dogomania_user Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 Przygarnąłem ostatnio kolejnego psa - tym razem dość duży pies w typie owczarka niemieckiego. Jestem zmuszony zakupić dla niego kojec, gdyż mam jeszcze kilka innych psów. Zastanawiam się z czego zrobić podłogę. Gotowa drewniana - obawiam się o zarazki i trwałość, wylewka betonowa - latem gorąco zimą zimno i problem z wykonaniem skosu aby nie stała woda. Zastanawiam się więc nad płytkami brukowymi - co radzicie ? Quote
dexterka Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 ja niedawno miałam taki sam dylemat jak ty.Zastanawiałam się nad podłoga drewnianą, wylewką betonową bądź kostką brukową. Długo trwały moje rozważania,aż w końcu postanowiłam zrobić podłogę drewnianą, mimo iż wszyscy w koło ją odradzali. Jestem z niej bardzo zadowolona. Psiakom jest przyjemnie, nawet gdy któremuś zdarzy się tam załatwić to później nie śmierdzi i dość łatwo się czyści. Pamiętaj też o lekkim spadku oraz o milimetrowych odstępach między deskami. Efekt naszej pracy można zobaczyć w moim podpisie- Hotelik u Dexterki Quote
roksi425 Posted March 3, 2016 Posted March 3, 2016 Ja mam wylewke betonowe i nie narzekam jakos :) Łatwosc w myciu i czyszczeniu Quote
Pracowniadrewnostyl Posted August 23, 2023 Posted August 23, 2023 Podloga w kojcu dla psa powinna byc drewniana z przerwami miedzy deskami tak aby woda oraz psi mocz mogl splywac pod kojec. Sama pod podloga drewniana powinna byc betonowa wylewka lub kosta. Podloga drewniana powinna byc ulozona na odpowoednia wysokosc zeby umozliwic czyszczenie pod podloga drewniana. Quote
Recommended Posts