Agata69 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Byłam u Dody w Nowy Rok. Miała jedzenia, wiadro brei. Nie dobrze. Quote
Lida Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Agata, a gdzie jest Doda? Może i ja moglabym do niej podjeżdżać. Czy w okolicach Warszawy? Quote
mar.gajko Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Byłam u Dody w Nowy Rok. Miała jedzenia, wiadro brei. Nie dobrze. Nie dobrze, że breja? Czy że w ogóle? Quote
Agata69 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Nie dobrze, że breja? Czy że w ogóle? pół wiadra brei moze sugerować , że to jedzenie jest rzadziej niz codziennie. W ciagu normalnego tygodnia raczej nie, ale weekendy i święta na pewno. Nie dobrze jest w ogóle, ale to juz ustalilismy dużo wczesniej. Je sli Doda nie znajdzie domu, czekają mnie kolejne lata chodzenia do niej i marna egzystencja tej suni. Quote
bela51 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Moze potrzebna pomoc w ogłoszeniach, Agatko ? Kupie pakiet na jakims bazarku, tyko potrzebny tekst i zdjecia. Gdzie ją oglaszasz, to skopiuję ? Quote
Lida Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Czy Doda nie może iśc do jakiegoś hoteliku? Problemem są pieniądze, czy coś innego? Od dawna zaglądam na ten wątek i leży mi na sercu ta psina. Quote
Agata69 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Moze potrzebna pomoc w ogłoszeniach, Agatko ? Kupie pakiet na jakims bazarku, tyko potrzebny tekst i zdjecia. Gdzie ją oglaszasz, to skopiuję ? http://olx.pl/oferta/kto-pomoze-doda-czeka-na-odmiane-losu-CID103-ID8ba0b.html na OLX ją ogłaszam, wychodzi w lokalnej gaziecie. NIC. Quote
Agata69 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Czy Doda nie może iśc do jakiegoś hoteliku? Problemem są pieniądze, czy coś innego? Od dawna zaglądam na ten wątek i leży mi na sercu ta psina. Tutaj jest na oku, pod moja opieką. W hoteliku trzeba płacić grube pieniądze, a będzie zamknieta w kojcu. Pieniędzy nie ma. Trzeba jej znaleźć dom po prostu. Hotelik to żadne rozwiazanie. Quote
mar.gajko Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 I co? Co u Ufko Dody słychać? Byłaś może? Quote
Agata69 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Jutro pojadę. Obiecałam sobie ze bede jeździć w tygodniu, ale cięzko jest. Jak wracam z pracy to już ciemno... Quote
mar.gajko Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Jutro pojadę. Obiecałam sobie ze bede jeździć w tygodniu, ale cięzko jest. Jak wracam z pracy to już ciemno... Taki czas, wychodzę jeszcze ciemno, wracam już ciemno. Ale jeszcze miesiąc, połtorej i będzie trochę lepiej. Quote
Agata69 Posted January 10, 2015 Posted January 10, 2015 Taki czas, wychodzę jeszcze ciemno, wracam już ciemno. Ale jeszcze miesiąc, połtorej i będzie trochę lepiej. Tak, ja tez tak mam. rano to ja musze wyjść z nimi 5.30, prawde mówiac to ja sie boję, bo wychodze na park. czarno i straszno, do dupy taka rosyjska ruletka. Kiedyś ktos mi dupe przetrzepie. za to wiosna mam fajnie. A dzisiaj to w ogóle pogoda była fantastyczna, lało i drzewa nam łamało w parku, az strach wychodzic. Quote
bela51 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Co u tej bieduli słychac ? Udało sie ja odwiedzic ? Quote
Agata69 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Byłam wczoraj. około 13 stej, nie było kropli wody. Miska tez usta, ale o to się nei martwie bo Doda raczej gruba jest. Spacerek jedzonko, jogurt. Smutne to jednak. Quote
bela51 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Byłam wczoraj. około 13 stej, nie było kropli wody. Miska tez usta, ale o to się nei martwie bo Doda raczej gruba jest. Spacerek jedzonko, jogurt. Smutne to jednak. Dalej uwazasz, ze nie miałaby lepiej w hotelu ? Miałaby przynajmniej regularne spacery i kontakt z człowiekiem. Quote
Agata69 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Dalej uwazasz, ze nie miałaby lepiej w hotelu ? Miałaby przynajmniej regularne spacery i kontakt z człowiekiem. A zagwarantujesz pieniadze na hotel? Ona moze żyć jeszcze wiele lat, a domu moze nie znaleźc wcale. Ja hotelowałam ostatnio małego psiaka , deklaracje wykruszyły sie po dwóch miesiacach. Teraz jest u mnie w domu. mały, ładny, młody. Nie mogę znaleźc mu domu od października. Quote
Agata69 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie zagwarantuje, ale na pewno pomoge. Wiem, wiem ale to za duze ryzyko. Quote
bela51 Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Napisz prosze, co u Dody ? Wszystko w porządku ? Quote
Agata69 Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Zmobilizowałyscie mnie, dzisiaj pojechałam do Dody, a nie byłam prawie 2 tygodnie. W niedzielę zagoraczkowała mi Marysia, nie mogłam ruszyć sie z domu, a w tygodniu to nie ma szans. Wracam do domu prawie po ciemku. Dzisiaj miałam sprzątać ale ubrałam sie i pojechałam. Doda sie zestarzała wg mnie. Moze i pogodziła sie z faktem , że jest sama. Stan psychiczny uważam za dobry. Jest zapasiona, brak ruchu. Bardzo cieszyła się ze spaceru. Zawyła dwa razy jak ja zostawiłąm. Obiecałam , ze zajrzę jeszcze w niedzielę. Jak nic sie nie wydarzy. biedna ta Doda. Nie było o nia ani jednego telefonu. Quote
Agata69 Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Przyniosłam Dodzie wode w słoiku ale nie miałam w co wlać. Wszystkie garnki które przynoszę po jkaimś czasie giną. Tak te psy funkcjonowały przez lata. Budę na zdjęciu kupiłam 3 lata temu. Budę szopena tez kupiłam z własnych pieniędzy. Ech... Quote
Agata69 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Znowu jestesmy chore i znowu nie udało mi sie pójść do Dody jak obiecałam w niedziele. Sunia musi poczekać kilka dni. NIestety plan umieszczenia jej w domu stałym nie jest łatwy do zrealizowania. Liczę sie z tym, że czeka mnie kolejnych kilka lat chodzenia do Dody jak chodziłam do Szopena. A ja dość marne życie. Quote
Agata69 Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Na koncie nadal jest 200 zł od was. Myslałam, ze może potrzebne będą n atransport do domu czy coś. ale domu ani widu. Dzisiaj zamówiłam dla Dody karmę. http://www.krakvet.pl/purina-chow-mature-adult-lamb-14kg-p-30464.html Quote
Recommended Posts