Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies trochę się lini i częściej przeczesuję go szczotką. Plus jest taki że to lubi jednak nie to jest moim problemem.Jak skutecznie wyczyścić szczotkę dla spa z sierści? Jak namoczą wodą to to nie chce wyjść tylko przykleja mi się do palców co radzicie?

Posted

Najłatwiej to chyba wyczesać grzebieniem na sucho, ja tak robię z pudlówką i działa ;) Jak namoczysz to jest gorzej, bo włos się zbija razem i bardziej przylega do szczotki.

Posted

Ja też oklepuję o ziemię. Schodzi cały kłak. Ale z miękką szczotką trochę trudniej. Więc tak jak napisała Rosemary, grzebieniem. Chyba nie ma innego sposobu. I zawsze jakiś włos zostanie. ; /

• 2 months later...
Posted

zależy jaką, mój pies uwielbia taką metalową fajną co kiedyś zamówiłem z allegro, to ja palę te włosy po prostu, a potem wrzucam szczotkę do wody, przed czesaniem ją wyjmuję, wszystko odpada ładnie i już

• 2 months later...
Posted

najlepiej dobrym odkurzaczem, wciąga z każdej szczotki, każde kłaki.
Wypróbowane na grzebieniach, szczotkach o zębach metalowych (furminator, trymer), o włosiu końskim, o ząbkach plastikowych.

• 7 months later...