JanuszPLSzczecin Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [B]Zapraszam do zamieszczania swoich opinii na temat hodowli owczarków niemieckich "Wilczy Klan" z Goleniowa k.Szczecina.[/B] [B]Może ktoś zakupił psa z tej hodowli i może podzielić się uwagami.[/B] [B]Link do strony hodowli:[/B] [URL]http://www.wilczy-klan.com[/URL] [IMG]http://img82.imageshack.us/img82/6859/gorbilf3.jpg[/IMG] [COLOR=navy][B]To [/B][/COLOR][COLOR=navy][B]GORBI vom Koriser See[/B] [B]czołowy reproduktor hodowli.[/B][/COLOR] [B][SIZE=3][COLOR=black]Zapraszam do dyskusji i wymiany opinii ![/COLOR][/SIZE][/B] Quote
JanuszPLSzczecin Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 [quote name='ayshe']hodowla wydaje sie ok.:p[/quote] [B]Też mam taką nadzieję,byłem rozmawiałem wydaje się ok.[/B] Quote
14ruda Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Najważniejsze byc i zobaczyc,bo stronke w necia ładną to se nawet ja moge zrobić:razz: (ale nie umie:cool1: ). Quote
JanuszPLSzczecin Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 [B]Odwiedziłem tą hodowlę jakieś 2 tygodnie temu.Zadbany teren,odrębne boksy do przebywania psów za dnia i w nocy,odrębne boksy dla szczeniaków i ich matek.Duży ,ogrodzony teren z miejscem do wybiegu dla psów.Ogólnie czysto i przyjemnie.[/B] Quote
ayshe Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 do pelnego szczescia brakuje jeszcze chociaz malego cwiczaka i pracujacych z psami:p ... Quote
limoncia Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ja odwiedzalam te hodowle kilka razy...Mi sie tam bardzo podoba... Pieski sa piekne, zadbane maja duzy wybieg...:lol: Bardzo dobra hodowla:lol: Quote
ayshe Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='limoncia']Ja odwiedzalam te hodowle kilka razy...Mi sie tam bardzo podoba... Pieski sa piekne, zadbane maja duzy wybieg...:lol: Bardzo dobra hodowla:lol:[/quote]do pelnego szczescia brakuje tylko choc niewielkiego cwiczaka poza tymi duzymi wybiegami :p .mam nadzieje ze tez jest i psy maja mozliwosc pracy i dluuugich spacerow:p . mam nadzieje ze JanuszPlSzczecin bedzie mial pocieche z psa:) Quote
JanuszPLSzczecin Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 [quote name='limoncia']Ja odwiedzalam te hodowle kilka razy...Mi sie tam bardzo podoba... Pieski sa piekne, zadbane maja duzy wybieg...:lol: Bardzo dobra hodowla:lol:[/quote] [B]limoncia-zakupiłaś tam pieska?Czy może gdzieś indziej udało się Tobie kupić odpowiedniego szczeniaka?[/B] Quote
Aga i Eto Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 piesek limonci jest bez rodowodu więc raczej nie jest z tej hodowli, nie jest też ze schroniska (doczytałam na wątku Farko). Quote
Ivonna70 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='ayshe']do pelnego szczescia brakuje jeszcze chociaz malego cwiczaka i pracujacych z psami:p ...[/quote] Ayshe... Marzycielko :p Dorosnij :p Quote
ayshe Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='Ivonna70']Ayshe... Marzycielko :p Dorosnij :p[/quote]kooopa dostaniesz:mad: .....:evil_lol: Quote
limoncia Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='Aga i Eto']piesek limonci jest bez rodowodu więc raczej nie jest z tej hodowli, nie jest też ze schroniska (doczytałam na wątku Farko).[/quote] Tak masz racje ;) Moj farko jest bez rodowodu. Takze nie jest ze schroniska... Przed przybyciem farko jezdzilam do tej hodowli kilka razy dlatego ze mam bardzo blisko...i odwiedzalam pieski... A teraz mam psiaka o imieniu Farko ..no ale nie jest rasowy... Ps; chyba nikt nie bije za wypowiadanie sie na temat hodowli..Co??:lol: Quote
Aga i Eto Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 oczywiście limoncia .. ja tylko udzieliłam odpowiedzi na pytanie, bo już kiedyś bywałam na wątku farka .. jeszcze za czasów kodaka :) Quote
JanuszPLSzczecin Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 [B]limoncia_widziałaś może jak przebiegał proces socjalizacyjny szczeniaków,czy były z matką?hodowca się nimi bliżej zajmował,itp.?[/B] Quote
nane Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Powiem Tak :razz: Znam ON'ki z Hodowli Pana Mietka K. i rzeczywiście są OK Znajomy obecnie ma dziewczynkę z jego Hodowlii w wieku ok. 6 , 7 m-cy i też jest fajna Jest "Normalnym ON'kiem" dobrze rozwijajaca się, a co najważniejsze rokuje nadzieje wystawowo- pracujące Widziałam Psy Pana M.K. podczas pracy i też nie można im było nic zarzucic Dobrze jest brac tez pod UWAGĘ Staż pracy z Owczarkami a co za tym idzie doswiadczenie Quote
ayshe Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 nane-no to fajnie:multi: .nastepny onkarz pracujacy z psami:loveu: . Quote
nane Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 [quote name='ayshe']nane-no to fajnie:multi: .nastepny onkarz pracujacy z psami:loveu: .[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta][B]niestety ale ONy to psy stworzone przede wszystkim do pracy - zmęczony ON to szczęśliwy ON :loveu: [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]pamiętam jak nasza Famcia była młoda i na początku nie wiedzieliśmy dlaczego tak broi :crazyeye: oczywiście zauważyliśmy poprawę jak zaczeliśmy z Famą chodzić do lasu na spacery gdzie mogła się wyszaleć :multi: [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]po 2 godzinach biegania za aportem widać było jak bardzo jest szczęśliwa i jaką ma radość w oczach ale niestety takich spacerów dziennie musiało być conajmniej 3 :evil_lol: później doszły jeszcze szkolenia PT i IPO :mad: [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]dziś Famcia to już nasza kochana staruszeczka której wystarczają zabawy z yorkami na ogrodzie ;) ale na spacery chodzi dalej z tym, że nie w takich ilościach i nie aż tak męczące :roll: [/COLOR][/FONT] Quote
ayshe Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 szkoda ze tak niewielu nabywcow onow rzeczywiscie z nimi pracuje:cool1: albo konczy na egzaminie pt i koniec.:shake: Quote
werbena520 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Swięte słowa powiedziałaś nane.Szczęśliwa Onka to Onka pracująca.Wiem to z własnego doświadczenia Quote
nane Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 [quote name='ayshe']szkoda ze tak niewielu nabywcow onow rzeczywiscie z nimi pracuje:cool1: albo konczy na egzaminie pt i koniec.:shake:[/quote] [quote name='werbena520']Swięte słowa powiedziałaś nane.Szczęśliwa Onka to Onka pracująca.Wiem to z własnego doświadczenia[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]moim zdaniem zanim zdecydujemy się na psa jakiejkolwiek rasy to musimy najpierw się zastanowić czy mamy dla niego czas, każda rasa ma swoje mankamenty ale kupowanie "bo taki ładny szczeniaczek" dla mnie osobiście jest bez sensu :angryy: , później dopiero widać nieszczęśliwe psy w kojcach, na łańcuchach albo co gorsza w schronisku :crazyeye: [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=#ff00ff]jeżeli nie mam czasu żeby zająć się ONem to można kupić sobie "kanapowca" który będzie szczęśliwy siedząc w domu ;) [/COLOR][/FONT] Quote
JanuszPLSzczecin Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 [CENTER][B]W hodowli "Wilczy Klan" pojawił się miot po Trixi Wilczy Klan i Gorbi vom Koriser See[/B] [B][IMG]http://img53.imageshack.us/img53/5747/trixixz9.jpg[/IMG][/B] [B]Co sądzicie o Trixi?[/B] [URL]http://www.wilczy-klan.com/suki/trixi/[/URL][/CENTER] Quote
Szira/Gosia Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Ja powiem tylko jedno:cool1: BRAK WYSZKOLENIA:cool1: przynajmniej nic na stronie nie piszą:shake: Quote
saJo Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Mnie sie jej tylne nuzki nie podobaja :cool1: o braku wyszkolenia po prosty chyba nie musze mowic, skoro zostalo to powiedziane. Quote
ayshe Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 1.brak wyszkolenia/niepodane wyszkolenie 2.suka jest w hipertypie.-typowa,ringowa sunia.mnie sie takei suki nie podobaja.od suki tez spodziewam sie ze bedzie miala kosc troche grubsza od charta. Quote
Recommended Posts