Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gaga']Gratulujemy zwodnikom, w szczegolnosci Monice z Haga. Brawo dziewczyny !! :multi:

Obejrzalam przecudne zdjceia i mam pytanie: wg jakich zasad ustawiano wysokosc przeszkody?
Maly bialy piesek mial ponizej 20 cm wzrostu? A dobek i hovka ponizej 60 cm?[/quote]
Hej przeszkody sa ustawiane wedlug wysokosci psa

Posted

Wydaje mi się, że Gaga po prostu jest spostrzegawcza. Oglądając zdjęcia faktycznie Urwis jest niewiele mniejszy od Hakera, a różnica w doborze wysokości przeszkody jest. Podobnie labek skakał tą samą wysokość co dobek czy hovek ...

Posted

[quote name='ewka i haker']Hej przeszkody sa ustawiane wedlug wysokosci psa[/quote]

[quote name='MonikaSz']Wydaje mi się, że Gaga po prostu jest spostrzegawcza. Oglądając zdjęcia faktycznie Urwis jest niewiele mniejszy od Hakera, a różnica w doborze wysokości przeszkody jest. Podobnie labek skakał tą samą wysokość co dobek czy hovek ...[/quote]
Sedziowie pytali mi sie czy mój pies tyle skoczy(haker)a ja go jszcze mierzylam z ta przeszkoda i byla obra do jego wzrostu a ten drugi pies wydaje sie ruwny z moim ale jednak jest róznica mój jest drobnieszy ale wyrzszy

Posted

Wydaje mi się, że nie powinno być to ustalane w ten sposób (tzn. tak że sędzia ustala to z przewodnikiem). Regulamin precyzuje to jasno:

"Wysokość przeszkody określa się indywidualnie dla każdego psa zaokrąglając wysokość psa do najbliższej możliwej wartości w dziesiątkach centymetrów. Tak np. pies o wysokości w kłębie 53 cm skacze przez przeszkodę o wys. 50 cm."

Posted

Ewa - żeby wkleić zdjęcia trzeba je pierw umiescic na jakims serwerze. Ja umieszczam na 'tymczasowym', tzn. na: [URL]http://voila.pl/[/URL]

Przy okazji mam pytanie o imię maliniaka startującego w zerówce i imię pierwszego hovka, bo druga hovka to na pewno Dolly :loveu:

Posted

[quote name='MonikaSz']Ewa - żeby wkleić zdjęcia trzeba je pierw umiescic na jakims serwerze. Ja umieszczam na 'tymczasowym', tzn. na: [URL]http://voila.pl/[/URL]

Przy okazji mam pytanie o imię maliniaka startującego w zerówce i imię pierwszego hovka, bo druga hovka to na pewno Dolly :loveu:[/quote]

Maliniak to Gizmo ale sie jeszcze zapytam kumpeli, a co do hovka to nie jestem pewna ale chyba Holly

Posted

[quote name='MonikaSz']Dzięki dziewczyny - a znacie może jeszcze pełne imię rodowodowe tego maliniaka ? Przydałoby się go dodać do rankingu owczarków belgijskich na 2007 r.[/quote]

ja nie ale moze marta da rade sie dowiedziec.chcesz wiedziec cos jeszcze??????

Posted

[quote name='ewka i haker']chcesz wiedziec cos jeszcze??????[/quote]
Maliniak mi wystarczy w 100% - mam nadzieję, że nie sa to zbyt wielkie wymagania :roll: Po prostu szkoda by było pominąć tego psa w rankingu sportowym OB, szczególnie że zajął 1 miejsce w zerówce. Chciałam wrzucić jego dane w foum belgowe (tu masz np. ranking za cały 2005 r.: [url]http://www.belgi.pl/page/0/5/7/[/url] ), ale jak go nie będzie, to go po prostu nie będzie ...

Posted

W rankingu wystawowym (wyniki klubowej z zeszłego roku) znalazłam maliniaka: Dragon z Grodu nad Mleczną. Proszę tylko o potwierdzenie czy to ten sam pies, bo na 100% nie jestem pewna.

Posted

[quote name='MonikaSz']W rankingu wystawowym (wyniki klubowej z zeszłego roku) znalazłam maliniaka: Dragon z Grodu nad Mleczną. Proszę tylko o potwierdzenie czy to ten sam pies, bo na 100% nie jestem pewna.[/quote]

Tak Dragon to raczej on ale jeszcze spytam zeby miec pewnosc na 101%