Agata69 Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Wiadomo. Panie z toż zawiozły Dodę do córki i zostawiły z tego co zrozumiałam. A ta córka zawiózła ją do matki. Na fb są fotki kawałka podwórka na wsi i wpis jaką to wspaniałą adopcję toż zrobił po 7 latach. Szkoda tylko, że nikt tam nawet nie był, bo adresu nie znają. To jest codzienność ich adopcji. Wczoraj oddali szczeniaka facetowi spod gdańska, bez sprawdzenia domu, może nawet bez umowy. To jest komedia a nie horror. Quote
bela51 Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 To moze te panie niech teraz zasuwają do corki i wezma adres mamuski. Nie da sie ? Co za durne p..... ! Quote
jola&tina Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Taki Toz to skandal!!! Nie ma modów, można trochę qurew puścić.Nawet mi się kląć nie chce. Ale pocieszam się, że może Doda nie wisi na łańcuchu. Może nie jest tak źle. Tylko po co ten cyrk - tajne wywiezienie Dody w nieznanym kierunku. No i kto był właścielem Dody? Toz? No to super się Dodą opiekowali przez 7 lat. Moje gratulacje. Quote
bela51 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Kolejny pies, ktoremu w ostatnich dniach nie dalo sie pomoc. Zaangazowałam sie w pomoc dla Dody, emocjonalnie, wiem, ze to mało :( I nie moge tego przezyc, ze nie wiem co sie z nia dzieje. Gdyby bylo blizej... :( Quote
Agata69 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Wiem, gdzie jest Doda. rozmawiałam wczoraj z zięciem tej pani. Podobno jest ok. Znam tez adres. Na razie jestem chora, ale napewno pojade do Dody. Nie martwcie się. 1 Quote
mar.gajko Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Wiem, gdzie jest Doda. rozmawiałam wczoraj z zięciem tej pani. Podobno jest ok. Znam tez adres. Na razie jestem chora, ale napewno pojade do Dody. Nie martwcie się. Przestaniemy się martwić jak wrócisz zadowolona. Quote
bela51 Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Przestaniemy się martwić jak wrócisz zadowolona. Czekamy cierpliwie . Wyzdrowiej najpierw ! Quote
mar.gajko Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Czekamy cierpliwie . Wyzdrowiej najpierw ! Wyzdrowiej i uważaj, bo u nas jakaś szalona 3-tygodniowa grypa szaleje. Strasznie ciężka. Kładzie wszystkich. Quote
Agata69 Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Ja to mam chyba 3 miesięczna. Cały sezon jestesmy chore na przemian z Marysią, albo razem. Teraz przyplatało się zapalenie zatok. Quote
Agata69 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Magda i Dominika były u Dody z tym psychopata byłym właścicielem. Nie jest bardzo zle ale i nie jest super. Moze cos same napiszą. Eh... Quote
bela51 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Twoje "eh" było bardzo wymowne :( Niech napiszą, czekamy. Quote
Magdalen Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 No cóż, Doda-Jagoda jest na wsi. Nie jest tragicznie, ale po tylu latach w zamknięciu, właściciele suki, kimkolwiek by oni nie byli, powinni postarać się o lepsze warunki. Tym bardziej, że dziewczyna jest bardzo towarzyska i niezwykle wdzięczna. Zajmuje się nią stara samotna kobieta, która oprócz Dody ma jeszcze jednego, starego psa, Rekina. Pies nie wygląda na okaz zdrowia - niemiłosiernie wyciągnięte jądra, przetarcie na łapie - obawiam się, że z Dodą może być podobnie. (Nie chodzi mi o jądra, ale o opiekę weterynaryjną) Podobno dziewczyna biega po podwórku, ale jak przyjechaliśmy, to nie wypuszczono nam jej z kojca ze względu na bezpieczeństwo kur. Psy śpią razem w drewnianej szopie, mają dostęp do wody i podobno do jedzenia mają karmę. Nie takiego domu chciałyśmy, Dominika i ja, dla Dody, ale sytuacja nie jest jednoznaczna, więc będziemy Dodę-Jagodę odwiedzać i na bieżąco dawać znać. Może Dominika ma jeszcze jakieś spostrzeżenia? Hmm. 1 Quote
mar.gajko Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 No tak. Luksusy. Po co ją wydawali, jak tam ma gorzej niż miała? Quote
Luckynumber Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Nie ma podpisanej umowy adopcyjnej. W sumie Magda napisała wszystko. Nie jest jednoznacznie ani dobrze, ani źle. Lepiej jest o tyle, że Jagoda-Doda ma cały czas towarzystwo, gorzej, że nie jest to taki kontakt, jakiego ona potrzebuje. 1 Quote
mar.gajko Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Coś wiemy dalej? Były dziewczyny u Dody? Jak tam ona? Quote
bela51 Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Tez jestem ciekawa, choc balam sie pytac i dolowac :( Jak widzicie, zawsze jestem pelna "optymizmu". Quote
fona Posted April 10, 2015 Author Posted April 10, 2015 Jejku, wciągnęła mnie czarna dziura, a kiedy się wyłoniłam na chwilę, żeby napisać, że mogę ogłosić Dodę w magazynie "|Mój pies i kot", nowej gazecie sprzedawanej w Biedronce, która ma zaskakująco dużą skuteczność, jeśli chodzi o adopcje ogłaszanych tam zwierzaków, przeczytałam takie rzeczy. I co dalej? Będzie jakieś dalej?... Quote
Agata69 Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Jejku, wciągnęła mnie czarna dziura, a kiedy się wyłoniłam na chwilę, żeby napisać, że mogę ogłosić Dodę w magazynie "|Mój pies i kot", nowej gazecie sprzedawanej w Biedronce, która ma zaskakująco dużą skuteczność, jeśli chodzi o adopcje ogłaszanych tam zwierzaków, przeczytałam takie rzeczy. I co dalej? Będzie jakieś dalej?... Nie będzie. doda ma dom. Mozna tylko sie modlić zeby nie była tam nieszczęsliwa. Quote
bela51 Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Witaj fono ! To byla potezna czarna dziura. Czy juz wrocilas ? Quote
Agata69 Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Fona, co z tą gazetką Biedronki? Mozesz ogłosić jakiegoś psiaka od nas? Quote
bela51 Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Fona, co z tą gazetką Biedronki? Mozesz ogłosić jakiegoś psiaka od nas? Wysle maila fonie, na poczte moze zajrzy. Quote
fona Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Myślę, że tak, przyślij mi, proszę, tekst, zdjęcie i kontakt na maila. Quote
fona Posted April 11, 2015 Author Posted April 11, 2015 Witaj fono ! To byla potezna czarna dziura. Czy juz wrocilas ? Wracam przez siedem galaktyk, ale już widzę Ziemię. Quote
Recommended Posts