rika Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Na wstępie zaznaczam, że nie miałam pojęcia w którym dziale to umieścić, więc jeśli wybrałam zły, proszę o przeniesienie. Teraz do sedna: Za tydzień jedziemy z psami nad morze. Dla Damona będzie to pierwsza tak długa podróż, a ogólnie nie przepada za jazdą autem i szukam czegoś, co by go uspokoiło. Zależy mi na tym, aby był to środek naturalny, ziołowy... Mamy stress out, ale Damon za nic w świecie tego nie weźmie w żadnej postaci, z niczym... Czy ktoś może coś polecić? Quote
Skibka Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 My zawsze dajemy Aviomarin ale to chyba nie środek ziołowy.. Quote
rika Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 Tylko, że Damon nie ma choroby lokomocyjnej ;) on się zwyczajnie denerwuje ;) Quote
Koszmaria Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 u weta widziałam też Kalm Aid dla psów ja miałam dla swoich kotów i rzeczywiście na większym luzie wzięły remont.czy psia wersja podziała na Twojego psiaka-nie wiadomo... są też feromony D.A.P. spytaj weta czy u psa można zastosować Hydroksyzynę-to by miało pewny efekt. Quote
gryf80 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 feromony polecam(te opisane przez koszmarię)w sprayu dla zdenerwowanych bez ch.lokomocyjnej sa super.ale trzeba pamietać że działaja(te w sprayu oczywiście)nie dłużej niz 2 h i na 10 min przed podróza trzeba popsikać całą tapicerke w aucie.hydroksyzyna jest do kitu(przynajmniej u moich)kalm aid równiez.jest jeszcze prep.o nazwie stresnal ziołowy w syropie/zawiesinie,ale nie mam pojęcia jak działa,bo nie uzywałam. kup dana rzecz wcześniej i ja zastosuj,żeby n ie bylo pózniej niespodzianek Quote
Koszmaria Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 ja bym najpierw wypróbowała jakoś...żeby w dniu wyjazdu się nie okazało że wybrany środek nie działa i pies się męczy Quote
rika Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 Nah, hydro nie będę próbować... A stosował ktoś jakieś ziołowe tabletki? Z chmielem na przykład? Zapytam weta o ten kalm aid i feromony... Oczywiście przetestuję wcześniej ;) nie miałam zamiaru podać czegoś po raz pierwszy w dzień podróży ;) Swoją drogą- aż tak źle nie jest, ale wolałabym, żeby był spokojniejszy i trochę pospał... Quote
gryf80 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 feromony chyba najtaniej przez neta zamowić,no i prawdopodobnie możesz dostac w zoo sklepie.sa jeszcze obroże o nazwie adaptil.poczytaj popytaj moze "pomoże"? Quote
mag602 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Ja stosowałam stresnal - faktycznie ziołowy, ale raczej jest tonizujący niż uspokajający. Potrzebowałam wyciszyć psa zabranego ze schroniska- i spełnił swoje zadanie. Ma tylko drobną wadę, że wzmaga diurezę i psina może częściej sikać. Kalm-aid też próbowałam - drugi pies panicznie bał się burzy- ale mam dziwne wrażenie, że po nim pies sie jeszcze bardziej denerwował, tylko mniej się ruszał. Ale to są tylko opinie moje i moich psów:lol: Quote
rika Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 Poproszę zatem mamę, żeby zajrzała do zoologika po pracy- u mnie nie ma takich luksusów :lol: Z netu wolę nie zamawiać, bo nie zdążę przetestować... Stress out zamówiłam w zeszłym tygodniu, a pies ruszyć nie chce, nawet mięsa nie zje z tym... Ktoś mi polecił tabletki z chmielem- je też przetestuję- te akurat będę miała już dziś ;) Quote
Recommended Posts