Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']Podać nr tel. do pani Szmidt? mozna zadzwonić i dowiedzieć sie na czym polegała ta interwencja i jakie były uzgodnienia!!! Nie było żadnej umowy co do zabierania psów!!! Miały zostać wysterylizowane/wykastrowane i zaszczepione z tego co ja wiem! Wszelkie sprawy załatwiała Mortes bezpośrednio z panią K. Szmidt, a ona z gminą rozmawiała.
Resztę wypowiedzi i zarzutów pominę milczeniem...A moja rozmowę z Mortes bardzo dokładnie pamiętam po 1 łapance tych psów, gdzie sama stwierdziła, ze to są psy nie do adopcji, że w życiu nie widziała tak dzikich psów. Mortes nie była wolontartiuszem a członkiem STOZu.
Obrzucajcie dalej STOZ błotem jeśli wam to poprawi samopoczucie.[/QUOTE]

uderz w stól a nożyce się odezwą...na razie to Ty atakujesz

Posted

Po sterylce było dużo komplikacji- Mamuśka z otrzewną na wierzchu, Daszka z wnętrznościami na wierzchu. Ogólnie psiaki dzikie, początkowo zdawało się nieadopcyjne, ale żal było wypuścić te bidy- zdjęcia Hałabajówki o suniach to dowody na to, że zostawienie ich tam to niezwykle wielka krzywda;( Skoro pojawiły się szanse zabrać mu psy, czemu z nich nie skorzystać?? Ratować psy to pierwsze na czym nam zależy... a te sterylki to było tylko 50 % ratowania, brakowało dt do 100% i się okazało, że są!:) Cieszę się, że się udało! Jak sobie pomyślę, że gdyby nie to Mamuśka, Tusia, Tunia mogły umrzeć tam na dniach, a dodatkowo na świat przyszłoby 24 szczeniaki...
Uważam tą akcję za sukces i będziemy ją ciągnąć dalej, aż uratujemy te stworzonka :loveu:

Posted

Nie chcę się wypowiadać na temat kieleckiego TOZ-u ani Śtoz-u, bo za mało wiem na ten temat ani też nie chcę nikogo z tych organizacji obrażać ale mogę powiedzieć na czym polega działanie małopolskiego TOZ-u. Polega na:
[quote name='Mazowszanka2']
Na znalezieniu jelenia........[/QUOTE]
Ja sama tym jeleniem byłam i wiem jak to działa.
A teraz Śtoz ma pole do popisu, żeby od gminy wyciągnąc jak najwięcej pieniędzy. Niech działają. To gmina odpowiada za stan sanitarny na swoim terenie, dlaczego nie interweniowali, gdy było kilka suk w tej pseudohodowli.Na co czekali? Śtoz na pewno ma argumenty, żeby ich zmusić do płacenia.

Posted

Powiem Wam co ja wiem od władz gminy po rozmowie telefonicznej... ŚTOZ według swoich jakiś kryteriów miał zrobić interwencję która miała obejmować tylko i wyłącznie złapanie Sznurka i opatrzenie rany, potem się okazało że suki są w ciąży i gmina się zgodziła na pokrycie kosztów zabiegów. Lekarz weterynarii który przeprowadzał sterylizacje nie wyraził zgody na przetrzymanie suk w lecznicy bez odpowiednich klatek, a gmina klatek nie kupiła, ŚTOZ się nie pofatygował żeby swoje klatki pożyczyć więc akcja ruszyła już jakby z prywatnej ręki tj zbiórka kasy na klatki, szukanie dt itp...
Gmina za każdego odłowionego psa ma/miała zapłacić ŚTOZowi (który przypomnijmy sobie nie chciał w ogóle interweniować w sprawie reszty psów) z tego co powiedzieli mi w gminie to będą wiedzieli ile mogą przeznaczyć na te psy dopiero jak im ŚTOZ wystawi fakturę za odłowienie wszystkich suk. Tylko że z tego co wiem ŚTOZ na ten cel nie wydał nic bo całą logistyką łapania, zawożenia na sterylki i opieką po zajęła się Mortes... i nie dostała ani grosza choćby na paliwo... to moje pytanie jest takie na co została przeznaczona ta niemała kwota za odłowienie psów???
Jak Iza czy ktokolwiek mógł narazić ŚTOZ na koszty skoro za nic ŚTOZ nie zapłacił...czegoś to nie rozumiem w takim układzie. Moje pytanie nie są atakiem czy powodem do kłótni chciałabym tylko uzyskać merytoryczne odpowiedzi co się stało z pieniędzmi bo jakby nie patrzeć wykładam swoje pieniądze na psy które teoretycznie zostały dotowane przez gminę.

Posted

[quote name='Norkowa']Po sterylce było dużo komplikacji- Mamuśka z otrzewną na wierzchu, Daszka z wnętrznościami na wierzchu. Ogólnie psiaki dzikie, początkowo zdawało się nieadopcyjne, ale żal było wypuścić te bidy- zdjęcia Hałabajówki o suniach to dowody na to, że zostawienie ich tam to niezwykle wielka krzywda;( Skoro pojawiły się szanse zabrać mu psy, czemu z nich nie skorzystać?? Ratować psy to pierwsze na czym nam zależy... a te sterylki to było tylko 50 % ratowania, brakowało dt do 100% i się okazało, że są!:) Cieszę się, że się udało! Jak sobie pomyślę, że gdyby nie to Mamuśka, Tusia, Tunia mogły umrzeć tam na dniach, a dodatkowo na świat przyszłoby 24 szczeniaki...
Uważam tą akcję za sukces i będziemy ją ciągnąć dalej, aż uratujemy te stworzonka :loveu:[/QUOTE]
Brawo Kobietki:)
Posłałam Mortes 100 zł na psiaczki.

Posted

Bardzo chętnie;) Jak tylko dostanę bo Cioteczka wraca 16go;) Póki co czekam na jedną wpłatę i już mogę wysłać do Hałabajówki z bazarku mojego kwotkę;)
A dziś zapraszam:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/248671-Trzy-%C5%9Bliczne-dziewczynki-w-hoteliku-u-Makili-%29do-20-12-2013-22-00-%29?p=21531452#post21531452"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248671-Trzy-%C5%9Bliczne-dziewczynki-w-hoteliku-u-Makili-%29do-20-12-2013-22-00-%29?p=21531452#post21531452[/URL]

Posted

Bardzo chętnie;) Jak tylko dostanę bo Cioteczka wraca 16go;) Póki co czekam na jedną wpłatę i już mogę wysłać do Hałabajówki z bazarku mojego kwotkę;)
A dziś zapraszam:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248671-Trzy-śliczne-dziewczynki-w-hoteliku-u-Makili-)do-20-12-2013-22-00-)?p=21531452#post21531452[/URL]

Posted

[quote name='Panna Marple']A ja widziałam dziś Daszkę u Makili:lol:. I jest przepiękna:loveu:. Drugą sunię też widziałam, ale z dystansu, bo ona biedactwo jeszcze trochę czasu potrzebuje, żeby zaufać[/QUOTE]

a nie masz fotki, żeby nam ją pokazać? :)

Posted

[quote name='Panna Marple']Nie mam, bo Daszeńka w kloszu tak się jakoś sprytnie przemieszczała, że trudno ją było uchwycić:shake:[/QUOTE]

Kochana jak kiedyś tam jeszcze będziesz cyknij zdjęcie:D Chcę zobaczyć nasze kochanidła małe! <3 jej tak się cieszę, że się udało z Daszeńką!