Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam !
Nie znalazłam żadnego wątku na temat szylek . Może na forum znajdą się miłośnicy tych "ogonków" ? :razz:
Ja osobiście mam szylkę niedawno około 3 tygodnie . Ma 7 miesięcy . Na imię ma Antek .

Posted

Cześć,i tu są szynszylo maniacy:) to moja szynszyla Basia,jest z nami już ponad 3 lata znaleziona przez mojego tatę w lesie wiec niestety nie wiem ile ma lat:)
43ea000864186294med.jpg

Posted

Baśka tez uwielbia być głaskana i drapana ale potrafi tez tak fuknąć jak by miała zaraz rękę odgryźć:) A najbardziej nie na widzi mojej suni (pinczerek) potrafi się na nią rzucić a sunia dziwi się co to takie małe ją gania:)

Posted

Mój Toffik za bardzo chyba za Antkiem nie przepada . Przed nim miałam chomiki i koszatniczkę i mogłam spokojnie puścić na podłogę i nic się nie działo Toffik nawet pilnował i lizał . A teraz tak spod byka patrzy na szyla . I boje się z jednej strony go zostawiać z nim sam na sam nawet jak szylek biega , żeby się tragedia nie stała . A twoją szynszylę zabierasz na dwór ? w sensie jakiś ogródek itp ? :)

Posted

nie,nigdy jej nie zabieram na dwór,za szybka jest i mogła by uciec.Ale mam tak przystosowany pokój ze o 15 wypuszczam ja z klatki i gdzieś o 22 zamykam.ale tez nigdy nie zostawiam ja samej z moja sunia bo nigdy niewiadomo.

Posted

ja kupiłam szelki szynszylowe . Zabrałam go ostatnio na wieś i tak sobie ładnie w trawie siedział . Też codziennie go parę razy wypuszczam i potem chodzę i bobki sprzątam :D

Posted

Moja Baśka nie dała by się w życiu ubrać w takie szelki:) A sprzątnie bobków nie ma końca i są wszędzie nawet w drukarce razem z Basią:) A Antka masz z jakiegoś forum?

Posted

mam go od kolegi który prowadzi zwierzęcą organizację i jego mu się rozrodziły , a że ja szukałam jakiegoś zwierzaka po śmierci koszatniczki i oddał mi Antoniego

Posted

no to nie mogłaś trafić lepiej szyszki to wspaniałe zwierzaki ale sympatyczne tez są świnki morskie:) chociaż przyznaje że psy i tak są ponad wszystko:)

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj w nocy pożegnaliśmy nasz Basie:( tak nagle odeszła... Wczoraj była trochę osowiała miałam isc z nia dzisiaj do lekarza,o 2 nocy dostała jakiś duszności wiec odrazu zabraliśmy ja do "ogonka" ale nie zdążyliśmy dojechać.... :candle:Basia:candle:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Rubi18']Dzisiaj w nocy pożegnaliśmy nasz Basie:( tak nagle odeszła... Wczoraj była trochę osowiała miałam isc z nia dzisiaj do lekarza,o 2 nocy dostała jakiś duszności wiec odrazu zabraliśmy ja do "ogonka" ale nie zdążyliśmy dojechać.... :candle:Basia:candle:[/QUOTE]

przykro mi :(

Posted

trzeba bardzo uważać na dietę kulek no i późno wstają :) moja wstawała około godziny 16 i mogła by przez cała noc buszować:) Nie każdy lekarz sie na nich zna wiec najlepiej wcześniej sie dowiedzieć gdzie w okolicy jest dobry wet (ja do najbliższego znającego sie miałam 50km) Ale naprawdę oswojona kuleczka zastąpi psa tak potrafią być towarzyskie:)