Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie dobrze, że breja? Czy że w ogóle?

pół wiadra brei moze sugerować , że to jedzenie jest rzadziej niz codziennie. W ciagu normalnego tygodnia raczej nie, ale weekendy i święta na pewno. Nie dobrze jest w ogóle, ale to juz ustalilismy dużo wczesniej. Je sli Doda nie znajdzie domu, czekają mnie kolejne lata chodzenia do niej i marna egzystencja tej suni.

Posted

Czy Doda nie może iśc do jakiegoś hoteliku? Problemem są pieniądze, czy coś innego? Od dawna zaglądam na ten wątek i leży mi na sercu ta psina.

Posted

Czy Doda nie może iśc do jakiegoś hoteliku? Problemem są pieniądze, czy coś innego? Od dawna zaglądam na ten wątek i leży mi na sercu ta psina.

Tutaj jest na oku, pod moja opieką. W hoteliku trzeba płacić grube pieniądze, a będzie zamknieta w kojcu. Pieniędzy nie ma. Trzeba jej znaleźć dom po prostu. Hotelik to żadne rozwiazanie.

Posted

Jutro pojadę. Obiecałam sobie ze bede jeździć w tygodniu, ale cięzko jest. Jak wracam z pracy to już ciemno...

Taki czas, wychodzę jeszcze ciemno, wracam już ciemno.

Ale jeszcze miesiąc, połtorej i będzie trochę lepiej.

Posted

Taki czas, wychodzę jeszcze ciemno, wracam już ciemno.

Ale jeszcze miesiąc, połtorej i będzie trochę lepiej.

Tak, ja tez tak mam. rano to ja musze wyjść z nimi 5.30, prawde mówiac to ja sie boję, bo wychodze na park. czarno i straszno, do dupy taka rosyjska ruletka. Kiedyś ktos mi dupe przetrzepie. za to wiosna mam fajnie. A dzisiaj to w ogóle pogoda była fantastyczna, lało i drzewa nam łamało w parku, az strach wychodzic.

Posted

Byłam wczoraj. około 13 stej, nie było kropli wody. Miska tez usta, ale o to się nei martwie bo Doda raczej gruba jest. Spacerek jedzonko, jogurt. Smutne to jednak.

Dalej uwazasz, ze nie miałaby lepiej w hotelu ? Miałaby przynajmniej regularne spacery i kontakt z człowiekiem.

Posted

Dalej uwazasz, ze nie miałaby lepiej w hotelu ? Miałaby przynajmniej regularne spacery i kontakt z człowiekiem.

A zagwarantujesz pieniadze na hotel? Ona moze żyć jeszcze wiele lat, a domu moze nie znaleźc wcale. Ja hotelowałam ostatnio małego psiaka , deklaracje wykruszyły sie po dwóch miesiacach. Teraz jest u mnie w domu. mały, ładny, młody. Nie mogę znaleźc mu domu od października.

• 2 weeks later...
Posted
Zmobilizowałyscie mnie, dzisiaj pojechałam do Dody, a nie byłam prawie 2 tygodnie. W niedzielę zagoraczkowała mi Marysia, nie mogłam ruszyć sie z domu, a w tygodniu to nie ma szans. Wracam do domu prawie po ciemku. Dzisiaj miałam sprzątać ale ubrałam sie i pojechałam. Doda sie zestarzała wg mnie. Moze i pogodziła sie z faktem , że jest sama. Stan psychiczny uważam za dobry. Jest zapasiona, brak ruchu. Bardzo cieszyła się ze spaceru. Zawyła dwa razy jak ja zostawiłąm. Obiecałam , ze zajrzę jeszcze w niedzielę. Jak nic sie nie wydarzy. biedna ta Doda. Nie było o nia ani jednego telefonu.

10384835_417212138436300_370693524873754
10942442_417212191769628_287508675287049
10934016_417212231769624_885121045256322

Posted

Przyniosłam Dodzie wode w słoiku ale nie miałam w co wlać. Wszystkie garnki które przynoszę po jkaimś czasie giną. Tak te psy funkcjonowały przez lata. Budę na zdjęciu kupiłam 3 lata temu. Budę szopena tez kupiłam z własnych pieniędzy. Ech...

Posted

Znowu jestesmy chore i znowu nie udało mi sie pójść do Dody jak obiecałam w niedziele. Sunia musi poczekać kilka dni. NIestety plan umieszczenia jej w domu stałym nie jest łatwy do zrealizowania. Liczę sie z tym, że czeka mnie kolejnych kilka lat chodzenia do Dody jak chodziłam do Szopena. A ja dość marne życie.