ajw Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Ale śliczne psinki, miło popatrzeć na takie zdjęcia:lol: Czyli powoli się dogadują, super! Quote
elik Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='ajw']Ale śliczne psinki, miło popatrzeć na takie zdjęcia:lol: Czyli powoli się dogadują, super![/QUOTE] Tak, powoli następuje rozejm, ale na razie tylko pomiędzy Sarą i Bingiem. Quote
elik Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Malgoska']śliczne psinki.............[/QUOTE] I kochane :) Quote
ajw Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ależ ja czekam na wieści:hmmmm: jak na szpilkach:) Quote
elik Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Nie widziałam wczoraj sąsiada. Muszę podejść dzisiaj do niego. Wczoraj podczas strzyżenia dowiedziałam się, że szkolenie psiaków jest już na ukończeniu (w przyszłym tygodniu egzaminy) i nauka chodzenia była prawie na początku więc nie możemy z Sarunią skorzystać z bezpłatnego szkolenia razem z innymi psiakami, a szkoda, bo mogłabym sprawdzić zachowanie Sary w stosunku do innych psów. Ale zostałam poinstruowana jak mogę nauczyć Sarę chodzenia na smyczy bez ciągnięcia. Jeśli to mi nie wyjdzie, to powiedziała, że można kupić specjalny kantarek, który zapobiega ciągnięciu. Spróbuję nauki, a jak to nie pomoże, to kupię ten kantarek. Wczoraj wieczorem zauważyłam, że Sarunia lekko przekrzywia głowę w prawą stronę. Pomyślałam, że pewnie coś się w uchu dziaje. Zaglądnęłam do ucha, ale nic złego nie widziałam. Dla pewności włożyłam do ucha palec z nawiniętą chusteczka higieniczną i zdziwiłam się tym co zobaczyłam - chusteczka była czarna. Zdziwiłam się, bo Sara nie dawała żadnych objawów, że coś jej dolega. Gdybym nie zwróciła uwagi na jej przechyloną głowę, to nic bym nie zauważyła. Kurcze, że nie zauważyłam tego wcześniej. Przecież wczoraj byliśmy u weta :( Będę musiała znowu z nią odwiedzić weterynarza. Quote
Ada-jeje Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='elik']Nie widziałam wczoraj sąsiada. Muszę podejść dzisiaj do niego. Wczoraj podczas strzyżenia dowiedziałam się, że szkolenie psiaków jest już na ukończeniu (w przyszłym tygodniu egzaminy) i nauka chodzenia była prawie na początku więc nie możemy z Sarunią skorzystać z bezpłatnego szkolenia razem z innymi psiakami, a szkoda, bo mogłabym sprawdzić zachowanie Sary w stosunku do innych psów. Ale zostałam poinstruowana jak mogę nauczyć Sarę chodzenia na smyczy bez ciągnięcia. Jeśli to mi nie wyjdzie, to powiedziała, że można kupić specjalny kantarek, który zapobiega ciągnięciu. Spróbuję nauki, a jak to nie pomoże, to kupię ten kantarek. Wczoraj wieczorem zauważyłam, że Sarunia lekko przekrzywia głowę w prawą stronę. Pomyślałam, że pewnie coś się w uchu dziaje. Zaglądnęłam do ucha, ale nic złego nie widziałam. Dla pewności włożyłam do ucha palec z nawiniętą chusteczka higieniczną i zdziwiłam się tym co zobaczyłam - chusteczka była czarna. Zdziwiłam się, bo Sara nie dawała żadnych objawów, że coś jej dolega. Gdybym nie zwróciła uwagi na jej przechyloną głowę, to nic bym nie zauważyła. Kurcze, że nie zauważyłam tego wcześniej. Przecież wczoraj byliśmy u weta :( Będę musiała znowu z nią odwiedzić weterynarza.[/QUOTE] czarna chusteczka nie oznacza niczego zlego, oczywiscie lepiej sprawdzic. Psu powinno sie czyscic uszy w miare regularnie, plynem kupionym w sklepie zoologicznym lub u weta. Kantarek to zbedny wydatek, o wiele lepszy skutek to dawanie szybko smakolyku. Naucz ja polecenia siad, jak siadzie blyskawicznie kawalek smakolyku, STOJ, szybciutko smakolyk itd. Dobre smakolyki to drobniutko pokrojona parowka. Najlepiej zaczynamy cwiczenia rano, pies powinien byc glodny. Quote
elik Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Ada-jeje']czarna chusteczka nie oznacza niczego zlego, oczywiscie lepiej sprawdzic. Psu powinno sie czyscic uszy w miare regularnie, plynem kupionym w sklepie zoologicznym lub u weta. Kantarek to zbedny wydatek, o wiele lepszy skutek to dawanie szybko smakolyku. Naucz ja polecenia siad, jak siadzie blyskawicznie kawalek smakolyku, STOJ, szybciutko smakolyk itd. Dobre smakolyki to drobniutko pokrojona parowka. Najlepiej zaczynamy cwiczenia rano, pies powinien byc glodny.[/QUOTE] Taka tez radę, co do nauki chodzenia na smyczy, dała mi treserka. Jak ciągnie, to ja zatrzymać i trzymać, dopóki ciągnie. Jak zwolni smycz, to ruszać do przodu. Jak zacznie ciągnąć, to zatrzymać i tak w koło, aż nauczy się, że nie należy ciągnąć. Nie wspominała o smakołykach, ale to dobry sposób na naukę :) Quote
ajw Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='elik']Taka tez radę, co do nauki chodzenia na smyczy, dała mi treserka. Jak ciągnie, to ja zatrzymać i trzymać, dopóki ciągnie. Jak zwolni smycz, to ruszać do przodu. Jak zacznie ciągnąć, to zatrzymać i tak w koło, aż nauczy się, że nie należy ciągnąć. Nie wspominała o smakołykach, ale to dobry sposób na naukę :)[/QUOTE] Oby z uchem było wszystko w porządku. A smakołyki na moje zawsze działają, tylko pokażę coś dobrego, to już pełne skupienie :gent: Quote
temikotka Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 ślicznie psiaki razem wyglądają :loveu: bardzo mocno trzymam kciuki za DS dla Saruni, oby się udało :multi: Przepraszam, ze tak długo nie zaglądałam na wątek, ale mam masakrę z chorymi kociakami, jedna kicia była umierająca, ale na szczęście wychodzi z choroby, do tego teraz mam mnóstwo sterylek, a jak na złość do tego od dwóch dni leżę w łóżku potwornie zatruta. Bardzo mocne kciuki za Sarcię, wierzę, że jej się uda :loveu: Quote
elik Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='temikotka']ślicznie psiaki razem wyglądają :loveu: bardzo mocno trzymam kciuki za DS dla Saruni, oby się udało :multi: Przepraszam, ze tak długo nie zaglądałam na wątek, ale mam masakrę z chorymi kociakami, jedna kicia była umierająca, ale na szczęście wychodzi z choroby, do tego teraz mam mnóstwo sterylek, a jak na złość do tego od dwóch dni leżę w łóżku potwornie zatruta. Bardzo mocne kciuki za Sarcię, wierzę, że jej się uda :loveu:[/QUOTE] Zdrowiej, nie daj się choróbsku :) Sarcia zdała egzamin celująco. Nie pokłóciła się z rezydentem, nie zżarła kota i już zaczęła szczekać na przechodzących za płotem. Podobała się bardzo sąsiadowi i sąsiadce. Decydujący głos będzie należał do syna, który w Krakowie mieszka razem z moim sąsiadem z działki, a przyjedzie w sobotę. Quote
elik Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Kilka dzisiejszych zdjęć Sarci :) Takj prezentuję się w nowej obroży. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-npYBzxRXZXo/UjnTtyGYbdI/AAAAAAAAGEs/krESh76MMGc/w958-h719-no/PICT0019.JPG[/IMG] Lubię się bawić piłeczką [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-HdhaGc7v8e8/UjnTshFj-iI/AAAAAAAAGEk/ThPnQHxGdFU/w958-h719-no/PICT0018.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-V6ph0dKatUk/UjnTrPEKG5I/AAAAAAAAGEc/jav0-v-le4g/w958-h719-no/PICT0017.JPG[/IMG] Quote
ajw Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='elik']Zdrowiej, nie daj się choróbsku :) Sarcia zdała egzamin celująco. Nie pokłóciła się z rezydentem, nie zżarła kota i już zaczęła szczekać na przechodzących za płotem. Podobała się bardzo sąsiadowi i sąsiadce. Decydujący głos będzie należał do syna, który w Krakowie mieszka razem z moim sąsiadem z działki, a przyjedzie w sobotę.[/QUOTE] Bo Sarcia to pies na szóstkę:loveu: trzymamy kciuki!! Quote
elik Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='ajw']Bo Sarcia to pies na szóstkę:loveu: trzymamy kciuki!![/QUOTE] Na szóstkę z plusem, żeby tylko tak nie ciągnęła na smyczy. Jak już pisałam, obecna smycz suni jest za krótka - niewiele dłuższa niż ona sama i gdy sunia chce powąchać trawkę zmuszona jestem włazić za nią, co przy często teraz mokrej trawie, nie należy do przyjemności. W związku z tym kupiłam suni na Allegro dłuższą smycz - 2,2 m. Przestanę moczyć buty. Nie wiem do kogo należy obroża i smycz, z która Sarcia została do mnie przywieziona. Chciałabym ją zwrócić właścicielowi. Jeśli się nie zgłosi, prześlę ja do hoteliku do Pani Marty. Tam na pewno się przyda. PayU Twoja wpłata została przekazana sprzedającemu Animals_cat na jego rachunek w PayU. [TABLE] [TR] [TD][B]Transakcja[/B][/TD] [TD] [URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=3535864479"]Smycz składana taśma dla psa 30mm/220cm[/URL] (3535864479)[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Do zapłaty W tym koszt dostawy[/B][/TD] [TD] 26,00 zł 9,00 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Zapłacono[/B][/TD] [TD] 26,00 zł[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Płacący[/B][/TD] [TD]elsia7[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Odbiorca[/B][/TD] [TD]Animals_cat[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Data[/B][/TD] [TD]2013-09-19 02:46:08[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 30%"][B]Adres do wysyłki[/B] [/TD] [TD] Elżbieta XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 32-700 Bochnia Polska [/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
elik Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 (edited) [CENTER][SIZE=3]Obiecane rozliczenie otrzymanych z bazarku funduszy dla 3 suczek zabranych z Olkusza.[/SIZE] [/CENTER] Bazarek zorganizowała [B]ajw[/B] i przed jego zakończeniem, a z funduszy na nim zebranych, zostało zapłacone: 120,00 zł - karma dla Toli [COLOR=#ffffff]..[/COLOR]25,00 zł - wyróżnienie ogłoszenia dla Sary [COLOR=#ffffff]..[/COLOR]59,12 zł - karma mokra dla Sary - 12 puszek Po zakończeniu bazarku suczki otrzymały 235,94 zł za co serdecznie dziękujemy :iloveyou::Rose: Wydatki: [B]24,80 zł[/B] - zakup obroży na allegro - dowód post nr 303 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli?p=21290924#post21290924[/url] [B]26,00 zł[/B] - zakup smyczy na allegro - dowód post nr 364 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli?p=21323244#post21323244"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli?p=21323244#post21323244 [/URL] Proponuję, żeby po pełnym rozliczeniu otrzymanej kwoty, skopiować to rozliczenie i wkleić do pierwszego postu. [SIZE=3][COLOR=#800080]Wpłaty:[/COLOR][/SIZE] 235,94 zł - z bazarku zorganizowanego przez ajw - 12.09.2013 r. 293,43 zł - z bazarku zorganizowanego przez Kama202 - 24.09.2013 r. [COLOR=#ffffff]..[/COLOR]37,83 zł - z bazarku zorganizowanego przez Kama202 - 25.09.2013 r. = = = = = = = [COLOR=#800080][SIZE=3]567,20 zł[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=#800080]Wypłaty:[/COLOR][/SIZE] 24,80 zł - obroża - 8.09.2013 r. 26,00 zł - smycz - 19.09.2013 r. ========= [SIZE=3][COLOR=#800080]50,80 zł[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#800080] Saldo:[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#ffffff].[/COLOR]567,20 zł - 50,80 zł ======== [SIZE=3][COLOR=#800080]516,40 zł[/COLOR][/SIZE] Edited September 26, 2013 by elik Quote
elik Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 [quote name='Malgoska']Koniecznie to uszko sprawdź...[/QUOTE] Mieliśmy jechać z nią dzisiaj do weta, ale jak to zwykle bywa, coś się musi pokomplikować. Pojedziemy dopiero w sobotę. Quote
ajw Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [quote name='elik'][CENTER][SIZE=3]Obiecane rozliczenie otrzymanych z bazarku funduszy dla 3 suczek zabranych z Olkusza.[/SIZE] [/CENTER] Bazarek zorganizowała [B]ajw[/B] i przed jego zakończeniem, a z funduszy na nim zebranych, zostało zapłacone: 25,00 zł - wyróżnienie ogłoszenia dla Sary 59,12 zł - karma mokra dla Sary - 12 puszek Po zakończeniu bazarku suczki otrzymały 235,94 zł za co serdecznie dziękujemy :iloveyou::Rose: Wydatki: 26,00 zł - zakup smyczy na allegro - dowód post nr 364 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli?p=21323244#post21323244"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-Zorka-już-w-DS-)-zbieramy-na-hotel-dla-Sarci-i-karmę-dla-Toli?p=21323244#post21323244 [/URL] Proponuję, żeby po pełnym rozliczeniu otrzymanej kwoty, skopiować to rozliczenie i wkleić do pierwszego postu.[/QUOTE] Elik z bazarku jeszcze wysłałam na karmę 120 zł do hoteliku dla Toli:) Dziś sobota:) Oby były dobre wieści:kciuki::kciuki: Quote
elik Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 [quote name='ajw']Elik z bazarku jeszcze wysłałam na karmę 120 zł do hoteliku dla Toli:) Dziś sobota:) Oby były dobre wieści:kciuki::kciuki:[/QUOTE] Faktycznie zapomniałam :oops: Już poprawiam rozliczenie. Quote
ajw Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 A co słychać u Sarci? Jest szansa na domek? Ciekawa jestem też, czy ktoś dzwonił o Tolę, ponieważ na tablicy ma bardzo dużo wyświetleń i dużo osób sprawdzało telefony. Quote
temikotka Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 I jak tam dziewczyna, spodobała się synowi sąsiada? :) Quote
elik Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 [quote name='ajw']A co słychać u Sarci? Jest szansa na domek? Ciekawa jestem też, czy ktoś dzwonił o Tolę, ponieważ na tablicy ma bardzo dużo wyświetleń i dużo osób sprawdzało telefony.[/QUOTE] [quote name='temikotka']I jak tam dziewczyna, spodobała się synowi sąsiada? :)[/QUOTE] Na razie nie wiem jak sytuacja rozwija się u sąsiada. On nie dzwoni, a ja nie chcę nalegać, bo sytuacja jest bardzo delikatna. Byliśmy u sąsiada z Sarcią w sobotę, ale nie widziałam u syna zbytniego zainteresowania Sarą. Jego mocno już stary i chory pies, jakby wyczuwał sytuacje i nie odstępował go na krok. Sąsiad mówił, że z uwagi na to, że choroba jest nieuleczalna i niestety robi szybkie postępy, pies ma bardzo duże i coraz większe trudności z wstawaniem i poruszaniem się. Skutkiem tego opróżnia się pod siebie. Są dni, że jest lepiej i daje radę wstać, ale to krótkie chwile. Sąsiad nie widzi możliwości zabrania go do Krakowa, ponieważ mieszkają na 2-gim piętrze. Syn pracuje, a on nie jest w stanie znosić psa na rękach - wilczur, pomimo choroby waży około 40 kg. Bardzo mi żal tego psiaka :( Co do telefonów, to wczoraj zadzwonił pan z Sanoka. Ma dom z ogrodem, po śmierci siostry mieszka sam. Miał juz 3 psy owczarki niemieckie. Sara bardzo mu się spodobała. Nie martwi go nawet to, że ciągnie na smyczy. Stwierdził, że ta rasa (hi hi nasza Sarcia rasowa :) ) tak ma, że jego psy także ciągnęły. Zamierzam jeszcze porozmawiać z nim, dowiedzieć się więcej na temat psów jakie miał i jeśli nic nie wzbudzi moich podejrzeń, to będziemy szukać kogoś na wizytę PA. Quote
Kama202 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Eluniu, sprawdź, czy wpłynęła suma ok. 35zł z Paypala od Moniki J.. bo nie mogę zamknąć bazarku na Fb:oops:. Quote
Recommended Posts