Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale jak to nie został wpuszczony? W umowie przecież jest zapis o wyrażeniu zgody na wizyty poadopcyjne... Nie jest sztuką uratowanie psa, wyciągnięcie z jakiegoś syfu, wyprowadzenie "na psy" - największą sztuką jest znalezienie odpowiedniego domu, co jest od początku do końca okupione ogromnym stresem :(

Posted

Figo, fakt że Tazzi był u mnie tylko na ok tygodniowym urlopie świątecznym, ale ja pamiętam go jako rozbrykanego, wiecznie zadowolonego psiaka, a te zdjęcia na to nie wskazują :( Tażinek to pies który mógłby swoim zachowaniem wyciągać ludzi z depresji... Nie podoba mi się ten DS , a w szczególności to ,że nie wpuścili Sławka nawet za bramę . Trzeba się tam koniecznie wybrać na porządną wizytę poadopcyjną. Proszę informuj nas na bieżąco , gdybyś coś nowego wiedziała.

• 2 weeks later...
Posted

Rodzina Tazzika bardzo na Sebka warczała, ze fundacja ich nachodzi... 
Ja tez poznałam tego psa, stad mam bardzo mieszane uczucia. Przecież to ADHD w czystej postaci, on ze swoimi predyspozycjami powinien być wyrzeźbiony na żyłę - ten pies nie potrafi usiedzieć w miejscu! A tu spasiony jak prosiak, czy wychodzi w ogóle za posesje? 

A jeśli już zdecydowalibyśmy się go stamtąd zabrać to gdzie? On ponad rok siedział u Izy w Katowicach, zainteresowanie nim było zerowe... I na jakiej podstawie mielibyśmy go odebrać..... :( 

Jak będę coś wiedzieć to dam znać. Sebek się już tam raczej nie wybierze, ale obiecali nam zdjęcia :roll: 

• 2 weeks later...
Posted

6 listopada do nowego domku  pojechała Wierka :) Zamieszkała na Śląsku z super rodzinką . Bardzo szybko się odnalazła i jak to jej nowy pan określił w ostatniej rozmowie - " Jest już całkowicie NASZA" !!

4gitkl.jpg

A pod naszą opiekę trafiły dwa nowe psiaki - Nuka w typie dalmatyńczyka wyciągnięta przez SOS Dalmatyńczyki ze schroniska w Szczytach oraz wychudzony wyżeł weimarski oddany przez swoich " właścicieli"

t0rwb4.jpg

Chudzinka Django

213pvlg.jpg

Jeden z pierwszych spacerów

vpfddf.jpg

A po kilku dniach....

153utkh.jpg

10r3htv.jpg

ng3pj5.jpg

Posted

A było pytanie? Musiało mi umknąć.

Ceny zależą od wielkości psa , miejsca jego przebywania u nas oraz potrzeb socjalizacyjnych.

Dzięki za wyjaśnienie co to BDT :laugh2_2:

Posted

Przegapiłam pytanie Kizimizi , sorki.

Ceny wahają się od 320zl-450zł.

Mam aktualnie 3 psiaki na bdt i mega kolejkę na ich miejsca . BDT mam dożywotnio ( mojego "żywotnio" :P) zarezerwowane dla psików z Fundacji Fioletowy Pies.

Aktualnie nie mam miejsc przynajmniej do końca tego roku

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam za offa ale w dobrej wierze :)

Drogie Cioteczki mające facebooka  zrobicie mi tą przyjemność i "zalajkujecie" moje zdjęcie biorące udział w konkursie?

Możemy wygrać karmę dla Naszych podopiecznych   :) Z góry dziękuję i będę wdzięczna za puszczenie wieści dalej i zachęcania znajomych do "lajkowania"    :)

Oto ono:

https://www.facebook.com/208542519170600/photos/pb.208542519170600.-2207520000.1418805360./912607698764075/?type=3&theater

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

dexterko, szukam suni  do 3 lat do fajnie brzmiącego domku spod Namysłowa.

Pani ma 3.dzieci,,2. w  gimnazjum i 7.letnie.Domek jednorodzinny . Sunia ma być do ok.3 lat do 40 cm w kłębie. Sierść raczej krótka lub półdługa.Pani może podjechać do 100 km.

A może fioletowy Pies ma jakąś.

Posted

Poker bardzo Ci dziękuję,że pomyślałaś o nas. Mam u siebie cudowną suczkę , uwielbiającą ludzi, inne zwierzęta, bardzo dobrze zsocjalizowaną . Każdy kto ją poznaje od razu się w niej zakochuje, lecz mimo to Donka czeka już rok na adopcje.

Jedynym kryterium , którego Donia nie spełnia to to ,że nie ma 3 lat a 5. Choć uwierz mi ,że wygląda i zachowuje się na max 3 latka:P

http://olx.pl/oferta/urocza-donusia-szuka-domu-na-zawsze-CID103-ID80dyJ.html

Mam nadzieję,że Państwu się spodoba.

W ogłoszeniu jest mój nr telefonu

Mamy jeszcze jedną suczkę pod opieką fundacji , która pasowałaby do opisu. Suczkę czeka jeszcze sterylka

https://www.facebook.com/FioletowyPies/photos/pcb.925352920832645/832379726825218/?type=1&theater