Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis Szopen dostał comiesięczne leki. Jutro mam nadzieje postawia go na nogi. dzisiaj było smutno, ledwo sie poruszał, upadał. Bardzo słaby, w oczach taki lichy. N aspacer bardzo chciał ale usezdł moze z 50 m i leżał ma trawie, ledwo wrócilismy. Biedny bardzo. Eh... Ale jogurt wychlał swój i jeszcze skończył po Dodzie tradycyjnie.

Posted

Przepraszam, że tak rzadko pisze, ale czasami sie trudno wyrobic.

Szopen jest tydzien po podaniu leku i jego stan (jak na niego) jest dobry. I teraz co to jest dobry stan Szopena:

- chodzi o własnych siłach,

- nie przysiada i nie przewraca sie co kilka kroków,

- cieszy sie , ma apetyt.

Ja Szopena oceniam w krótkiej perspektywie: lepszy niz tydzień temu, słabszy, częsciej sie przewraca, rzadziej, . Moja ocena na dziś Ok, ale mysle, ze jakby któras z was go zobaczyła to pewnie popłynełyby łzy. Szpen ma całą mordke siwą, zaczyna tez siwieć na tulowiu. Jest nadal duzym psem, ale jest bardzo słaby. Jak idzie w miare rytmicznie to idzie, jak wypada z rytmu zdarza mu sie upaść jak czyms podciety. Bylismy dzisiaj na spacerze, bo bardzo chciał, krótkim, ale nie wiem czy go to nie kosztuje za duzo. Z drugiej strony jest wielka radość... Nieustannie zadziwia mnie jego apetyt, zjada wszystko co mu przynosze, a nie przynoszę mało.

Dzisiaj zainstalowalismy kolejny element w ich lokum, a mianowicie zawiesilismy cos w rodzaju kotary w wejsciu z niepotrzebnego juz grubego chodnika. Dostałam dwa spore kawałki od tego pana z mojej pracy, który robił daszek nad przybudówką. Fajnie to wyszlo, super zabezpiecza pzred wiatrem i zacinajacymm deszczem. Drugi kawałek połozyłam na podesbie obitym przedtem spiworem. Spiwór jest w połowie zjedzony, przykryłam te resztki chodnikiem i wyszło bardzo fajnie, ciepło i sucho. Przy okazji stwiedzilismy, że gdyby był jeszcze jakis dywan to mozna go przybić do belki i ocieplic w ten sposób ścianę. W wejsciu chcemy pzrybićjeszcze jeden chodnik, z zewnatrz, zeby stworzyć coś w rodzaju poduszki powietrznej. Musze pojechac na pchli targ i cos takiego im kupic. Powoli robi się szopenowi i Dodzie niezły apartament. jestem zadowolona. Jesli tylko zima nie będzie za ostra, beda miały przytulnie i ciepło. Kończy się suche, wiec kupie w najblizszym czasie.

Posted

Cieszę się,że z Szopenkiem jak na jego stan i wiek,jest w miarę dobrze.

No i dziękuję Wam za wyszykowanie apartamentu dla piesów.

Agatko,przypomnij mi konto,to przyślę pieniądz na karmę.

Posted

Agatko, czy przesłac Ci kase zaliczkowo z bazarku fony ? Czy dopiero po koncowym rozliczeniu?

Chetnie to zrobie bo jak zawsze podkreslam. nie lubie cudzych pieniedzy.

Posted

Agatko, czy przesłac Ci kase zaliczkowo z bazarku fony ? Czy dopiero po koncowym rozliczeniu?

Chetnie to zrobie bo jak zawsze podkreslam. nie lubie cudzych pieniedzy.

Znowu bazarek od Fony? super bo potrzebna karma.

Posted

na wątku baloniarek dziewczyny mają do wydania wykładzinę, na razie nikt z BDT się nie zgłosił, niestety lokalizacja W-wa, a druga jest chyba we Wrocławiu :/

Posted

na wątku baloniarek dziewczyny mają do wydania wykładzinę, na razie nikt z BDT się nie zgłosił, niestety lokalizacja W-wa, a druga jest chyba we Wrocławiu :/

Za daleko. Ale juz mam obiecany niepotrzebny chodnik. Ale dzieki za czujnośc.

Posted

Co u Szopka,  trzyma sie chłopak jakos ? Znalazłas czas, aby tam zajrzec?

Ja przez to listopadowe swieto i wedrówki po cmentarzch nie mam czasu na nic. :(

Obym dozyła dnia kiedy bedzie mozna rozsypywac prochy,przynajmniej dzieci nie bedą miec kłopotu..

Posted

Właśnie dzisiaj u nich bylismy. szopen w dobrej formie, toż to 2 tygodnie od podania leku. Zasłona z chodnika nie zerwana, chodnik na podescie nie zjedzony. Widac że im sie podoba. Dostały jedzonko, jogurty. Tylko sprzatnąć nie zdążylismy bo ciemno sie zrobiło. Wiem, ze powinam byc u nich częściej ale nie wyrabiam, sorry.

Dzisiaj przyszła karma. Kontrola jakości w wykonaniu Miodeczka Rezydenta

10712871_378582072299307_343920059264728
Posted

A teraz pieniazki. Otrzymałam 200 zł z bazarku Fony. Kupiłam karme i obroze dla innego psa 9mam nadzieje, ze mogłam tak rozporzadzić). Zapłaciłam 104 zł.  Ja nie licze tych wszystkich jogurtów,smakołyków , które woze co tydzień. Mam prosbe i pytanie: czy mogłabym pozostała kwote z tej zaliczki przeznaczyc na czyszczenie zębów starej suki Diny, którą  w sobote wzielismy ze schronu do dt. Siedziała bez spacerów 3 lata!

Posted

A teraz pieniazki. Otrzymałam 200 zł z bazarku Fony. Kupiłam karme i obroze dla innego psa 9mam nadzieje, ze mogłam tak rozporzadzić). Zapłaciłam 104 zł.  Ja nie licze tych wszystkich jogurtów,smakołyków , które woze co tydzień. Mam prosbe i pytanie: czy mogłabym pozostała kwote z tej zaliczki przeznaczyc na czyszczenie zębów starej suki Diny, którą  w sobote wzielismy ze schronu do dt. Siedziała bez spacerów 3 lata!

Oczywiscie, ze mozesz dysponowac wg potrzeb, dla Diny tez.

Z bazarku jeszcze będzie dopłata w przyszłym tygodniu, tylko musze go rozliczyc.

• 2 weeks later...