Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmmm dostałam zadanie aby dowiedzieć się co jest z labkiem mojego chłopaka i czy da się z tym coś zrobić. niedawno go adoptował, piesek ma 2,5 roku i jest wnętrem. właścicielka powiedziła, że nie musimy go kastrować bo i tak jest wnętrem, i czy to może być powodem jego namiętnego gwałcenia posłania i tego, że ma, że tak to ujmę, swój skarb non stop a wierzchu?

Posted

Włascicielka sie myli. Wnętrostwo jest wskazaniem do kastracji poniewaz jest duze prawdopodobienstwo ze schowane jadro zacznie nowotworzyc.

Posted

[quote name='fochistka']aha?tzn jejchodziło o to, że jest bezpłodny. hmmm, ale czy to jest przyczyną jego zachowania i czy to zachowanie zniknie po kastracji?[/quote]

nasz po kastracji przestał maltretować swoje posłanie i gości, więc wg mnie jemu też przejdzie;)

Posted

[quote name='myszsza']Czytam Wasze posty i oczom nie wierzę. Psy się nie onanizują, nie masturbują, nie mają popędu seksualnego. Mają popęd do rozmnażania, i tyle. Ruchy kopulacyjne nie służą rozładowaniu napięcia seksualnego, bo takowego pies nie odczuwa, o ile nie czuje gotowej do parzenia suki. W ten sposób zarówno pies jak i suka podkreślają swoją dominującą pozycję. Kopulacja z ludzką nogą oznacza tylko tyle, że pies chce być alfą. A "kredka" u samca oznacza podniecenie, ale zupełnie nie seksualne. Taka reakcja pojawia się na widok obcego psa lub interesującego krzaka. Litości, kochajmy psy, ale nie przypisujmy im ludzkich reakcji.[/quote]
Nie należy psów przesadnie uczłowieczać, ale nie można też zrównywac ich z bezmyślnymi maszynkami:shake:
Owszem, generalnie zachowania kopulacyjne służą bądź to prokreacji, bądź to domnacji wobec słabszego. Jednak bywa i tak, że pies odkryje, że określone ruchy/czynności sprawiają mu przyjemność...
Wyobraź sobie, że moja, już dość wiekowa suka po sterylce z dużą uciechą nadstawiała się samcom:oops: Prokreacji w tym nie było, nie miewała ciąż urojonych, a okresy "pobudliwości" nie pokrywały się w żaden sposób z czsem cieczkowym, więc i syndrom trzeciego jajnika odpada. Ona to po prostu lubiła:oops: I całkiem sporo właścicieli psów obserwuje u swoich pupili różne formy seksualne.
Nie można rezerwować seksualności "rozrywkowej" dla człowieka!!! Wystarczy popatrzyć na małpy;)

Posted

A ja mam takie pytanie... moj pies po kastracji nie przestal "skakac" na suczki... Notorycznie na kazdym spacerze "skacze" na suczke i czasami na psa moich kolezanek. Zdarza sie to rowniez, jezeli spotka jakies inne pieski... I wydaje mi sie, ze to nie o dominacje chodzi... Bo gdy suczka miala cieczke to on dostal totalnej wariacji i ciagle ja meczyl... Przeciez u wykastrowanych psow tak nie powinno byc... Tzn. tak mi sie wydaje... Czy ktos z was ma podobna sytuacje??

Posted

[quote name='Sydney00']A ja mam takie pytanie... moj pies po kastracji nie przestal "skakac" na suczki... Notorycznie na kazdym spacerze "skacze" na suczke i czasami na psa moich kolezanek. Zdarza sie to rowniez, jezeli spotka jakies inne pieski... I wydaje mi sie, ze to nie o dominacje chodzi... Bo gdy suczka miala cieczke to on dostal totalnej wariacji i ciagle ja meczyl... Przeciez u wykastrowanych psow tak nie powinno byc... Tzn. tak mi sie wydaje... Czy ktos z was ma podobna sytuacje??[/quote]

A w jakim wieku był kastrowany?

Posted

[QUOTE] aha?tzn jejchodziło o to, że jest bezpłodny.[/QUOTE] jesli jest jednostronny niekoniecznie znam psy z wnętrostwem jednostronnym które miały potomstwo mimo uznania ich za bezpłodne ...:shake:
kastrować! szybko potem są czeste problemy zdrowotne poważne ...

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='myszsza']Czytam Wasze posty i oczom nie wierzę. Psy się nie onanizują, nie masturbują, nie mają popędu seksualnego. Mają popęd do rozmnażania, i tyle. Ruchy kopulacyjne nie służą rozładowaniu napięcia seksualnego, bo takowego pies nie odczuwa, o ile nie czuje gotowej do parzenia suki. W ten sposób zarówno pies jak i suka podkreślają swoją dominującą pozycję. Kopulacja z ludzką nogą oznacza tylko tyle, że pies chce być alfą. A "kredka" u samca oznacza podniecenie, ale zupełnie nie seksualne. Taka reakcja pojawia się na widok obcego psa lub interesującego krzaka. Litości, kochajmy psy, ale nie przypisujmy im ludzkich reakcji.[/quote]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye:Bzdury!! Jaka dominacja?! Psy nie dominują ludzi, to przestarzała teoria, z której już dawno się wycofano :roll:

A odnośnie gwalcenia ludzi - miałam na tymczasie dalmatyńczyka ze schroniska, który z początku na KAŻDĄ sytuację reagował próbami... gwałtu - ale tylko na mnie :roll: Przyszli znajomi - skakał po mnie, coś mu się kazało albo zabroniło - skakał, cieszył się - skakał. I on tego napewno nie robił z dominacji, tylko z niepewności. Okazało się, że to normalne u dalmatyńczyków :-o Mogło być w sumie gorzej, gdyby skakał jeszcze na innych ludzi, a tak to tylko ja chodziłam zdrapana. On wczepiał się histerycznie pazurami w ciało i jedynie siłą można było go oderwać.

W miarę upływu czasu zdarzało się to coraz rzadziej, im więcej był socjalizowany tym pewniej się czuł - aż gwałty ustały.
I co - nagle odechciało mu się dominować? :evil_lol:

Po kastracji już zupełnie się wyciszył i poszedł do adopcji :p

Posted

W aktualnym MP jest nareszcie jakiś sensowny artykuł o zachowaniach seksualnych u psów. Bo mi sie już wszystko jeży w środku jak słyszę wszędzie i na każdy temat- "dominacja"....

Posted

[quote name='ulvhedinn']W aktualnym MP jest nareszcie jakiś sensowny artykuł o zachowaniach seksualnych u psów. Bo mi sie już wszystko jeży w środku jak słyszę wszędzie i na każdy temat- "dominacja"....[/quote]

mam to samo :angryy:
jakby psy były zaprogramowane na rywalizację z cżłowiekiem, paranoja jakaś.