzie linczują psiaki o to, że te im zagrażają bo latają bez opieki głodne warczą itd ludzie się boją.. tylko czy ten dziadyga nie dostał, żadnego zakazu trzymania zwierząt? Bo coś takiego mi się obiło o uszy... Quote
Norkowa Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 Ledwo ogarniam powiem szczerze wątki bo niestety zostałam sama z Muszką i Daszką, o której fundusze na hotelik walczę co miesiąc;( Od pewnej Pani która rozpoczynała interwencję (żeby nie było nieporozumień, nie chodzi o Mortes oczywiście) usłyszałam tylko, że" zrobiłam głupotę biorąc je na hotel bo to są dzikie psy i nadawały się tylko do uśpienia a tak muszę na nie bulić z własnej woli"- także wątek na fb i dogo dla tych dwóch suń pochłonął mnie bez reszty:( Od tamtej pory odsunęłam się nawet już trochę od akcji pomagania łapania bo wiem, że i tak już z niczym więcej nie podołam... Gdyby ktoś chciał zobaczyć Daszkę i Muszkę zapraszam na ich wątek w moim podpisie :) Oraz bazarek z podpisu też:D Quote
Mortes Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Wczoraj wróciłam od Hałabajówki gdzie byłam odwiedzić psiaki :) Widziałam Łapke , Sznurka i Bleki . Niestety nie widziałam Linki . Dziewczyny sa coraz śmielsze i zaskoczyło mnie to że podchodziły do mnie po smakołyki :) Z duża nieśmiałościa ale jednak ...:) Hałabajówka powiadziała że Bleki mozna próbować już ogłaszać . Myślę że trzeba jej mimo wszystko szukać domu doświadczonego . Może któs pomoże w ogłoszeniach :)? Quote
Mortes Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Tak sobie pomyslałam że to trochę głupio że tak zapomnialam o dziewczynkach :( Przymierzam sie do jakiegoś bazarku na razie cegiełkowego dla tych maleństw... Może ktoś ma jakąs propozycje jak choć trochę wspomóc dziewczynki ? :) Quote
Magolek Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Fajne psiurki, ładnie wyglądają, tylko jakieś szczuplutkie, mogłyby trochę ciałka przed zimą nabrać. :) Quote
Xibalba Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Jestem i ja u suniek, też jakoś mi wątek się zagubił...:( czyli na chwilę obecną do adopcji gotowa jest Bleki i oczywiście Muszka. Niech mnie tylko przestanie w kościach łamać to zabiorę się za ogłaszanie albo lepiej wykupię jakieś pakiety tylko jakiś tekst i dane do ogłoszeń dla Bleki by się przydały :) Quote
Usiata Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 One takie trochę niejadki są - gotowane i owszem, z suchym słabo więc dzisiaj kupiłam dla nich i wysłałam do Hałabajówki 2 wory Puriny Dog Chow Sensitive z łososiem - może się skuszą, bo ta karma "pięknie" rybą pachnie :evil_lol: Quote
Mortes Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Oj dziękuję ci bardzo Usiatko :) Tak jakoś nie moga mi teraz wyjsc z głowy te suczynki :( Muszę coś wykombinować żeby je wspomóc ... Quote
Xibalba Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Jeśli Bleki jest gotowa do adopcji, to można ją ogłaszać. Ja mogę zrobić ogłoszenia, ale potrzebny mi tekst i dane do ogłoszeń. Quote
Usiata Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Kilka informacji o Bleki, które otrzymałam dziś z Fundacji Hałabajówka: - waży ok 8-10kg - stosunek do psów - zupełnie bezkonfliktowa jest zarówno do suczek, jak i do psów - stosunku do kotów nie sprawdzono - na nic nie choruje. - nie umie chodzić na smyczy, boi się gwałtownych ruchów. Mamy także zgodę na wykorzystanie zdjęć Bleki zamieszczonych na stronie Fundacji Hałabajówka na fb (jesli byłaby taka potrzeba). Quote
Xibalba Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Przydałyby się jeszcze informacje o wieku, nie wiem ile ona ma, ok. 2 lata? Jest pewnie też wysterylizowana, zaszczepiona, ale się upewniam. Czipa chyba nie ma, ale może się mylę. To zwykle też interesuje ludzi. O zachowaniu czystości w domu nie będę pisać bo nad tym trzeba by pewnie popracować, dla niej byłby chyba lepszy dom z ogrodem, niekoniecznie mieszkanie w bloku. Zdaje mi się, że sunia lubi przestrzeń. Jeszcze potrzebny mi nr do opiekuna, i na jakie woj. ogłaszać. Quote
Norkowa Posted October 26, 2014 Author Posted October 26, 2014 Jej i mi tak ciężko ogarnąć te wątki jak jest ich dużo:D Cieszę się bardzo, że dzikuski od Hałabajówki tak świetnie się cywilizują:D Zaraz do niej napiszę o info do ogłoszeń dziewczyn i też zacznę ogłaszać:) a dodatkowo pamiętajcie kochani o Muszce która też została:D Link w moim podpisie:D Quote
Mortes Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 ż tego co wiem, to Bleki ma ok. 2- 2,5 roku nie jest zachipowana i nie jest wysterylizowana. Quote
Mortes Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Serdecznie zapraszam: ;) http://www.dogomania.com/forum/topic/143567-puszeczka-dla-czterech-sierotek-bazarek-cegie%C5%82kowy-do-15112014-do-godziny-2200/?p=15862484 Quote
Little_My Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 Pozwolę sobie tutaj zaprosić wszystkie ciocie na wątek kociej biedy uratowanej dzisiaj przez Mortes http://www.dogomania.com/forum/topic/143607-kicia-ze-z%C5%82aman%C4%85-%C5%82apk%C4%85-przeganiana-przez-ludzi-mopem/ Quote
Usiata Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Ciociu Xibalba - kolejne informacje o Bleki od Hałabajówki - Jest zaszczepiona. Sterylizacji nie robiliśmy, ale przed adopcją jak będzie chętny dom, będzie wysterylizowana. Tylko dom z ogródkiem. Telefon chyba najlepiej najpierw do Fundacji bo tam są najświeższe informacje o suni - 608 014 011 (najlepsze godziny 9.00 - 16.00) Quote
Norkowa Posted October 29, 2014 Author Posted October 29, 2014 Wspaniale jest je widzieć biegające na wolności, bezpieczne, zdrowe, najedzone... aczkolwiek to jaką krzywdę wyrządził im ten potwór wiedzą tylko one i niestety w oczkach nadal widać to, że krzywda była ogromna... Dziś odżywają, a jednak widzą w ludziach cień tamtego idioty...:( Blekusia taka do Daszki podobna jest!:D Szunrek i Łapka cudowne :loveu: Quote
Recommended Posts