marcia&parys Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Zawody moge zaliczyc do udanych. A co do organizacji to naleza sie wielki brawa!!! :klacz: Quote
ewka i haker Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Gaga']Gratulujemy zwodnikom, w szczegolnosci Monice z Haga. Brawo dziewczyny !! :multi: Obejrzalam przecudne zdjceia i mam pytanie: wg jakich zasad ustawiano wysokosc przeszkody? Maly bialy piesek mial ponizej 20 cm wzrostu? A dobek i hovka ponizej 60 cm?[/quote] Hej przeszkody sa ustawiane wedlug wysokosci psa Quote
MonikaSz Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wydaje mi się, że Gaga po prostu jest spostrzegawcza. Oglądając zdjęcia faktycznie Urwis jest niewiele mniejszy od Hakera, a różnica w doborze wysokości przeszkody jest. Podobnie labek skakał tą samą wysokość co dobek czy hovek ... Quote
ewka i haker Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='ewka i haker']Hej przeszkody sa ustawiane wedlug wysokosci psa[/quote] [quote name='MonikaSz']Wydaje mi się, że Gaga po prostu jest spostrzegawcza. Oglądając zdjęcia faktycznie Urwis jest niewiele mniejszy od Hakera, a różnica w doborze wysokości przeszkody jest. Podobnie labek skakał tą samą wysokość co dobek czy hovek ...[/quote] Sedziowie pytali mi sie czy mój pies tyle skoczy(haker)a ja go jszcze mierzylam z ta przeszkoda i byla obra do jego wzrostu a ten drugi pies wydaje sie ruwny z moim ale jednak jest róznica mój jest drobnieszy ale wyrzszy Quote
Marta i Wika Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Wydaje mi się, że nie powinno być to ustalane w ten sposób (tzn. tak że sędzia ustala to z przewodnikiem). Regulamin precyzuje to jasno: "Wysokość przeszkody określa się indywidualnie dla każdego psa zaokrąglając wysokość psa do najbliższej możliwej wartości w dziesiątkach centymetrów. Tak np. pies o wysokości w kłębie 53 cm skacze przez przeszkodę o wys. 50 cm." Quote
MonikaSz Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Ewa - żeby wkleić zdjęcia trzeba je pierw umiescic na jakims serwerze. Ja umieszczam na 'tymczasowym', tzn. na: [URL]http://voila.pl/[/URL] Przy okazji mam pytanie o imię maliniaka startującego w zerówce i imię pierwszego hovka, bo druga hovka to na pewno Dolly :loveu: Quote
ewka i haker Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='MonikaSz']Ewa - żeby wkleić zdjęcia trzeba je pierw umiescic na jakims serwerze. Ja umieszczam na 'tymczasowym', tzn. na: [URL]http://voila.pl/[/URL] Przy okazji mam pytanie o imię maliniaka startującego w zerówce i imię pierwszego hovka, bo druga hovka to na pewno Dolly :loveu:[/quote] Maliniak to Gizmo ale sie jeszcze zapytam kumpeli, a co do hovka to nie jestem pewna ale chyba Holly Quote
marcia&parys Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='ewka i haker']Maliniak to Gizmo ale sie jeszcze zapytam kumpeli, a co do hovka to nie jestem pewna ale chyba Holly[/quote] Maliniak to Gizmo -zgadza sie :) Quote
ewka i haker Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='marcia&parys']Maliniak to Gizmo -zgadza sie :)[/quote] Dzieki wlasnie mialam cie o to pytac Quote
MonikaSz Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Dzięki dziewczyny - a znacie może jeszcze pełne imię rodowodowe tego maliniaka ? Przydałoby się go dodać do rankingu owczarków belgijskich na 2007 r. Quote
ewka i haker Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='MonikaSz']Dzięki dziewczyny - a znacie może jeszcze pełne imię rodowodowe tego maliniaka ? Przydałoby się go dodać do rankingu owczarków belgijskich na 2007 r.[/quote] ja nie ale moze marta da rade sie dowiedziec.chcesz wiedziec cos jeszcze?????? Quote
MonikaSz Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 [quote name='ewka i haker']chcesz wiedziec cos jeszcze??????[/quote] Maliniak mi wystarczy w 100% - mam nadzieję, że nie sa to zbyt wielkie wymagania :roll: Po prostu szkoda by było pominąć tego psa w rankingu sportowym OB, szczególnie że zajął 1 miejsce w zerówce. Chciałam wrzucić jego dane w foum belgowe (tu masz np. ranking za cały 2005 r.: [url]http://www.belgi.pl/page/0/5/7/[/url] ), ale jak go nie będzie, to go po prostu nie będzie ... Quote
MonikaSz Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 W rankingu wystawowym (wyniki klubowej z zeszłego roku) znalazłam maliniaka: Dragon z Grodu nad Mleczną. Proszę tylko o potwierdzenie czy to ten sam pies, bo na 100% nie jestem pewna. Quote
marcia&parys Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 [quote name='MonikaSz']W rankingu wystawowym (wyniki klubowej z zeszłego roku) znalazłam maliniaka: Dragon z Grodu nad Mleczną. Proszę tylko o potwierdzenie czy to ten sam pies, bo na 100% nie jestem pewna.[/quote] Tak Dragon to raczej on ale jeszcze spytam zeby miec pewnosc na 101% Quote
SimonK Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dragon z Grodu nad Mleczną - to owszem, Maliniak, tyle tylko, ze on wygral Zerówke, nie jedynke. Quote
MonikaSz Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dragon został dodany do rankingu :p Dzieki ! Maline, ktora miala 1 miejsce w jedynce znam osobiscie ;) Quote
Recommended Posts