kathie225 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Mój pies trochę się lini i częściej przeczesuję go szczotką. Plus jest taki że to lubi jednak nie to jest moim problemem.Jak skutecznie wyczyścić szczotkę dla spa z sierści? Jak namoczą wodą to to nie chce wyjść tylko przykleja mi się do palców co radzicie? Quote
Rosemary Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Najłatwiej to chyba wyczesać grzebieniem na sucho, ja tak robię z pudlówką i działa ;) Jak namoczysz to jest gorzej, bo włos się zbija razem i bardziej przylega do szczotki. Quote
Beatrx Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 ja swoją "odklepywałam" o ziemię, wtedy kołtun odchodził całością i dało się go zdjąć rękami. Quote
Carey Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Ja też oklepuję o ziemię. Schodzi cały kłak. Ale z miękką szczotką trochę trudniej. Więc tak jak napisała Rosemary, grzebieniem. Chyba nie ma innego sposobu. I zawsze jakiś włos zostanie. ; / Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 można też odkurzaczem :cool3: u mnie wciąga prawie całą sierść ze szczotki :p Quote
krawtom34 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 zależy jaką, mój pies uwielbia taką metalową fajną co kiedyś zamówiłem z allegro, to ja palę te włosy po prostu, a potem wrzucam szczotkę do wody, przed czesaniem ją wyjmuję, wszystko odpada ładnie i już Quote
Maron86 Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 najlepiej dobrym odkurzaczem, wciąga z każdej szczotki, każde kłaki. Wypróbowane na grzebieniach, szczotkach o zębach metalowych (furminator, trymer), o włosiu końskim, o ząbkach plastikowych. Quote
figa22 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Byle nie pchać pod wodę, bo wtedy szczotka nadaje się do wyrzucenia, nigdy się jej nie doczyści. Quote
lucky23 Posted August 10, 2014 Posted August 10, 2014 może głupie, ale ja wyciągałam sierść widelcem, a później po wyczesaniu dodatkowo odkurzaczem. 1 Quote
Recommended Posts