Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Planujemy wraz z mężem zakup dawno wymarzonego psa. Tak się akurat złożyło, że to walijczyk skradł nam serce. Martwi mnie tylko jedno - ani ja, ani mąż nie mieliśmy nigdy psa (nawet jako dzieci) - czy jest to pies odpowiedni dla osób bez doświadczenia w wychowywaniu psa? Czy może jednak wybrać jakąś rasę "łatwiejszą w obsłudze"?

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Aislinn']Planujemy wraz z mężem zakup dawno wymarzonego psa. Tak się akurat złożyło, że to walijczyk skradł nam serce. Martwi mnie tylko jedno - ani ja, ani mąż nie mieliśmy nigdy psa (nawet jako dzieci) - czy jest to pies odpowiedni dla osób bez doświadczenia w wychowywaniu psa? Czy może jednak wybrać jakąś rasę "łatwiejszą w obsłudze"?[/QUOTE]

Musisz zapytać hodowcy. Proponuję zadzwonić do kilku i porozmawiać. Na pewno walijczyk nie ma charakteru anglika :) a angielskie dziecko daje MOCNO w kość:) Jak chcesz to na pw dam Ci kontakt do znajomej, która hoduje walijczyki

• 3 years later...
Posted
Dnia 6/27/2013 o 18:28, Aislinn napisał:

Planujemy wraz z mężem zakup dawno wymarzonego psa. Tak się akurat złożyło, że to walijczyk skradł nam serce. Martwi mnie tylko jedno - ani ja, ani mąż nie mieliśmy nigdy psa (nawet jako dzieci) - czy jest to pies odpowiedni dla osób bez doświadczenia w wychowywaniu psa? Czy może jednak wybrać jakąś rasę "łatwiejszą w obsłudze"?

My też nie mieliśmy doświadczenia. Kto nie ryzykuje - ten nie zyskuje. My wzięliśmy Walijczyka 2 lata temu i  zyskaliśmy na 1000%  - prześliczną cudowną i oddaną całą sobą - nam i dzieciom przyjaciółkę walijkę, kocha nas bezgranicznie - a my ją. W ułamku sekundy potrafi zmienić żale i smutki w wybuch śmiechu i radości. Przytula się nieziemsko i tryska promieniami szczęścia ze swojej ślicznej buzi bez ograniczeń. To tak bardzo pozytywny pies, że nie spotkałam jeszcze nigdy dotąd - ani u znajomych ani u rodziny. Rasa niesamowita, bardzo mądra i posłuszna, łatwa w wychowaniu. Na spotkaniach na psich wybiegach budzi zachwyt wszystkich innych właścicieli psów, zgadza się i pięknie się bawi ze wszystkimi pieskami. Po tym psie widać, że myśli. Psa mamy z domowej hodowli marzenie leaandy, a o samej rasie, charakterze, usposobieniu można bardzo wiele poczytać na ich stronie www (chyba nie wolno podawać adresów). 

Ciekawa jestem czy Państwo zdecydowaliście się na tę właśnie rasę?

Screen Shot 2017-05-06 at 12.40.51.png

Screen Shot 2017-05-06 at 12.41.47.png